Oud filmpje wakkert goudkoorts in Suriname aan

9
Oud filmpje wakkert goudkoorts in Suriname aan

PARAMARIBO, 28 mrt – Een oud filmpje van Braziliaanse goudzoekers die in 2015 bijna 8 kilo goud in het zuiden van Brazilië zouden hebben gevonden, houdt heel veel Surinamers op Facebook en WhatsAp bezig. In het filmpje laten de goudzoekers grote hoeveelheden goud zien en daarbij leggen diverse Surinamers het verband met de recente ontdekking van een rijke goudader in Suriname. Er wordt gesuggereerd dat de beelden en het goud uit Suriname afkomstig zijn, maar dat klopt dus niet.

Vorige week ging een ander filmpje rond dat omstreeks 17 maart gemaakt is in het gebied tussen de dorpjes Tapoeripa en Drepada. Daar werd recent een rijke goudader aangeboord. Goudzoekers uit de wijde omgeving zijn met bussen tegelijk aangevoerd om een graantje mee te pikken en dat leidde tot chaotische situaties in de mijn.

Braziliaanse goudzoekers die in 2015 bijna 8 kilo goud vonden in Pontes e Lacerda, heel ver van Suriname:
https://www.youtube.com/watch?v=iN1YEwn0ze8

9 REACTIES

 1. Odi Odi!

  Het is best zielig en schrikbarend om te zien wat voor opmerkingen hier geplaatst worden door de riool-waterkanters. Tegelijkertijd verbaast het me niet, want zij die mentaal in het riool leven zien negatief en smerig taalgebruik als de norm.

  Ervan uitgaande dat u volwassen bent en ook kinderen heeft, of kind bent van iemand. U mag zich diep schamen voor uw wangedrag. Niemand is ongetwijfeld zo perfect als uzelf….maar wees in ieder geval geen varken die met modder speelt, want dat verdient niet de schoonheidsprijs. Be good and do good!

  Soso lobi


  Maak melding

 2. @Lobi Basja
  Je reactie is de eerste reactie bij dit topic. Het is mij dan ook niet duidelijk over welke reacties je het hebt.!! Kun je duidelijker zijn??
  .
  Ik moet wel toegeven dat er vaak onbeschofte en domme reacties zijn. Maar wat de ene dom en onbeschoft vindt hoeft dit niet voor een ander te zijn. Daarnaast constateer ik dat Suries vaak als de beste kunnen discrimineren en grote moeite hebben om on topic en inhoudelijk te reageren. Vaak spelen ze op de man en/of halen er allerlei andere zaken bij die er niets mee van doen hebben.
  Jammer want daar is een forum niet voor bedoeld.


  Maak melding

 3. @ Klaas de Groot,

  Mijn opmerking is gericht aan zij die zich schuldig maken aan digitaal wangedrag. Zij die met een rotte geest vanachter hun toetsenbord de intentie hebben om anderen te kwetsen en zich vermaken om het leed van anderen. Uiteraard kan ik een aantal trouwe forum-leden bij naam noemen, maar dit is geen kwestie van op de bal spelen. Diegene die de schoen past mag hem meteen aantrekken en kan het beste doorlopen naar de dichtstbijzijnde psychiater. Discrimineren, polariseren en stigmatiseren met een ongezonde dosis sarcasme zijn de mijn inziens niet de juiste manieren om tot oplossingen te komen. Uiteraard kan ik het mis hebben.

  Even ingaand op uw constatering dat Surinamers het beste kunnen discrimineren; Ik kan het wederom mis hebben, maar als ik de recente geschiedenis (past 200 years)bestudeer, denk ik dat u de plank volledig misslaat met uw opmerking, daar gebleken is dat juist de tot slaaf gemaakten en hun nazaten het meeste gebukt zijn gegaan (en nog steeds gaan) onder pure discriminatie etc..

  Dit is overigens niet de discriminatie troef, maar puur een rationele benadering inzake de echte uitvinders/beheersers van discriminatie.

  Soso Lobi


  Maak melding

 4. Lobi basja,
  Als je niet wil zeggen waarover het gaat of waar je opdoeld kan niemand mee discusseren want je komt met jou hooggeletterdheid mooi ik begrijp jou maar iedereen mag op een forum reageren is geen vooropleiding aan te pas,en nee die schoen past mij niet. Wees duidelijk en als je eerlijk bent mag je namen noemen zodat de andere indien geschoold is zich kan verdededigen. En voor die andere die begon moet je juist niet op ingaan wat discriminatie betreft ,negeren doet pijn wis je dat ik wens je een prettige dag rn in het vervolg concreter


  Maak melding

 5. Off Topic, Moet van het hart.

  Wanneer men mijn comments niet kan vatten of plaatsen, verzoeke; Verexcuseren; Negeer mijn postings. Ik reageer hoe ik wil. Das Democratie. Wie zich geroepen voelt, zet de pet op. ‘Who the Cap fit.’ Nonsens.
  kon prei moraal ridder, Sodemieter op boi


  Maak melding

 6. s me kampioen in het exporteren van coke en coke gerelateerde producten van daag nog 270.5 kg. onderschept in Antwerpen, maar niemand gepakt….
  de lijder v/h land weet uiteraard niks van deze producten af, behalve dat hij zelf is veroordeeld in Nederland voor de handel wandel in het product..

  wie moet je nou vertrouwen in het land, van de hoogste lijder tot de dakloze inwoner is min/meer betrokken met deze materie…

  hoe nou verder met het land..


  Maak melding

 7. @Klaas de Groot, alle gekheid op een stokje, je moet niet alles serieus nemen mang, je kan ook een beetje dollen met de onderwerpen heh. En wees vooral niet HYPOCRIET want discriminatie is mens eigen. Wij discrimineren allemaal. In de vroegere tijden waren het de farizeers tegen de Joden en niet Joden en ga zo maar door.. Dus denk eerst goed na voordat je weer met de vingers ga wijzen.
  Een andere woord voor discriminatie is: VOOROORDELEN. WIE ZONDER ZONDE IS WERPE DE EERSTE STEEN. Dus Klaasje ,,ga hier niet de goed heilige man uithangen, want jij krabt ook wellus aan je ballen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.