Geen Srefidensi viering op Surinaamse ambassade

7

De Surinaamse ambassade in Den Haag heeft dit jaar, anders dan voorgaande jaren, geen onafhankelijkheidsviering op de agenda staan. Ieder jaar is er in Den Haag een gezamenlijke herdenking met Nederlandse regeringsvertegenwoordigers in de vorm van een receptie. Dit jaar is er echter besloten om dat niet te doen.

Volgens diverse Surinaamse media heeft de Surinaamse ambassade in Den Haag geen toestemming van de regering Bouterse/ Ameerali om de traditionele onafhankelijkheidsreceptie te houden. De regering treft deze maatregel in het kader van bezuinigingen.

In Den Haag houden enkele Surinaamse organisaties, waaronder KennisKring Nederland-Suriname, Milanfestival Zuiderpark, Radio Vahon FM en Radio Amor FM, een debatavond op 25 november in Centrum Ons Huis. In Rotterdam organiseren Radio Nederland Wereldomroep, RTV Rijnmond en Radio Stanvaste die avond een 3-uur durend live radioprogramma ‘Suriname 35 jaar onafhankelijk’.

Op vrijdag 26 november 2010 wordt in club .Off_Corso te Rotterdam een grote Srefidensi party gehouden van 23.00-05:00u.

(Beelden van de viering vorig jaar op de ambassade in Den Haag:)

7 REACTIES

 1. OK hier geen feest, maar in Sur. een extra duur feest. In GFC schrijft een moeder:

  Ingezonden: Moet het volk voor het feest van de regering betalen?
  Tuesday 23 November
  Als alleenstaande moeder van drie kleine kinderen die iedere dag weer probeert de eindjes aan elkaar te knopen kan ik heel boos worden op deze regering. Ik kan mij niet voorstellen dat een gerespecteerde regering aan het volk vraagt bij te dragen om een feest van de regering te financieren.
  Het volk zal op 25 november niets gratis krijgen. Ze zal alles moeten kopen. Misschien een soft en een snack tijdens de volksreceptie op het Plein waar er meer geduwd zal worden om iets te krijgen terwijl de VIP’s in het paleis tijdens hun receptie van champagne tot Gold Label opgediend zullen krijgen.
  Regering, niet erg elegant dat u zoiets van het volk vraagt. Gaat u ons ook vragen een bijdrage te leveren om Fiso II te bekostigen? Dadelijk zal het volk ook gevraagd worden om het laboratorium van LVV dat vorige week is afgebrand te helpen herbouwen.
  Dat de grote boys als SLM, Staatsolie, Telesur en Digicel een bijdrage leveren vind ik fijn, ook al zullen wij als volk wel merken dat de prijzen van diensten van deze bedrijven, met uitzondering van Staatsolie, snel weer omhoog zullen gaan want zij moeten het geschonken geld weer terug in kas hebben.
  Regering u stelt mij teleur dat u de commissie toestemming heeft verleend om dit te doen. U had dit geld beter kunnen gebruiken om de kinderen die met een hongerige maag naar school gaan te helpen.
  W.I.
  Paramaribo


  Maak melding

 2. Gelijk heeft de regering, in Nederland valt er niets te vieren. Als er gefeest moet worden, dan maar in Suriname.

  Het is een Surinaams feest en geen NedSur of Nederlands feest.

  Die economische vluchtelingen van Surinaamse afkomst proberen van twee walletjes te eten, ze proberen vlees noch vis te zijn.

  Keuzes zullen gemaakt moeten worden, het is kiezen voor Suriname of voor Nederland.


  Maak melding

 3. Boga,
  Uit je reaktie blijkt dat of je bent Dom of je intelligentie is ZEER BEPERKT.

  Zonder de Surinamse vluchtelingen in Nederland zouden een deel van de bevolking in Suriname om komen van de honger.

  Vooral in de jaren 80 toen Bouterse aan de macht was, hebben de Surinamers die in Nederland wonen de bevolking in Sur. geholpen met OVERLEVEN.
  Denk maar naar de DUIZENDEN DOZEN per dag die van Nederland naar Suriname werd vervoerd en nog steeds.
  En niet te vergeten de Nederlandse TOURISME, SLM zou niet bestaan zonder de Nederlanders, hahaha

  En de meeste vluchtelingen waren niet gevlucht uit Economische redenen, in ieder geval niet de Hindustanen, want wat betreft de economie kunnen ze overal in de wereld zich zelf in stand houden ook in Suriname.

  De hindustanen hebben alles wat hun lief en eigendom was, moeten achterlaten en vluchten naar Nederland, omdat ze bang waren voor de ROVERS, MOORDENAARS en VERKRACHTERS .
  Hindustanen hadden geen VERTROUWEN in het beleid van Suriname en nog steeds niet.

  En de hindustanen die niet zijn gevlucht, die wonen achter de TRALIES in Suriname en dan nog zijn ze niet veilig in hun eigen huis.

  De Surinamers die wel reden hebben om feest te vieren zijn de ROVERS, MOORDENAARS en VERKRACHTERS.

  Tang Boeng achter de Tralies in Sweet Suriname. Wahahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.