maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse onderwijzers wachten nog met acties

Surinaamse onderwijzers wachten nog met acties

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 nov – Leerkrachten in het basisonderwijs zullen voorlopig nog geen acties voeren. Dit zegt voorzitter Marcelino Nerkust van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, Fols. Hoewel de salarissen dringend om aanpassing vragen, wordt er nog ruimte gezien om te onderhandelen met de regering. De maat is wel vol.

Dit was ook te merken op de bijeenkomst van honderden leerkrachten die waren opgeroepen om hun leefsituatie te bespreken. Enkelen waren bereid meteen in actie te gaan. De tien onderwijzersvakbonden tellende Fols vindt één dag actie voeren voorlopig voldoende. “Wij hebben een signaal willen geven en dat is nu gebeurd. De regering is nu aan zet, wil zij het onderwijsproces niet stagneren”, zegt Nerkust.

Hij wil voor eind van het jaar een duidelijke verbetering zien in het loon. “November is misschien te laat, maar in december moet het al zover zijn, we hebben lang genoeg gewacht”, aldus Nerkust. De komende dagen zal voor de laatste keer met de regering worden gesproken. Tijdens de bijeenkomst gaven onderwijzers te kennen rond de helft van de maand geen geld meer te hebben voor de levensbehoeften.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. Beste Kondremang,

  De onderwijzers lijken alleen aan zichzelf te denken. Het is altijd weer dreigen en uitvoeren van acties, meestal om geld. Ik heb begrip voor hun financiele situatie, maar daar hebben ook andere branches in het land last van. Waarom gaan jullie niet om meer deskundigeheidsbevordering en leermiddelen de straat op, maar veela om egoistische redenen. Onderwijzers van Suriname jullie zijn de opvoeders van de toekomstige burgers van het land van morgen, geef aub het goede voorbeeld en ga en blijf lesgeven.

  Srangmang Tang Boeng
  Eigenwaarden


  Maak melding

 2. Tja, je zal je huur maar niet kunnen betalen en je kinderen niet genoeg kunnen geven, en als dat al je collegs overkomt dan inderdaad massaal staken.
  Wie dus niet in de schoenen van deze leerkrachten staat kan dan ook niet oordelen, ik ook niet, sterkte bij deze aan de leerkrachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES