dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPieter Jan Hagens start zeilavontuur; hoopt december in Suriname te zijn

Pieter Jan Hagens start zeilavontuur; hoopt december in Suriname te zijn

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 22 jun – De Nederlandse radio- en televisiepresentator Pieter Jan Hagens is deze maand samen met zijn vrouw begonnen aan een zeilavontuur. De twee gaan met hun 10 meter lange zeilboot de zee op en hopen ergens eind dit jaar Suriname aan te doen. In een exclusief gesprek met Waterkant vertelt Hagens, die al eerder in Suriname is geweest, waarom ze voor het land hebben gekozen.

“Waarom naar Suriname? Omdat het een mooi land is, waar warme mensen wonen. Ik ben er een keer eerder geweest, veertien jaar geleden voor werk, en voelde me er meteen thuis, vooral door de open en vriendelijke houding van iedereen. Toen wist ik al zeker dat ik graag nog een keer naar Suriname terug wilde. Die eerste keer ben ik alleen in Paramaribo geweest, een week ongeveer, nu willen we graag meer van het land zien. Misschien varen we met een korjaal de Boven Surinamerivier op of bevaren we met onze zeilboot de Cotticarivier” aldus de presentator.

“De zeilreis begint aanstaande juni, dan varen we vanuit IJmuiden de zee op, maar de oversteek van de Kaapverdische eilanden naar Suriname is pas in december, misschien januari. Eerst zeilen we een half jaar lang naar het zuiden. We blijven ongeveer vier weken in Suriname. Te kort eigenlijk, maar we willen ook nog graag Caribische eilanden zien en de Azoren”.

“Onze zeilboot is een Victoire 34 uit 1984, ruim tien meter lang. Het is een degelijk, zeewaardig zeiljacht zonder al teveel toeters en bellen. Renske (mijn vrouw) en ik hebben de afgelopen 15 jaar zeiltochten gemaakt naar onder andere Frankrijk, Engeland en Noorwegen om ervaring op te doen met het zeezeilen. Onze reis is straks te volgen via Lolaopzee.com“.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. niet zo negatief oom ludwig!
  Suriname heeft al een slecht imago!
  maar toch,petje af voor hr hagens en vrouw.laten wij toch hopen dat het een mooie tocht wordt naar sranang…


  Maak melding
 2. @Oom Ludwig van Abra Broki 22 juni 2018 at 14:08
  100% loop hij het risico om beroofd te worden, met zeil en al tot kleren.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Ja hoor, de SURI HATER Ludwig oliebol van ABRA BROKI poept weer uit zijn stinkmuil !


  Maak melding
 3. EERST DIE BOOT CONTROLEREN,..het komt uit”COLUMBIA v/d WERELD distributie land van DRUGS.aan de Noordzee,..algemeen bekend !ze dealen daar allemaal !


  Maak melding
 4. waar slaat dit nou weerop ,komop man .geen enkel gevoel van trots en het is ook geen humor maar heefd wel temaken met jullie mentaliteit ,niks is goed .of zyn jullie politiek zo verkasterd


  Maak melding
 5. Die Hollanders hebben de zeeën medeplichtig gemaakt aan hun roof- en uitbuitingstochten. Hopelijk heeft de Atlantische Oceaan dat onthouden.


  Maak melding
 6. Pieter Jan Hagens start zeilavontuur; hoopt december in Suriname te zijn

  “De zeilreis begint aanstaande juni, dan varen we vanuit IJmuiden de zee op, maar de oversteek van de Kaapverdische eilanden naar Suriname is pas in december, misschien januari. Eerst zeilen we een half jaar lang naar het zuiden. We blijven ongeveer vier weken in Suriname. Te kort eigenlijk, maar we willen ook nog graag Caribische eilanden zien en de Azoren”.

  “Onze zeilboot is een Victoire 34 uit 1984, ruim tien meter lang. Het is een degelijk, zeewaardig zeiljacht zonder al teveel toeters en bellen. Renske (mijn vrouw) en ik hebben de afgelopen 15 jaar zeiltochten gemaakt naar onder andere Frankrijk, Engeland en Noorwegen om ervaring op te doen met het zeezeilen. Onze reis is straks te volgen via Lolaopzee.com“.

  Gelet op de drugsvangsten op boten die allen Suriname hebben aangedaan (de afgelopen tijd/jaren), is PJH en vrouw gewaarschuwd. Ook zeilboot is een Victoire 34 uit 1984, ruim tien meter lang van PJH zal overal onder de loep worden genomen waar het in een haven van een land binnen komt.

  Suriname is één vande riscico landen als het om drugsdoervoerland gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES