zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGuyanese piraten gepakt in Surinaamse wateren

Guyanese piraten gepakt in Surinaamse wateren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mrt – De politie heeft zes Guyanese piraten gepakt in het Coppenamegebied. Dit meldt politiewoordvoerder John Jones. De groep had vismateriaal, vis en persoonlijke eigendommen van slachtoffers aan boord. De slachtoffers zelf, vier Surinaamse vissers, waren eerder gekneveld aangetroffen in hun boot.

De boot was op zee achter gelaten. Een eenheid van de politie was afgegaan op een melding dat de rovers gesignaleerd waren. Volgens Jones heeft het zestal geruime tijd vissers geterroriseerd in het visrijke gebied voor de zeekust. Surinaamse vissers klagen al jaren over het uitblijven van de lang beloofde kustwacht. Minister Santokhi van Justitie & Politie zegt niet langer te kunnen wachten.

De politie is geïnstrueerd om samen te werken met de vissers. De aanhouding van de zes is het eerste concrete resultaat. Voordien was de klacht dat de politie te weinig deed. Aangiftes resulteerden niet in acties of extra beveiliging. Santokhi zegt dat ook overwogen wordt de vissers toestemming te geven vuurwapens te dragen. Zorg voor de veiligheid blijft wel primair overheidszorg.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Gefeliciteerd iedereen die hieraan mee heeft gewerkt, ga zo door en werk met een ieder vnl.de vissers om aan de broodnodige informatie te komen, waar die “gasten” zich schuilhouden. Hopen maar dat ze door het Recht zwaar worden gestraft voor hun wandaden.


  Maak melding
 2. Met aftakkelen en bloedens toe,ben ik niet meeeens,er zijn andere straffen,die toegepast kunnen worden,ik keur niet goed ze met onze vissers gedaan hebben daarniet van,maaaar!!!!!!!!!
  dit soort straffen o,,,o,,,o,,,,o prik.


  Maak melding
 3. Met aftakkelen en bloedens toe,ben ik niet meeeens,er zijn andere straffen,die toegepast kunnen worden,ik keur niet goed ze met onze vissers gedaan hebben daarniet van,maaaar!!!!!!!!!
  dit soort straffen o,,,o,,,o,,,,o prik.


  Maak melding
 4. Ik vraag me af wat met deze criminelen gedaan worden. Want als ze vrijgelaten worden zullen ze weer gaan roven. Er zou ook een A-Team op zee gestuurd moeten worden.

  Op zee kun je ze ook neerschieten als zelfverdediging en voeren aan de hongerige vissen, inderdaad. Niemand zal ze missen. Het zal ook een les moeten zijn voor de andere rovers. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding
 5. en ik had begrepen van sommigen dat santokhi niets deed. ohw ja wacht eens effe, die gast(en?) laten straks wat van zich horen.. het is nog vroeg mi mang.


  Maak melding
 6. Ik blijf erbij. Piraten op zee moet je definitief uit de maatschappij snijden. Piraten hebben heel wat ellende veroorzaakt. Denk maar hoe het de bootvluchtelingen vergaat. De piraten halen de verschrikkelijkste dingen uit met slachtoffers. Verkrachten weerloze vrouwen, snijden ze daarna open en gooien ze in zee. Tot nu toe is aan de orde van de dag in de golf van Mallaka en in sommige zeegebieden. Een piraat begint bij de vracht en eindigt bij het beëindigen van het leven van opvarenden. Dus ik heb geen medelijden met hun.


  Maak melding
 7. Inderdaad Prik heeft gelijk voor de haaien gooien die idioten! Ik zou ze het liefst eerst met een scheermes bewerken en ze dan voeren aan uitgehongerde piranhia’s.

  Anon (4) denk je dat die Surinaamse vissers het zouden overleven als ze niet gevonden werden?? Zou dat geen moord zijn dan?

  Waarom denk je dat ze gekneveld achtergelaten zijn op zee??
  Als die mafkezen het een heel heel klein beetje goed met ze bedoelde hadden ze eerst alles van die Surinaamse vissers afgepakt en ze aan land hebben afgezet maar dat hebben ze niet gedaan.

  Van mij mogen de Surinaamse vissers wapens krijgen, die mensen gaan de zee op een wat te verdienen en dan worden ze beroofd door een stel piraten die denken makkelijk een geld en materiaal te komen.

  Suriname moet zee bewaking inzetten, iedereen die zich illegaal in Surinaamse wateren bevind alles van ze afpakken, een boete opleggen, kunnen ze het niet betalen dan de cel in.


  Maak melding
 8. Aan Su. nummer 10. denk even na op zee heb je geen piranha’s. die komen in het binnenland voor waar het water niet zout is.
  anders moeten wij hen naar het binnenland brengen. kost teveel tijd en geld. heb je ook nog de nieuwsgierige journalisten die naar hun wel en wee zullen vragen.

  En bij ons in het half troebele water zullen wij ook geen baracuda’s tegenkomen die hen anders zouden kunnen opeten. dan heb je de niet gulzige haaien voor de Surinaamse kust. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand door haaien is opgegeten in Suriname. misschien als je met een scheermes bewerkt, maar dat lijkt zo barbaars en slecht. Dus deze piratenburen maar eerlijk laten berechten door onze Surinaamse rechters. Maar het is niet prettig voor hun straks als de medegevangenen weten wat ze allemaal hebben uitgespookt. Maar ja, leuker kan het niet.


