Regering negeert maandenlange staking Surinaams statistiekbureau

19

PARAMARIBO, 22 jun – De regering negeert de staking bij het Algemeen Bureau voor de Statistiek, ABS, compleet. Het personeel legde ruim twee maanden geleden het werk neer. Geëist wordt dat het loon wordt verhoogd met vijf en twintig procent. Minister Hoefdraad van Financiën, waar het bureau onder valt, laat niets van zich horen. Brieven van vakbond en directie blijven onbeantwoord. “Minister Hoefdraad zou beter moeten weten”, vindt ABS-directeur Iwan Sno.

Hoefdraad was voor zijn betrokkenheid bij de Surinaamse overheid, lid van het statistiekteam van het Internationaal Monetair Fonds. Aangenomen mag dus worden dat de waarde van statistieken ingebakken zit. Het kan er dan niet in dat de enige verzamelaar van statistieken in het land niet functioneert en het iedereen koud laat. “Ik kan niet begrijpen dat de overheid het statistiekwezen onbelangrijk vindt”, zegt Sno tegenover de Ware Tijd.

Loonsverhogingen zijn een aangelegenheid van Financiën. Het ministerie subsidieert het ABS volledig. Sno is dus aan handen en voeten gebonden. Maar van zijn meerderen wordt niets vernomen. Het gevolg is dat over een bepaald deel van de recente sociale en economische geschiedenis geen gegeven beschikbaar zullen zijn. “Er worden geen data verzameld. De prijzen van mei zijn achterhald. Wat voorbij is, is voorbij”, aldus Sno.


19 REACTIES

 1. En maar maar blijven subsidie infuus blijven liggen. De overheid moet stoppen met het verstrekken van subsidies. Er zijn ook bedrijven die hun eigen broek ophouden. Meneer Sno moet niet lullen


  Maak melding

 2. Een instelling die niet levert aan de markt, maar aan de overheid.
  Op welke wijze verkrijgt zo’n instelling haar inkomsten?
  Juist, van de overheid!
  Er is veel meer aan de hand dan het niet willen toekennen van loonsverhoging.
  Overigens een rare wens, in een tijd dat er geen geld is. Er van uit gaande dat er geen geld is


  Maak melding

 3. Parbo salaris
  Dat IS heel wat anders dan subsidies, of krijg jij ok subsidie in de vorm van een uitkering.
  En parbo ,weer een ijzersterke bijdragen van jou ,petten af jij snapt het


  Maak melding

 4. De criminele paarse roverheid vindt het juist goed dat er geen statistische gegevens worden vrij gegeven. Zo kunnen de ma pima verarmde na dagoebal partij zijnde paria’ s niet weten, hoe de paarse misdadige trend zich in al haar contreien zich voorzet. We gaa wee voo veif in 2020, want eeh ddb en geboefte gaa nog nie naa huiz, Ieja leven de misdadiger ddb, leven zijn criminele trawanten, Ieja leve al onze kinderen en kleinkinderen die als Dino en Meriba gaa wordt, Ieja a wiens oe dong no mpp, soso lobi a didibri ddb, aldus Parbo, Dagoebal aka revo, praseri. Ieja krijsen het gros der mpp paars gekken op dit forum, wi e gi didibri ete vijf.


  Maak melding

 5. Parbo salaris
  Dat IS heel wat anders dan subsidies, of krijg jij ok subsidie in de vorm van een uitkering.
  En parbo ,weer een ijzersterke bijdragen van jou ,petten af jij snapt het

  ======================================================

  Arma Haco, salaris en subsidie. Deze zaken zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. En jij weet dat dondersgoed dus kom niet met een lulverhaal aanzetten.


  Maak melding

 6. Die boefi laat zich niet zien, niks van zich horen????? Hij is op papier min. van Fin.!!! Is hij weer uitlandig, heeft hij huisarrest, durft hij niet meer naar buiten , onder mensen te komen, omdat hij weet dat hij moet praten, wat hem altijd moeilijk afgaat…..,waar is hij eigenlijk???? Thuis met desie zijn dochter aan het spelen? Of is hij in de bagageruimte van Air India gaan schuilen..,..


  Maak melding

 7. Wil een kankergezwel kunnen genezen, dan is het zaak om dat minutieus weg te snijden. Wil Suriname kunnen genezen van de trauma van de afgelopen decennia, dan moet NDP met haar boevenbende op geamputeerd worden van de samenleving.


  Maak melding

 8. Zoals altijd is het wederom raak met de zogenaamde intellectuelen in Suriname die ministers zijn.
  Maar ja wat wil je als je bloedzuigers en meelopers hebt die zich minister noemen?
  Hoefdraad deze man horende dan plaats ik hem onder de categorie RobG de pseudo.


  Maak melding

 9. @Parbo
  Ook hier toon je weer hoe dom en paars je bent
  Om goed beleid te voeren moet een overheid over een kundig statistiek buro beschikken Bv om de ontwikkeling van de werkgelegenheid Maar deze regering maakt er zo’n zooitje van met hun crimineel wanbestuur dat de overtuiging gerechtvaardigd is dat Hoeffie helemaal geen statistiek wil of de cijfers vervalst want daarmee kan hij het vernietigende wanbeleid maskeren

  @roti
  Het is niet de schuld van de werknemers dat er geen geld is!! Hun vraag om een loonsverhoging na de enorme inflatie en de loonsverhogingen elders is volkomen begrijpelijk en terecht De regering moet er voor zorgen dat het BBP groeit en niet zoals nu voor de ergste recessie in jaren In de gehele wereld groeien de economieen behalve in SR Daar is het regeringsbeleid zo dramatisch dat het nog jaren gaat duren voor SR weer een beetje boven water is De volgende regering gaat een haast ondragelijk zware taak tegemoet door de jaren crimineel wanbeleid van paars


  Maak melding

 10. @ Klaas
  De schuldvraag is niet relevant
  Als in een periode van hoge inflatie, met als gevolg koopkrachtdaling, de lonen worden verhoogd zal dit de inflatie (om precies te zijn kosteninflatie) verder aanwakkeren.
  Ik ben het dus niet met je eens.
  Ik ben het wel met je eens dat er een wanbeleid is en wordt gevoerd.


  Maak melding

 11. Deze corrupte paarse regering negeert niet alleen het statistiekbureau, maar het hele volk, door te doen wat ze willen, en niet transparant te zijn, en door zelfs het parlement buiten spel te zetten.


  Maak melding

 12. @ Parbo
  “En maar maar blijven subsidie infuus blijven liggen. De overheid moet stoppen met het verstrekken van subsidies. Er zijn ook bedrijven die hun eigen broek ophouden. Meneer Sno moet niet lullen”.

  Beste Parbo
  Het bureau van Statistiek is een noodzakelijke functie voor de overheid. Zonder kan Hoefdraad niets plannen of enig beleid maken of lening afsluiten. U kunt er vergif op in nemen dat Hoefdraad zich zal gaan verschuilen achter het ontbreken van Statistieken.
  Ondertussen blijkt Hoefdraad ondertussen ook nog ziek en kan er niets meer gebeuren op financiën. Parbo de regering is uit geregeerd en verteld alleen nog fabels. Staatsolie heeft nog een paar maande uitstel mogelijk gemaakt.

  Niets klopt er nog. Onlangs presenteerde Doekhie nog zijn redding van de FFF deal waar we nu al niets meer van horen.


  Maak melding

 13. Parbo kan alleen maar Parbo bier drinken, daar is deze paarse malloot deksels goed in, vandaar zijn paars stinkend gekotst.


  Maak melding

 14. Sommige NDPérs hebben een zieke geest. Boefdraad weet waarom hij dit doet, omdat hij alleen heerser wil blijven over dat geld die de belastingbetaler betaald.


  Maak melding

 15. Pe Mughabe-face Hooghart de now???
  Ik hoor al tijden niets van hem als voorzitter van CLO. A kil-dies serie ing achterban voor “dik belegde boterham” aan de NDP !! Wanneer krijgen de aan Ronald als voorzitter “slaafs-volgende ambtenaren”, hun aan hen beloofde 25% verhoging ??? Het is intussen al eind juni !!!Maghabe-face Ronald e-kibrie-now!!
  Geen enkele CLO-er durft zijn mond open te trekken !!!Ze zingen allemaal nu”Bouta na wie-fesie-mang” !!
  “Bouta president voor het leven” !!!


  Maak melding

 16. A-No-Mie
  Hooghart was toch de man die de kant van de werkgever koos?
  Misschien zitten zijn zilverlingen bij de €19 mln en is hij zijn zonden aan het overdenken


  Maak melding

 17. Parbo 22 juni 2018 at 13:44
  En ik knettergekke bouta lul maar maar blijven subsidie infuus blijven liggen. De overheid moet stoppen met het verstrekken van subsidies aan al die andere paarse paria’ s. Er zijn ook ndp bedrijven die hun de paarse schijt in eigen broek ophouden. Meneer Sno mag lullen

  Mi dati ben paars manisch depressief en paranoide van aard. Ik hou van alles wat me presitent doet, Ieja leve de paarse misdaad.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.