zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmoksi: "Leden SPB nu bij de NPS; trekt u zelf maar uw...

Amoksi: “Leden SPB nu bij de NPS; trekt u zelf maar uw conclusie”

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname heeft vandaag gereageerd op de adviezen van enkele oud-ministers, waaronder ook Edgar Dikan, om de eer aan zichzelf te houden.

“Ik denk dat het een kort door de bocht opmerking is. Een heel naïeve opmerking. Wanneer je hier in Suriname bent, dan heb je ook kunnen volgen vanaf ik als minister heb overgenomen, welke perikelen er hebben gespeeld met de Surinaamse Politiebond (SPB).

Ik heb het overleefd en ook het korps heeft het overleefd. Nu zijn er twee van die ex-bondsleden met ontslag. Anderen hebben zich aangesloten bij de Organic Movement en weer anderen bij de NPS. Dus trekt u zelf maar uw conclusie”, zei de bewindsman woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Hij verwees hiermee naar Raoul Hellings en Mielando Atompai, respectievelijk de gewezen en huidige voorzitter van de SPB, die eerder veel kritiek op Amoksi hebben geleverd en recent nog besloten hebben om de NPS te gaan ondersteunen (foto).

Hellings en Sergio Gentle ondersteunen in 2022 de straatacties van de Organic Movement en werden uiteindelijk ontslagen uit de politiedienst.

De SPB heeft in juli 2022, onder leiding van Atompai, het vertrouwen in Amoksi opgezegd. De minister benadrukte dat alhoewel mensen het niet geloven, zowel de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) als het ministerie van Justitie en Politie nog steeds contact hebben met de SPB.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Lekker brontjie djari bij die groene partij…!!!!????
    En een bobo jantje als leider.
    Dan kan liever Ednel de roer overnemen.


    Maak melding
  2. Lekker een andere frisse wind soms mi e Kong brenie foe sjie bepaalde sma ,t is met je verstand stemmen bij elke verkiezing leer je van dit is in belang van jezelf ,land en volk


    Maak melding
  3. @ Dèjà vu na Dèjà vu,
    Schrijf geen ONZIN over *BROMTJIE DJARI*,Suriname heeft capabele mensen nodig die van wanten weten,en met een goede track record.
    Weg met drugsdealers,bankrovers en moordenaars uit de Surinaamse politiek.


    Maak melding
  4. Ik moet mijn conclusie nog trekken.
    Het gaat om het volgende; Suriname is een chaos en of zijn de meeste Surinamers zo ( dom )

    Misschien moet ik me niet meer druk maken en accepteren waar voor men in Suriname kiest.

    Vandaag nog mijn maandelijkse bijdrage naar hen overgemaakt.


    Maak melding
  5. De SPB zou zich meer druk moeten maken waarom er zoveel corruptie is in het Korps zelfs commisarisen van Politie zij lid van criminele organisaties.Daarom is de minister zorgvuldig in zijn beleid naar de SPB het is een dubieuze bond.


    Maak melding
  6. Ben van mening dat een ambtenaar in functie zich geen politieke voorkeur mag hebben,hoe gaat hij/zij optrden waneer in functie moet optrden bij demonstartie van politieke tegenstander.Dit zijn geen politie mannen maar omgekochte splijtzwammen die onrust in de gemeenschap zaaien.Zij willen de macht over het politie apparaat om criminele(drugs) activiteiten te beschermen.


    Maak melding
  7. bronsplein 25 april 2024 Bij 10:18

    Helemaal eens, kan geen zuivere koffie zijn wanneer de voorzitter van de SPB, die in Suriname SRD verdient, op werkbezoek is aan de Noordzee en op feestjes met briefjes van vijftig euro zit te strooien.


    Maak melding
  8. Helemaal eens met @Bronsplein.

    De minister heeft verscheidene veiligheidsmaatregelen getroffen om de criminaliteit tegen te gaan. Handig om dit door te nemen en je suri fam erop te attenderen.

    Ik blijf het zeggen; zo een kleine bevolking zoveel maatregelen, dat is ongehoord en uniek.
    Ligt dit aan de minister of de ongehoorzame mensen.

    Die bondsmensen zijn absoluut geen porum voor welke politieke partij dan ook.


    Maak melding
  9. Deze minister moet ervoor zorgen dat de criminelen de bak ingaan incl die van de regering. Pan Am is mr 1 van de zaken
    NPS zat in de regering toen Hellings en Gentle eruit getrapt zijn. Ze mogen doen wat ze willen. Hun keus. Jij zit ook daar te zitten zonder iets te betekenen. Onder jouw ministetschap is criminaliteit het hoogst in Su. Nooit zo erg gewrrst. Focus daarop.


    Maak melding
  10. “Debby 25 april 2024 Bij 14:45
    Deze minister moet ervoor zorgen dat de criminelen de bak ingaan”

    Mee eens!
    Zullen wij dan beginnen met de voor 20 jr veroordeelde partijleider van de (Nationale) D(ieven) P(artij)?


    Maak melding
  11. De NPS is bezig de onderwereld te accommoderen in zijn gelederen. Het fenomeen witwassen gebruiken om de NPS te versterken. Zo wordt ondermijning door de instituten van de NPS gefaciliteerd.
    Onderwijs is al kapot gemaakt.
    Zie de reparatie operatie van de minister van onderwijs.


    Maak melding
  12. Debby 25 april 2024 Bij 11:59
    Waar je op moet reageren is dat drugscriminelen vrijkomen omdat er geen testresultaten zijn.
    ===========/============

    Probeer eerst zelf je eigen advies op te volgen door inhoudelijk op het artikel te reageren voor dat je de minister allerlei beschuldigingen toeslingerd en anderen de maat probeert te nemen, slimmerd.


    Maak melding
  13. Atompai in de Ware Tijd: “De minister is in de ruimste zin des woord incompetent voor de functie, maar de president behoudt hem omdat hij bepaalde zaken doet voor de president. Amoksi gedraagt zich in politiek opzicht als een VHP-minister.”
    “Je krijgt melding van een beroving en wanneer je daar aankomt kan je niet optreden omdat je niet bent opgewassen tegen de criminelen.”…
    =======================

    De voorzitter van de Bond is vanaf dag 1 bezig deze minister te saboteren. Kan ook niet anders als je bedenkt dat deze voorzitter op werkbezoek aan de Noord-Zee met briefjes van vijftig euro zit te strooien.
    Zorgelijk als je ziet dat zo iemand ook nog eens de politiek in gaat….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES