donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieConnexxion denkt aan uitbreiding in Suriname

Connexxion denkt aan uitbreiding in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Nederlandse openbaarvervoer concern Connexxion heeft plannen om te gaan investeren in bussen en een snelveerdienst in Suriname. Dat zei woordvoerder Herman Opmeer van Connexxion dinsdag in een uitzending van de Surinaamse editie van de Wereldomroep.

De onderneming, nu nog alleen actief in Nederland, overweegt de inzet van een combinatie van draagvleugelboot en bus tussen Paramaribo en luchthaven Zanderij. Connexxion-directeur Peter Kortenhorst bekijkt momenteel in Paramaribo het inzetten van een snelle bootverbinding vanaf Paramaribo richting het 40 km zuidelijker gelegen vliegveld.

De plannen zijn overigens nog verre van concreet. “We zijn nu in de verkennende fase, het moet nog blijken welke mogelijkheden er zijn”, aldus Opmeer. Connexxion wil graag iets “maatschappelijks doen” en daarom wil het bedrijf met kennisoverdracht de vervoerders in Suriname helpen. Verder denkt het bedrijf serieus aan bedrijfsuitbreiding omdat er in Nederland nauwelijks mogelijkheden voor expansie is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

26 REACTIES
 1. Hallo,dat vind ik nou fantastisch.Ik heb er altijd overnagedacht,dat het goed zou zijn
  dat de busdienst van connexxion,er goed aan zou doen zijn diensten aannsuriname te verlenen,en het leek voor mij slechts een droom.een stukje dicipline in suriname van
  connexxion,nou geweldig.Heel veel succes toegewenst.Groet ,de Graven martha.Zoetermeer


  Maak melding

 2. Hallo broerders en zusters.

  Hier ben ik weer van weggeweest.

  Ik was in sur.gewoon als toerist,stap zomaar een bus in, met de bedoeling waar eindigt de bus, en natuurlijk terug.

  Nou net een werld reis,ik genoot van de muziek en de mensen erin.

  De reis heeft bijna heen en terug anderhalf uur geduurd,en weet je hoeveel ik heb betaald.

  2 x 1 SRD, dat is 2 x 0,33 euro’s cent.

  Hoe gaat connexxion dit doen,en om de haverklap onderdelen kapot.

  Ben benieuwd,groetjes,pakromo.


  Maak melding

 3. Dit oogt een heel goede actie.
  Dit is iets wat ik zelf ook een hele tijd in gedachte had zoals vele surinamers denk ik.
  Onddanks vind ik wel dat dit de taak is van de Surinaamse overheid gezien zij zelf ook meer baad bij hebben:werkgelegenheid, gunstig voor de eigen protefuile(in eigen handen, het weren van de particuliere bus diensten die groten deels van het geld in eigenzakken stoppen. All the best als dat helpt aan de opbouw van Suriname.


  Maak melding

 4. Op zich een goed idee. De vraag rijst wat er met de huidige bussen en chauffeurs zullen gebeuren? Op zich ben ik er wel een voorstander voor, maar met inachtneming van de gevolgen voor de huidige busvervoer. De uitbreiding van connexion wordt puur gedreven door winst (zoal het een goed zakenman betaamt) en niet door sociale of maatschappelijke belangen. Sociaal maatschappelijk verantwoord ondernemen is nog niet bij iedere zakenman doorgedrongen.
  Een ander optie is dat de huidige buschauffeurs zelf een goed georganiseerde busdienst opzetten. De voorwaarde is dan wel dat men met elkaar moet samenwerken en een lange termijn visie moet hanteren…De vraag is of men dat kan en daartoe bereid is…


  Maak melding

 5. Goede zaak op zich. Vraag me wel af er wel een markt voor is aangezien ov in sur nu goed geregeld lijkt te zijn. jaren eind 80-medio 90 stond je 3 hr lang bij 1 halte om op de bus te wachten. Nu lijkt het alsof de bussen op de mensen wachten.

  In ieder geval goed initiatief, moge er meer van zulke komen.

  groetjes
  Harry


  Maak melding

 6. Wat is het toch? De ene keer word er gedaan alsof Nederland niets met Suriname uit te staan heeft, want Suriname is onafhankelijk. En de andere keer doet men alsof Suriname nog steeds een verlengstuk is van Nederland. Want als Connexxion opeens zaken wil gaan doen met een land helemaal in Zuid-America, dan denk ik dat dit ze dit juist in Suriname willen doen, omdat Suriname toch een Nedrlands verleden(?) heeft. Ik heb gehoord dat er ook Nedrlandse Callcenters opereren vanuit Suriname. In ieder geval is het niet erg als Connexion zaken wil gaan doen in Suriname, mits dit werkgelegenheid schept voor de bevolking daar. De slechte wegen zullen vrees ik inderdaad ook problemen geven. en er zijn voorzover ik weet niet eens bushokjes in Suriname. Gaan ze die dan ook bouwen? Ik ben benieuwd hoe dit weer afloopt.


  Maak melding

 7. Dit streven zou niet slecht zijn voor Suriname.De wilde busjes in Suriname rijden alleen op hoofdroutes.Ook de verbinding met het achterland van Suriname kan hierdoor verbeterd worden.Een duidelijke kwaliteitsverbetering voor het ov in Suriname


  Maak melding

 8. Zelfs Turkije maken de Europese landen het moeilijk een Alliantie met ze te vormen.

  Zelfs (NS) de Nederlandse Sporen in Nederland laat geen concurrentie toe, maar in het buitenland komen ze zich wel opdringen!!!!!!!!!!!!!

  Een kijk door het VOC-bril, betekent onbeperkte mogelijkheden in de toenmalige koloniën uitbreiden.

  Vanzelfsprekend spreekt dit de PROFITEURS van de slavernij aan, want de slavendrijver was hun werkgever!!!


  Maak melding

 9. het is geen slecht idee,maar connexxion jullie kunnen liever investeren in metro of treinen of tram want er zijn genoeg bussen hier zelf overvloed liever geen veer verbinding want dan ben je toch niet op zanderij,dus connexxion liever investeren in treinen metro en trams


  Maak melding

 10. nou vindt ik heel goed vooral voor de oudjes in de bejaardetehuisen en ook wel de invalieden niet te vergeten.daarom zou ik blij zijn als dit plan door gaat.ik ben zelf surinamer in hart en nier en werk zelf voor connexion dus ja waaom ook niet.


  Maak melding

 11. Ik wil absoluut niet negatief zijn, maar laten we even eeerlijk zijn. Wat heeft Connexion in Suriname te zoeken?
  Ik zou het toejuichen als ze het daadwerkelijk zouden doen, maar zal het renderen? Persoonlijk denk ik van niet. Suriname is qua openbaar vervoer (nog) een heel andere cultuur. Wellicht dat daar verandering in kan komen. Insjallah.


  Maak melding

 12. Ik hoop dat ze dan wel tot 0:15u rijden net als hier in Nederland, want in Suriname rijden de meeste bussen tegen 8 uur in de avond niet meer. Wat voor stront is dat daar??


  Maak melding

 13. ik heb stuk voor stuk de reacties gelezen blijk dat 95% van de gereageerde een hele tijd niet naar suriname zijn geweest als je nu op de indira weg (pad.v.wanica dan zul je zien hoe de straat geasfalteerd is en men heeft ook nog voor straat mubilair gezorg zoals bus huisjes , drempels paarkeer gelegenheden en ook nog stop plaatsen voor bussen om de passageers in en uit te laden ik hoop alleen maar dat de surinaamse bevolking er zuinig mee zal zijn gezien dat wij van huis uit vernielzuchtige apen zijn .en voor de lezers wil ik vragen voor u een antw geeft moet u eerst zeker zijn voor dat u wat uit dank u.


  Maak melding

 14. Mevrouw megawatie; u heeft het over call-centers die opereren vanuit Suriname? van de kpn of van connexxion zelf, gaarne uw reactie verneem ik graag?


  Maak melding

 15. Als het maar niet afloopt als onze onafhankelijkheid,waarvan we tot op de dag van heden de wonden niet weten te helen.Als het maar niet afloopt als van die buitenlandse gouddelvers,die vandaag de dag tonnen meenemen en ons achterlaten met de problemen,waarover toendertijd niet was nagedacht. Connexxion denkt immers aan uitbreiding van zijn terein en op peil houden van de cijfers.Even positief klinkt het toch ook over de Chinezen die aan het overnemen zijn? In dat geval: SUCCES MET DE UITVERKOOP !!!


  Maak melding

 16. Deze kerels dromen een beetje, de suriname rivier is geen kanaal waar je rechtstreeks mee van punt a naar b kan. Ze zullen snel van droom in realiteit belanden.


  Maak melding

 17. Connexxion wil iets maatschappelijks doen in Suriname, dat klinkt goed, dat er ook goede resultaten worden geboekt en dat het Surinaams Volk hiervan mag genieten.
  Connexxion ziet het met vertrouwen tegemoet, ik ook, Succes


  Maak melding

 18. Belofte maakt schuld..ja, ja, maar ik zie dat velen in geloven..
  De Sint+Pieter gevoel slaat zomaar weer toe, ga dit aub afleren lieve mensen.

  Blijven jullie goed, en let op je zelve ..

  Maar laat de sint en piet gedachten gang varen >>>>…. daag daaag tan boeng.
  P.S.
  Connexxion heeft daar niks te zoeken..okay, okay, dan waarschijnlijk nemen zij miljoenen toeristen mee..mmh, mmh, dat zal zeker wel wat opleveren…maar nu is het broodroof van de suri. buschauffeur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES