Boekpresentatie en gesprek over boek ‘ZWART’

6
Boekpresentatie en gesprek over ZWART

Wat betekent het om zwart te zijn in Nederland en België? Hoe verhouden zwarte auteurs zich tot een door witheid gedomineerde literaire wereld? Hoe verhouden zwarte auteurs zich tot de diversiteit binnen de zwarte gemeenschappen in Nederland en België? En waarom is het zo belangrijk om verhalen over én door auteurs van het Afrikaanse continent – in al haar diversiteit – te schrijven en zichtbaar te maken?

Over deze vragen én meer gaan we op zaterdag 31 maart 2018 in dialoog na een boekpresentatie over het boek ZWART bij The Black Archives i.s.m. iZI Solutions. Enkele auteurs zullen stukken uit hun boek voordragen, daarnaast zullen ze met elkaar en met het publiek in gesprek gaan o.l.v. Seada Nourhussen (hoofdredacteur OneWorld.nl). Bevestigde sprekers zijn: Ebissé Rouw, Heleen Debeuckelaere, Kiza Magandane, en Sabrine Ingabire.

Wanneer? Zaterdag 31 maart 2018
Tijd? 18:30 – 22:00 uur
Waar? The Black Archives, Zeeburgerdijk 19a, 1093SK Amsterdam
Aanmelden? €10,- Reserveer een kaartje via de website | Blijf up to date via de Facebook pagina. *

*De opbrengst wordt gebruikt om de collectie uit te breiden met literatuur over en door Afrikaanse auteurs en het Afrikaanse continent.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Hier gaan we weer , weer zon stigmatiserend boekje. Natuurlijk
  ben je in de minderheid als je in het een blank land gaat wonen.
  Als ik in Suriname ga wonen ben ik ook in de minderheid, gek he.

  Het is met buitenlanders zo, dat ze bakken met kritiek hebben over
  van alles en nog wat. Maar ondertussen wel profiteren van alle voordelen,
  zoals bijstandsuitkering , ww-uitkering, toegang tot de beste zorg die je
  in de wereld kan krijgen en als je het niet kan betalen krijg je de premie ook
  nog via een zorgtoeslag terug, huursubsidie, kinderbijslag en nog veel meer.


  Maak melding

 2. @ pineut
  Ik weet niet of de inhoud van het boek stigmatiserend is. Dat zal blijken bij de presentatie. Vergeet niet dat zo’n boekje de witte mens ook wel eens een spiegel kan voorhouden. Afijn, het staat nu Zwart-op-Wit geschreven. Misschien tijd voor een Witboek? (LOL).


  Maak melding

 3. De zwarten moeten hun verhaal gaan vertellen in Afrika.
  Waarom kiezen ze Nederland? Ze moeten blij zijn dat ze in Nederland kunnen genieten van alle uitkeringen die ze in Afrika niet hebben.Deze stelletje grappenmakers met de meeste spoed deporteren.2000 jaren verder en deze groep houd zich nog steeds bezig met zwart- wit.


  Maak melding

 4. Waarom zo negatief? Ga toch ook jouw eigen boek schrijven en als de slavernij jou niet interesseert: er zijn onderwerpen genoeg. Ook ik ben meerdere wetenschappelijke boeken aan het schrijven, waaronder één over de slavernij en de daarop volgende emigratie. (Een mooie benaming voor een verkapte vorm van slavernij).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.