Enveloppe voor Surinaamse studenten op Cuba

7

PARAMARIBO/HAVANNA, 28 okt – Surinaamse studenten op Cuba hebben een ‘enveloppe met inhoud’ gekregen van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Volgens het ministerie betreft het de invulling van een belofte van president Desiré Bouterse. De belofte dateert van mei 2011.

Tijdens zijn staatsbezoek aan Cuba had Bouterse een financiële tegemoetkoming beloofd. “Er worden momenteel voorbereidingen getroffen, zodat de studenten door de Surinaamse regering gefaciliteerd worden om hun familie in december, in de vakantieperiode te bezoeken”, meldt Buitenlandse Zaken. Deze belofte werd ook tijdens de vorige ontmoeting met de studenten gedaan. Lackin overhandigde de enveloppes aan de studenten. Hij is in Cuba voor medische behandeling.

In Havanna en andere steden studeren ruim vijftig Surinaamse studenten. De studierichtingen zijn onder meer medicijnen, farmacie en psychologie. De lokale kosten zijn voor de Cubaanse overheid. Suriname geeft ook een ’beurs’ in de vorm van financiële steun. Ruim twintig studenten kwamen in mei alsnog in aanmerking tijdens Bouterse’s bezoek. Tientallen op Cuba afgestudeerde Surinamers functioneren al jaren op verschillende niveaus. Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid behoort tot de bekendste.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Zoals we weten zal deze regering zich aan al zijn beloften houden inclusief het contract met de bevolking uitgesproken door de President van Suriname. Z.E. D.D. Bouterse.

  Niet alles zal nu in een keer van de grond komen, omdat niemand had kunnen bevroeden wat een puinhoop front in 10 jaar van het land had gemaakt. Suriname was letterlijk verworden tot een bananen Republiek tijdens front.

  We hebben nu eindelijk nationalisten en vaderlandslievende krachten die structuur brengen op de front puinhopen.


  Maak melding

 2. goed gedaan man..

  deze studenten worden lekker in de watte gelegd enveloppe met geld US$ en een gratis ticket naar huis om jaar wisseling te vieren..

  de rest van de studenten in de rest van de wereld w.o. in Nederland kunnen gewoon dood vallen ze krijgen niets zelf studie toelage blijft achter wege..

  de kosten die hieraan verbonden zijn,kun je minstens vijf huizen bouwen en schenken aan de meest hulp behoevenden,dan zouden die de regering zeker dankbaar zijn..

  Maar als deze studenten afstuderen,krijgen ze de beste baantjes en de hoogste salaris in surbo, hoe onnodzel kun je zijn..


  Maak melding

 3. Een gebaar die respect en waardigheid voor de studenten is en het bewijs dat deze regering ondanks de druk van negatievelingen het zal redden!

  Gado na wi fesi man


  Maak melding

 4. Negatief of niet, de oliedomme aanhangers krijgen hier niet die medische behandelingen zoals the little drummerboy. dja na soso paracethamol….special medical treatment voor senor don winni, op hun kosten van de staat, viagrakuur Hahhahaha


  Maak melding

 5. volgens mij is sinterklaas nog niet begonnen, in plaats van de noden onder de bevolking te verlichten en de ouderen op tijd hun schamele uitkering te betalen strooit deze criminele regering met geld van de arme bevolking.


  Maak melding

 6. deze studenten zijn allemaal kinderen van fam. en kennisen van bouta en zijn vrienden

  ha ha ha ha en weer word de bevolking met een dode mus blijgemaakt

  wh


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.