Suriname leent twaalf miljoen dollar van IDB

9

PARAMARIBO, 11 feb – Suriname krijgt een lening van ruim twaalf miljoen dollar van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB. Het geld gaat naar watervoorziening. Ook schenkt de bank driehonderd duizend dollar voor rampenbestrijding. De deur blijft open voor meer projecten. Minister Wonnie Boedhoe van Financiën is euforisch.

De steun van de IDB is een belangrijk ijkpunt. Dit gaat vooral voor het economisch herstelprogramma op. “We hebben binnen zes maanden na ons aantreden de president van de IDB (Luis Moreno, red.) op bezoek. Dat is een heel belangrijk moment. Het is belangrijk te weten dat de internationale financiële wereld achter het programma staat”, zegt Boedhoe. De overeenkomst getuigt daar helemaal van.

De lening heeft een looptijd van vijf en twintig jaar en de rente is ongeveer anderhalf procent. Suriname hoeft pas over vijf jaar te beginnen met het terugbetalen. Moreno spreekt van een nieuw tijdperk. “Een nieuwe relatie. We willen vooral meer gaan toezien op de uitvoering. Die schoot er in het verleden nogal bij in. Zonder uitvoering blijft alles beperkt tot het papier. Suriname krijgt ook de kans zijn projectmanagement te verbeteren”, zegt Moreno.

9 REACTIES

 1. het is toch niet te geloven suriname heef afgelopen 10 jaar meer geld geleend dan ooit.
  en het houd niet op.we hebben het hier over 500.000 bewoners, en dan met al die leningen geen verbeteringen…de enige die daar een voordeel van hebben die hoor je nooit.
  de gemiddelde surinamer geeft altijd de hollanders de schuld, dat zij suriname leeg geplunderd hebben.
  en wat denken jullie zelf, hoeveel geld de afgelopen 20 jaar verpats is.
  dit alleen door de mensen die jullie zelf hebben gekozen. en het trend zet door, een moordenaar komt aan de macht en rooft heel mooi jullie land leeg.zij hoeven dat geld nooit meer terug te betalen, dat is de wet van suriname.bouterse zal nog heel veel meer gaan lenen, en suriname nog dieper de afgrond in helpen.
  en het enigste wat gedaan word is……niets.
  dat is het enigste waar jullie goed in zijn.

  lange


  Maak melding

 2. Wordt het niet genoeg verdient aan goud hout landbouw visserij en aardolie om
  half miljoen mensen te verzorgen.Moet het financieel beleid van suriname niet transparanter zijn voor het volk.Als alleen de inkomsten uit olie verdeeld wordt aan 500.000 mensen dan is ieder surinmaer multi miljoenair.
  Triest triest en nogeens triest.
  Bouta wat zijn je programma’s hoe veel geld ga je investeren en hoe ga je ze terug betalen.
  Kom op laat zien dat je goed beleid voert en in het landsbelang?
  Welke dienst staat tegenover de lening?
  Is het Nassau gold? Wel voor een prikie vindt je niet baas boven baas?
  35 jaar onafhankelijk maar ik denk dat we nogsteeds afhankelijk zijn.
  Ingi tori


  Maak melding

 3. We hebben binnen zes maanden na ons aantreden de president van de IDB (Luis Moreno, red.) op bezoek. Dat is een heel belangrijk moment. Het is belangrijk te weten dat de internationale financiële wereld achter het programma staat”, zegt Boedhoe. De overeenkomst getuigt daar helemaal van.

  minister Boedhoe het betreft hier om een lening en niet om een schenking.
  de lachende derde is in ieder geval niet het volk maar IDM.
  Pronken met geleend geld is niet de oplossing.


  Maak melding

 4. het geld wordt goed besteed:

  De regering heeft zes kogelvrije voertuigen aangeschaft. Daarnaast zijn er voertuigen voor ministers gekocht tussen de US$ 35.000 tot US$ 45.000 per stuk. De bewindslieden konden bepalen in welke auto ze willen rijden. Deze mededeling deed vicepresident Robert Ameerali donderdagavond in De Nationale Assemblee. De kogelvrije auto’s kosten ruim US$ 86.000. Het gaat om Toyota Landcruisers. Daarnaast moeten nog kogelvrije ruiten worden geplaatst.


  Maak melding

 5. Zo zie hoe die criminele bende die nu aan de macht zijn kunnen liegen als je twee miljard van China krijgt en miljoenen uit India dan heb je volgens mij geen lening van 12 miljoen nodig of zie ik het verkeerd? Waar zijn al die mooie podium verhalen van Bouterse? allemaal in de prullenbak zeker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.