  Maak melding
 9. Beste Suleyman,
  Je hebt en punt. Laten we het dan en/en doen. Jouw voorstel voor piraten die dichtbij de kust zijn gepakt en mij voorstel jegens piraten die op de vlucht in volle zee zijn geenterd. En ik bedank de heer/mevrouw Su voor zijn/haar steun.


  Maak melding
 10. Suleyman,

  Je moet ook niet vergeten dat als die piraten bezig blijven dat het Suriname op den duur ook veel gaat kosten.

  Als er zoveel gepiraat wordt dat er een schaarste komt van een bepaalde vis die gewild is in Suriname dan zal de prijs ervan gaan stijgen.

  En wat denk je als er een bepaalde vis gevangen wordt in Surinaamse wateren door Surinaamse vissers bestemd voor de export naar buitenlandse visboeren die er goed voor betalen wat steeds minder zal worden omdat de vis opraakt of dat Surinaamse visser de zee niet meer opgaan omdat ze bang zijn voor hun leven, wat voor inkomsten loopt Suriname dan mis??

  Je moet niet alleen naar de daden kijken van de piraten op zee, je moet verder kijken, dat roven op zee is een probleem maar wat er allemaal erna komt kijken is ook een probleem, mensen lopen inkomsten mis, als ze geen inkomsten hebben, betalen ze ook geen belasting, dus de Surinaamse economie lijdt er ook onder enz. Het klinkt misschen wel overdreven maar je kan liever nu iets stoppen dan als het zich verder uitbreidt en veel moeilijker wordt en dat deze piraten een voorbeeld worden voor anderen, snap je?
  Als je 1 muis in je huis tegenkomt maak je hem toch ook gelijk dood en ga je niet wachten totdat het er 100 zijn.

  Ik vind dat je die mensen helemaal niet in een Surinaamse cel moet gooien want dan maakt Suriname nog kosten aan ze.In een Surinaamse cel, hebben ze een dak boven hun kop, ze krijgen eten, als ze ziek zijn worden ze behandeld enz, reken uit wat dat kost.
  Suriname moet ze eruit smijten en ze goed duidelijk maken dat ze niet nog eens opgepakt moeten worden (ivm een misdrijf) op Surinaamse bodem of in Surinaamse wateren want dan vind ik dat het hun kop moet kosten.

  Kijk, je zegt wel dat het barbaars en slecht is, maar weet je dat als je dat 1x doet en het wereld nieuws is, dat alle anderen die zulke dingen in Suriname van plan zijn/waren in hun broek gaan schijten en het uit hun koppen zal halen.

  Het is toch Sranan sani, wi sani?


  Maak melding
 11. O,ja Prik no spang zo moet het zijn je hebt helemaal gelijk en als we allemaal bundelen en het met elkaar eens zijn kunnen we er samen voor zorgen dat Suriname nog mooier wordt dan dat het al is.

  Enne ik ben een man.


  Maak melding
 12. Onder de regering Wijdenbosch had men in Suriname een goed werkende kustwacht die werd ondersteund door patrouilles van verkenningsvliegtuigen. De regering Venetiaan kwam aan het bewind en al het dure legermaterieel werd met boosopzet verwaarloosd.Dit uit wraak voor het wegjagen van de regering Aron door militairen. Nu moet Suriname weer tientallen miljoenen dollars gaan investeren in een nieuw op te zetten kustwacht. Ik schaam me als Surinamer als ik van dit soort geldverspilling kennis moet nemen.


  Maak melding
 13. @Djambo
  Na bosje was de schatkist leeg en zaten we met een enorme schulden last. Door die jaren geen kustwacht hebben we waarschijnlijk genoeg bespaard aan lopende kosten om nu in goede moderne boten te investeren.
  Daarnaast had de kustwacht met de oude boten ook niet veel meer kunnen uitrichten omdat de kuststrook gewoon heel groot is en dus wel erg veel boten en mankracht zal vergen.

  De oplossing ligt ook veel eerder in het gebruik van moderne technologieen (mobiel marinetelefoon etc.) waarmee de vissers hulp kunnen inroepen en apparatuur die het mogelijk maakt om boten met radar of zo te volgen.
  Kortom. Je reactie is een duidelijk voorbeeld van een politiek gemotiveerde onbenul reactie die slechts uit is op kankeren en onrust. Daar is niemand en geen enkele politieke partij bij gebaat. Probeer eens constructief te zijn.


  Maak melding
 14. deze mensen moeten gestraf worden naar de maatstaaf die in suriname gelden niet meer en niet minder als de wet in suriname zeg tien jaren of meer of minder dan is dat zo we gaan geen middeleeuwse praktijken toepassen .


  Maak melding
 15. Hahaha nr.17., je hebt wel een goeie punt. Toch wil die ene Verdonk geen rekening houden met de stem van de alloctonen, waar ze hun “buit” vandaan hadden gehaald en zichzelf hebben verrijkt.Ze moet zich schamen., en het is toch te vergelijken met de “gasten” die nu zijn opgepakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES