Subsidie voor huurders van woningen in Suriname

11

PARAMARIBO, 11 feb – Huurders van particuliere woningen krijgen over niet al te lange tijd huursubsidie. Dit zegt minister Wonnie Boedhoe van Financiën. De subsidie maakt deel uit van maatregelen die het herstelprogramma draaglijker moeten maken. Ook de verhuurders zelf krijgen meer aandacht.

Maar dan in omgekeerde richting. “Het merendeel van de woningen wordt verhuurd in vreemde valuta en dat vaak door mensen die geen ingezetene zijn”, zei Boedhoe in het parlement. De subsidie moet meer inzicht verschaffen in het verhuurdersbestand. Belastingverdragen met andere landen zullen dan worden aangesproken. Er komt namelijk huurbelasting. “Om onze huurders subsidie te kunnen geven.”

11 REACTIES

 1. Goed zo, je kan niet in het buitenland wonen en je woning verhuren in valuta zonder belasting te betalen.

  Nu ook nog onroerend goed belasting invoeren en het verhaal is compleet.

  Herstructureren de boel daar in Suriname.


  Maak melding

 2. Zo… komt ervan… ik wil weten wie en wie gaat schreeuwen…want u moet nu inkomen laten registeren.
  Want men gaat de CHINEES USD VRAGEN voor winkelhuur.
  Dat moet met onmiddelijk ingang stop gezet worden.
  Men staat ook in euro geld te vragen voor huishuur(vakantie woning)…dus deze boeven moeten huis of winkel meenemen en naar het buitenland gaan…..waar men met euro en usd betalen….neem huis en winkel mee.
  UITBUITERS schurken…..VHP no lobi na tori en ik weet waarom…de NPS is te dom.
  NPS is hoofd verantwoordelijk voor geld problemen in het land…en wat zo erg is zij zelf hebben geen geld maar laten anderen gewoon geld maken op de ruggen van hen die op ze lijken.


  Maak melding

 3. En weet jij wat opvalt overal zie jij van de korte tijd kamer verhuur bedrijven.
  Noemt men dat productie…maar u weet kinderen(meisjes) en vrouwen gaan graag daar voor een hap geld of blackberry.
  Je kan je meid haast niet meer vertrouwen als zij op straat is…want je weet nooit. !!!!mi no lobi na torie.


  Maak melding

 4. Saang?

  Huurbelasting?

  En als er ook onroerendgoed belasting komt, dan denk ik dat Suriname op weg is een normaal land te worden. Want het is voor de zotten dat dit niet al lang geregeld is.

  Maar het torpederen hiervan is natuurlijk aan de VHP te wijten.


  Maak melding

 5. Suriname kan heel rijk worden als het de gegevens van onroerendgoed bezitters doorgeeft aan Nederland.

  Deze mensen onderduiken belasting en geven het vermogen niet door aan de fiscus, bovendien zitten er ook mensen tussen die aan tonnen bezittingen hebben en ook nog onterecht een bijstand uitkering krijgen.

  In ruil hiervoor moet Suriname, jaarlijks, een deel van het bedrag krijgen van Nederland. Plus een deel van de inkomsten van het huur. Ik weet waar ik over praat….


  Maak melding

 6. Wat een nonsens,Boedhoe is nu aanzet,over een maand weet zij niet eens meer dat ze dat geroepen heeft.Ze moet niet roepen,maar zoals het hoort dit in het parlement bespreken.


  Maak melding

 7. hallo Doorn,

  Dit geld is zeker ook goed besteed?

  De regering heeft zes kogelvrije voertuigen aangeschaft. Daarnaast zijn er voertuigen voor ministers gekocht tussen de US$ 35.000 tot US$ 45.000 per stuk. De bewindslieden konden bepalen in welke auto ze willen rijden. Deze mededeling deed vicepresident Robert Ameerali donderdagavond in De Nationale Assemblee. De kogelvrije auto’s kosten ruim US$ 86.000. Het gaat om Toyota Landcruisers. Daarnaast moeten nog kogelvrije ruiten worden geplaatst.


  Maak melding

 8. De laatste jaren hebben heel veel Surinaamse Nederlanders een 2e woning gekocht in Suriname
  Sommige personen nemen een extra hypotheek in Nederland om daarmee een woning in Suriname te financieren. De hypotheeklasten moeten in Nederland worden betaald en daarom is het logisch dat de woningen in Suriname in euro’s worden verhuurd. Heel wat mensen willen later terug gaan en in die tussen tijd wordt de woning verhuurd.
  Suriname heeft geen enkele faciliteit geboden aan deze investeerders, maar wel circa 12% overdrachstbelasting ontvangen. Als Suriname deze groep gaat aanpakken gaan deze mensen hun huis verkopen en hun geld terug halen naar Nederland. Nederlanders zullen dan niet zo gemakkelijk geld investeren in Suriname. Dit zal tot een behoorlijke schrikeffect leiden. Daarnaast zal het een negatief effect hebben op de werkgelegenheid in Suriname. Surinaamse Nederlanders sturen immers jaarlijks miljoenen voor reparatie en onderhoud van hun woningen in Suriname zonder enige fiscale voordeel. Bij de invoering van een verhuurbelasting hoort ook een faciliteit om de kosten van onderhoud en reparatie in mindering te brengen op de winst. Bij het lezen van bovenstaand artikel krijg ik de indruk dat men in Suriname jaloers is op mensen die vanuit Nederland investeringen doen in Suriname.


  Maak melding

 9. surinaams parlement schraapt inkomsten bij elkaar sedert de wegen van de drugstransport versperd worden. Als men het grootste deel van die nutteloze dna-leden wegstuurt behoudt met heel veel es-er-dee in de staatskas en kan ddb aka, de domme brulaap, een ander soort toelage voor zijn troela bedenken. Kledingtoelage bijvoorbeeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.