Tentoonstelling ‘Mijn Surinaams Den Haag’

2

De tentoonstelling ‘Mijn Surinaams Den Haag’ staat van vrijdag 25 oktober t/m vrijdag 11 november 2011 in het Atrium van het stadhuis. De tentoonstelling toont aan dat Den Haag een grote groep inwoners heeft met een Surinaamse achtergrond en weerspiegelt de ‘salad bowl’ die Suriname is.

De migratie van verschillende bevolkingsgroepen wordt getoond, elk met hun eigen cultuur, vanuit Suriname naar Den Haag. Schilderijen van Surinaamse kunstenaars, als Johnny Khodabaks, Bietje Kramer, André Sontosoemarto en Manoodj Gangadin, maar ook een Hindostaans trouwpaviljoen en persoonlijke topstukken van Surinaamse Hagenaars die hun persoonlijke geschiedenis symboliseren, zoals van wethouder Rabin Baldewsingh.

De topstukken van Surinaamse Hagenaars zijn het resultaat van workshops die het Haags Historisch Museum organiseert. De bezoeker maakt kennis met de verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen. Mensen vertellen hun persoonlijke geschiedenis, hun herinneringen aan de reis naar Den Haag en hun eerste tijd hier, aan de hand van een door hen meegebracht voorwerp.

Bekijk ook:


2 REACTIES

 1. Surinaams den Haag bestaat niet, het is een farce om daarvan uit te gaan! Suriname ligt namelijk 8.000 kilometers verderop!

  Je kunt niet aan de Noordzee vertoeven en denken dat je op Pontbuiten of Coppenamepunt bent.


  Maak melding

 2. Hallo hypocriete paraman.

  Gelukkig heb jij er niets over te zeggen, bemoei je met je eigen.
  Ik zie geen reactie van jou bij het onderwerp “jong surinaams aan 2 kanten van de oceaan”.
  Dat mag wel omdat het een “je weet wel wat” feestje is hé…

  Het zijn suri’s als jij, die gretig gebruik maken van het verdeel en heers principe.
  Het koloniale systeem zit erin gebakken, het gaat er nooit meer uit.
  Ga je schamen in een hoek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.