zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameHelikopters leger Suriname weer in gebruik na grote onderhoudsbeurt

Helikopters leger Suriname weer in gebruik na grote onderhoudsbeurt

-

Does Travel - naar Suriname

De drie Chetak helikopters van het Nationaal Leger in Suriname, zijn afgelopen zaterdag na een grote onderhoudsbeurt officieel weer in gebruik genomen.

Met de helikopters kan de Surinaamse Luchtmacht weer mobiel zijn in de lucht. Deze zullen volgens minister Krishna Mathoera van Defensie voornamelijk worden ingezet voor vele militaire operaties en het terugbrengen van het veiligheidsgevoel. De bewindsvrouw gaf daarom aan heel blij te zijn dat de helikopters weer in gebruik zijn.

“Door de mobiliteit in de lucht kunnen wij eindelijk weer verkenningen uitvoeren en Suriname beschermen”, zei de bewindsvrouw.

Zij bedankte het team van zowel Suriname als Hindustan Aeronautics Limited (HAL) uit India en hoopt dat deze coöperatie jarenlang  zal continueren met India als één van de belangrijke partners. Als teken van waardering kregen alle teamleden van HAL een certificaat overhandigd.

De drie Chetak helikopters werden in 2009 en in 2015 in gebruik genomen. De financiering kwam uit de kredietlijn van India. In 2019 is er een onderhoudscontract getekend met de leverancier, het Indiaas bedrijf  HAL. Daarbij zijn er afspraken gemaakt om de helikopters periodiek na een aantal vlieguren te onderwerpen aan een onderhoudsbeurt en inspectie.

Dit was de derde grote onderhoudsbeurt waaraan zowel technici van de HAL en Luchtmacht hebben samengewerkt.

De ambassadeur  van India, Shankar Balachandran, gaf aan dat hij zich vereerd voelde om deze gelegenheid bij te wonen en waardeerde de professionaliteit van de organisatie en de samenwerking met India. “Deze missie is van belang en daarom zullen wij deze continueren. Wij zullen gezamenlijk ernaar toe werken”, aldus de diplomaat.  

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Klopt het verhaal dat 1 v d heli’s geruime tijd(jaren) geparkeerd was bij een vriend(ex-miltair en ex-dir staatsbedrijf) van “de vluchteling” op Commewijne??Of betreft dat een aangekochte (vlucht)heli??


    Maak melding
  2. Het team ‘Zwaard van Damocles’ kan dus weer, net als ten tijde van Misiedjan met de Rasta vlechtjes, boven onze hoofden vliegen. Tenminste kan ik mij herinneren dat in die tijd helicopters een paar keer laag over mijn huis gevlogen zijn met zwaarbewapende militairen in de deuropening en toen nam.de criminaliteit niet zichtbaar af. Ik verwacht van deze nieuwe show met de vliegende doodkisten ook nu niet veel. Koop liever met het onderhoudsgeld voor de helicopters een paar extra fietsen voor uitbreiding.van de bikers unit, dat zal meer effect hebben bij de bestrijding van de criminaliteit.


    Maak melding
  3. Wat een nieuws. Heli’s krijgen beurt. Waar slaat dit op??
    Straks blijven ze toch aan de grond want geen benzine.
    Wanneer gaan de padvinders van je Tigri bevrijden??
    Ze hft der India mensen genomen want ze wordt Ambassadeur in India. . Voor het leger hft ze geen hol gedaan. Weet je hoeveel militairenbuit het korps zijn gegaan om security te worden??


    Maak melding
  4. Misschien tijd om zelf een technische dienst op te zetten en mensen op te leiden!?

    Ik vind dit net als Debby niet nieuwswaardig. Om daarbij de minister, de ambassadeur van India en allerlei andere figuren op te trommelen is ronduit belachelijk!


    Maak melding
  5. Deze heli’s zijn van de vorige eeuw. Ze zijn onderhoudsgevoelig of beter gezegd onderhoudsintensief.Deze helikopters hebben niet veel in Suriname gevlogen omdat hun actieradius zeer beperkt is. Het operationeel houden van deze helikopters is heel duur. De kosten per vlieguur zijn gigantisch. Het zijn toestellen die o.a. veel brandstof gebruiken.Onderdelen zijn ook moeilijk te krijgen.


    Maak melding
  6. Zelfs op een contract afgesloten door hun, op de vlucht geslagen seriemoordenaar en drugsdealer, hebben ze kritiek.
    Wie snapt dit nog, 🙄

    Yuk!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES