dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameFoto's 'Wandelmars' in Suriname

Foto’s ‘Wandelmars’ in Suriname

-

- Advertisement -

Van 26 tot en met 29 maart werd in Suriname de BVSS-Fernandes Avondvierdaagse, ook wel bekend als Wandelmars, gehouden. Meer dan 3.000 deelnemers namen mee aan dit jaarlijks terugkerend evenement. De start van de vierdaagse, met als thema ‘Jeugd bewandel altijd het pad der deugd’, was op het BVSS terrein. Onze fotograaf was erbij en maakte voor u een uitgebreid fotoverslag van alle dagen.

Kijk voor meer dan 500 foto’s van de Avondvierdaagse op onze fotosite www.surinamefoto.com.

Wandelmars 2008 in Suriname
Wandelmars 2008 in Suriname
Wandelmars 2008 in Suriname
Wandelmars 2008 in Suriname
Wandelmars 2008 in Suriname
Wandelmars 2008 in Suriname
Wandelmars 2008 in Suriname

- Advertisement -

Kijk voor meer dan 500 foto’s ook op onze fotosite www.surinamefoto.com.


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
10 REACTIES
 1. Lieve mensen, kan iemand mij uitleggen wat het werkelijke nut is van deze poppenkast? Sportief gezien heeft het nul en generlei waarde, ik verwijs dan even naar de Vierdaagse van Nijmegen – dat is pas wandelen – het is één langgerekte reclamespot, zien en gezien worden, typische bobo-cultuur. Neem Telesur: Ze zijn nog niet in staat een knappe verbinding te onderhouden, telefoon en internet zijn een ramp, maar geven miljoenen uit aan dit soort ongein. Gratis belkaarten voor de winnende groep. Mi gado. SMS-en maar, mobieltje cadeau: bellen maar.Ja, voor gratis dingen zijn de mensen zelfs in staat dat stomme Fernandesliedje te zingen, voor een pak ijs. Mensen, het is jullie portemonnee, maar denk eerst even na. Bovendien denk ik dat dit een typische creoolse manifestatie is. Heeft u een hindoestaanse groep gezien, of een javaanse? Bovendien wordt de onderlinge sfeer er niet beter op. Saamhorigheid? Forget it! Ik word vreselijk ziek bij het zien van zoveel onbenul. En de media doet driftig mee. Nee, laat dit “feest” aan mij voobij gaan. Ik heb betere carnavalsoptochten gezien.


  Maak melding

 2. Blaka bakra

  Hou je bij je “Ik” Cultuur.
  AVD bestaat al jaren en is niet iets van gisteren
  DE AVD is een surinaams ding en als je betere carnavals optochten kent een troost voor je. ALs je denkt dat je zo een avd beter kunt organiseren doe maar .
  En als je niets beters hebt te vermelden lees dan het onderdeel niet en maak geen hollandse vergelijking. Verloochen je afkomst niet als je denkt surinamer te zijn otherwise Shut the F….. up

  regards

  Agoetie


  Maak melding

 3. Altijd maar klagen en klagen, het is om moe van te worden! Wie het goede niet eert is het kleine niet weerd! Op zijn BAKRA gezegd…

  Bovendien komt ons land, onze cultuur, ons volk, niet vooruit met zulke feedback. Opbouwende kritiek heeft het nodig. Dit houdt in kritiek met daarin aanvullende suggesties hoe het beter zou kunnen.

  Als dat niet mogelijk is, kun je mijn inziens even goed je commentaar voor je houden. Wie reageert?


  Maak melding

 4. Ik ken geen enkele andere bevolkingsgroep die zo negatief is op zijn soort (uitzonderingen uitgesloten). Wij surinamers (let wel: SURINAMERS)wij zijn een bevolkingsgroep als geen enkele andere op de wereld, we behoren heel trots te zijn op wie we zijn, wij worden als geen andere nagebootst, kijk maar in nederland, bijna elke bevolkingsgroep in nederland wil surinaams leren,om maar eens een voorbeeld te noemen, kijk maar bijvoorbeeld naar de straattaal en het groene boekje!!! Dus mensen laten wij ophouden alles of heel veel van ons, of onze komaf af te kraken. Probeer eens opbouwende kritiek, daar hebben wij meer aan!!! Van een hele trotse SURINAMER.


  Maak melding

 5. Ja mensen,hij zegt het zelf ,,hij is een blaka bakra!”.Iemand die zijn eigen waarde niet kent.Laat hem me vertellen wat het woord ba`kra wil zeggen,misschien zal ik daaruit zijn beweegreden kunnen vaststellen waarom hij zich zelf zo noemt.Een en al een waardeloze vergelijking met de niets beduidende vierdaagse van nijmegen waar er geen drupje pret of pit in zit.Blaka bakra als jij je zo witman voelt bemoei je dan niet met dingen van sranangmans.


  Maak melding

 6. Beste mensen,
  De enige kritiek die ik heb geuit is om het feit dat die avondvierdaagse zijn multi-culturele aspect heeft verloren. De commercie heeft het voor het zeggen. Zijn er typisch hindoestaande groepen te bespeuren geweest? Nee. Zijn er javaanse groepen te bespeuren geweest? Nee. Het is een typische creoolse manifestatie. Waarom die lange tenen? De multiculturele gemeenschap in Suriname bestaat niet meer!!!!! Kijk maar naar de politiek!!!


  Maak melding

 7. mika kopu,
  Ik weet niet waar je die wijsheid vandaan haalt, maar dit is opbouwende kritiek. Kijk in die spiegel, dan zul je het misschien begrijpen. Het volk van Suriname wordt uitgebuit door deze geldwolven met al hun zogenaamde geweldige aanbiedingen. En ze trappen er met open ogen in. Stom, stom, stom.


  Maak melding

 8. Blaka bakra je bedoelde het vast goed en nu is ook duidelijk wat je precies ermee bedoelde, maar de manier van kritiek uiten vond ik erg negatief. Je hebt gelijk, het multiculti aspect is aan het verdwijnen, maar tegelijkertijd moeten wij ook het positieve niet uit oog verliezen. We mogen trots zijn dat we toch zo onze culturele happenings hebben en behouden. Daar waar de randjes ruw zijn kan altijd worden bijgeschaafd… het is aan ons Surinamers om ervoor te zorgen dat dan ook gebeurt.


  Maak melding

 9. hoi
  luister het meedoen met deze wandelmars is om saamhorigheid en vriendschap bij te brengen,en gaat in deze niet om groep voor javanen en of een hindoestaanse groep. Als je goed kijkt zijn we zo multicultureel dat zelfs DEZE groep rassen ook meelopen in alle groepen dus…. geef niet wat voor ras je bent dat je gewoon aansluit in de groep en het gezellig houd.Vergelijk ons mooi land nooit met jouw land want wij Surinamers zijn Unique op onze manier en onze activiteiten.
  Waarom noem je jezelf blaka bakra noem je zelf toch eens Witte pier, want je wilt ons eige product niet positief zien dus onze taal moet je ook niet accepteren om jezelf blaka te noemen.

  doei luc


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES