Norman van Geerke (Norrie) kiest de spotlights

3

Norman van Geerke (Norrie) is al jaren één van Suriname’s beste muzikanten. Tot nu toe werkte hij vooral achter de knoppen, maar in 2011 is hij de zanger en componist van de cd ‘Eygi Sani’. Deze maand presenteert hij het eerste lied ‘Y’e gwe m’e tan’. Norrie heeft aan de wieg gestaan van de cabaretcarrière van Jörgen Raymann en was musical leider voor het IKO Crossover concert met het Metropool Orkest. Hij heeft jarenlange studio ervaring in Suriname, Nederland en Ierland.

geerke‘Eygi sani’ is de droom van Norrie om de kracht van Surinaamse muziek te combineren met de schoonheid van de Sranan taal. Op ‘Eygi sani’ staan lekker dansbare nummers met goede Sranan teksten. De ondergrond van de nummers zijn Surinaamse ritmes als kaseko en badji maar Norrie laat er melodieën over heen vloeien die zijn kracht als zanger de ruimte geven. Norrie laat zien dat hij compositorisch verschillende stijlen beheerst en zijn soepele zang zorgt voor veel verrassing en ontroering. De teksten zijn behalve van Norrie ook van Guus Pengel (Raymann, Steve Teunis, Al Goodah), Vincent Soekra, en Andy van Geerke. De nummers worden ingespeeld door meesterlijke muzikanten als Robin van Geerke, Guno Kramer, Eric Calmes.

‘Eygi sani ‘ is een productie van het pas opgerichte Van Geerke Music (www.vangeerkemusic.com), de bundeling van muziek- en productiekrachten van de broers Norman, Robin en Andy van Geerke. Zij produceerden dit jaar ook al de nieuwe cd van Monique Mijnals en het nummer Divine van Assaada ft Ori, voor de film ‘Suriname’.

Het nummer Y’e gwe m’e tan is te beluisteren via soundclick.com en binnenkort verkrijgbaar via i-Tunes.

3 REACTIES

  1. Norman van Geerke en Vincent Soekra die heb ik les gegeven, ik dacht op de school waar Volkerts directeur van was. Norman was een geschikte vent, van de naam Soekra kreeg ik meteen weer nachtmerries toen ik die las :), het ging pas weer goed met me toen ik me realiseerde dat ik zijn zus die ook Soekra heet ook les gegeven heb (ik dacht op de AMS). Jongens, alle grapjes op een stok, ik ben blij te merken dat het jullie beiden goed gaat, ik ben trots op mijn twee oud leerlingen, ga zo door met het goede werk, veel succes toegewenst met jullie muziek en film carrière.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.