Debatavond Den Haag in verband met 35 jaar Srefidensi

6

Het afgelopen 35 jaar heeft veel betekend voor de Surinaamse geschiedenis. De viering van het heuglijk moment, 25 november 1975, wordt dit jaar in Den Haag o.a. georganiseerd door KennisKring Nederland-Suriname, Milanfestival Zuiderpark, Radio Vahon FM en Radio Amor FM. Zij organiseren een debatavond.

U wordt graag uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De viering is als volgt geprogrammeerd:
Datum: donderdag 25 november 2010
De locatie : Centrum Ons Huis, Beatrijsstraat 120, 2531 XE te Den Haag.
Toegang: gratis, om organisatorische redenen aanmelding gewenst.

Het programma
19.00 – 19.30: inloop en ontvangst.
19.30 – 20.15: Duo-inleiding van Sandew Hira en Eric Jagdew, met o.a.
-Φ- Wat hebben 35 jaar onafhankelijkheid de Surinaamse bevolking gebracht.
-Φ- Welke lessen kunnen getrokken worden uit deze periode.
-Φ- En, hoe zou de komende 35 jaar eruit kunnen zien?
20.15 – 21.00: Interactie met de zaal.
21.00 – 22.00: Gezellig samenzijn onder genot van een hapje en een drankje.

Programmacoördinator: Robby Makka. U kunt zich aanmelden via 06 54748655 of 06 26218099

Informatie over de inleiders:
Sandew Hira, de schrijversnaam van Dew Baboeram, is historicus en econoom. Hij heeft meer dan 20 boeken en talloze artikelen geschreven over o.a. geschiedenis en kolonialisme. Hij is auteur van o.a. het boek over Eddy Jharap en de geschiedenis van Staatsolie waarin onder meer de economische ontwikkeling van de onafhankelijkheid wordt behandeld.
Hij is nu bezig met de productie van een 40-delige encyclopedie van de koloniale geschiedenis van Suriname. Sandew Hira is directeur van het International Institute for Scientific Research IISR.

Eric R. Jagdew is historicus en heeft geschiedenis gestudeerd aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) en de Universiteit van Amsterdam (2008). Van 1998 tot en met 2006 heeft hij als leraar geschiedenis en curriculumontwikkelaar gewerkt op het HAVO en de afdeling Curriculumontwikkeling van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Thans is hij als voltijdse onderzoeker, werkzaam op het Instituut voor Maatschappij Wetenschappelijk Onderzoek (IMWO) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. En Uit De Weg,
  Hoe hebben die vrijwillige ballingen het er van af gebracht?

  Iedere keer bij elkaar komen om in the end weer te besluiten om weer ons vertrek uit te stellen naar het land dat ons zo na aan het hart ligt.

  Come or go where it happens. We zullen blij zijn om met vereende kracht de problemen van dit land aan te pakken. To do the job we need doe’ers!!!


  Maak melding

 2. Ach pinto ik kom al een paar jaren hier op dit forum en ik heb jou nog nooit kunnen betrappen op een verstandig reaktie dus ja als suriname afhankelijk is van figuren zoals jij op verder te komen ben ik bang dat het generatie lang zal duren.
  pinto dit nog zonder de inbreng van de kennis van de surinamers in het buitenland en vooral in nederland ben ik bang dat surinme vaker terug vallen in handen van figuren als massamoordenaar bouterse figuren die geen voolbeeld functie zijn maar een sta in de weg voor de ontwikkeling van dit mooi land.


  Maak melding

 3. lieve brada’s & siesa’s,
  alvast wan boeng/swiet srefidensie nanga kraktie fu loktu see;…aai baja dit is juist m.a.w. “This is The Moment” voor het “Nwe Bewind” om Srefiedensie met “God Zij met ONS Suriname” samen met de “SURI- Famirie’s” all over the world dit heugelijk feit te vieren !!!
  maar nee hoor, het gaat juist de verkeerde op….ik vind dit in een woord zielig, kasiejan, sarie, shame-shame-shame…dat er hiervoor geen toestemming is gegeven, maar let op..voor die “pagarra & bombel party” is het zeker yesssss….ie sabie toch!!!!!later…don’t-worry-‘bout-a-thing…
  pawi r o.


  Maak melding

 4. De uitweg, dat is nou precies mijn constatering als het gaat om ene R. Hoost,die kennelijk vast zit met z’n hele hebben en houwen in de tachtigerjaren.

  Zelf heb honderden jongelingen onder andere het autovak bijgebracht, wat is jou bijdrage, behalve dan uit je nekvel te ouwetakkenbossen.


  Maak melding

 5. hahahaahahaha pinto ai mi gado eigen roem stinkt niet pinto.straks ga jij ons ook vertellen dat je straaljager piloot bent geweest .leer die jongeren normen en waarden fatsoen en leer ze niet hoe ze een criminele president moeten aandidden mijn advies aan jou .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.