vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBandenzaken dicht uit protest tegen kostencalculatie ministerie EZ

Bandenzaken dicht uit protest tegen kostencalculatie ministerie EZ

-

Does Travel - naar Suriname

Importeurs en wederverkopers van autobanden in Suriname houden hun zaken gesloten uit protest tegen de kostencalculatie van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Volgens het ministerie mag een tweedehandse band ongeacht de maat niet meer dan 300 SRD verkocht worden.

Wicky’s Banden Service aan de Koningstraat werd dinsdag voor controle binnengevallen door medewerkers van de Economische Controle Dienst (ECD). Daarbij werden er tal van overtredingen, waaronder prijsopdrijving, geconstateerd bij de importeur.

De zaak werd onmiddellijk gesloten en de eigenaar moest zich aanmelden bij het ministerie voor verdere afhandeling en instructies. Collega-handelaren zijn niet te spreken over het optreden van de ECD-medewerkers.

Tal van importeurs en wederverkopers hebben zich vrijdag gewend tot DNA-voorzitter Marinus Bee voor een oplossing. De handelaren zijn het niet mee eens dat het ministerie een kostencalculatie heeft gemaakt die volgens hun ver beneden de prijs van de groep is.

“We hebben geen luisterend oor gehad om uit te leggen hoe wij aan onze prijzen zijn gekomen. We hebben getracht een afspraak te maken met de minister maar het is niet gelukt”, zegt een van de importeurs. Pas toen de ondernemers zich in het parlementsgebouw bevonden is er vanuit het ministerie teruggebeld en is de groep voor maandag 22 april uitgenodigd.

Bee zegt EZ-minister Rishma Kuldipsingh telefononisch te hebben gesproken. Naar haar gevoel is het een miscommunicatie en wil het ministerie met de groep ondernemers zitten om een overeenstemming te bereiken. “Dus ik denk dat dat opening creëert om uit het probleem te komen. Ik ga een of twee leden vragen om die meeting bij te wonen”, aldus de parlementsvoorzitter.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. EEN KLEINE OPLEIDING BANDEN MONTEREN EN BALANCEREN ZOU GOED ZIJN VOOR ALLE PERSONEEL EN EIGENAREN VAN DEZE BANDENWINKELS.

    ZE LATEN MENSEN GOEDKOOP VERONGELUKKEN.


    Maak melding
  2. Waarom geeft deze @#$% regering vergunningen af om tweedehandse banden te importeren? Een niet te oude tqeedehandse auto kan ik me nog voorstrllen, maar een tweedehandse band is in Europa of Amerika afgeschreven/afgekeurd omdat het onveilig is geworden. Waarom denkt een of andere idioot, die zichzelf beleidsmaker noemt, dat die afgekeurde, onveilige banden plotseling wel veilig zullen zijn op de slechte wegen van Suriname. Als je geen veilige, nieuwe banden voor je auto kan of wil kopen, moet je geen auto willen rijden.


    Maak melding
  3. Check hoeveel ze als waarde hebben opgegeven bij de import; hoeveel btw > wat zijn hun kosten>> idd niet zwichten>> 300 is goed>>> ze knn de banden niet zelf gebruiken>>en mogen niet hamsteren>>> procedure inzetten>> beslag nemen en verkopen; na aftrek kosten restant terug aan de (dan gewezen)importeur (vergunningen aansluitend invorderen !!
    Eindelijk iemand met ballen bij ECD !!…hopelijk laat reshm zich niet omkopen met een paar verslete banden !!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES