Aandacht voor actie ‘AOW gat’ Surinamers bij OHM

9

OHM besteedt in haar uitzending van zondag 3 januari van 15.30 – 16.00 uur aandacht aan de plannen voor het bouwen van Mandirs in Den Haag en de actie ‘1000 Surinaamse kerstbroden’ voor ouderen. Dit laatste is bedoeld om aandacht te vragen voor de armoede onder Surinamers door het AOW gat.

De uitzending is op Nederland 2 en wordt herhaald op 9 januari 2010 van 11.25 – 11.55 uur

Onder Surinaamse ouderen is er veel verborgen armoede. Lucia Baboelal-Thakoer is wijkmanager in een wooncentrum voor ouderen in Den Haag. Zij vertelt dat er specifieke oorzaken zijn voor armoede onder de Surinaamse ouderen en dat het niet makkelijk is om erover praten, gezien het feit dat armoede een taboeonderwerp is. Lucia probeert het thema armoede op de politieke kaart te krijgen en organiseert daarom samen met Haagse ondernemers van de VBM Businessclub een kerstbrodenaktie. OHM Magazine volgde mevrouw Baboelal-Thakoer.

Rajesh Ramnewash doet in maart 2010 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de PvdA staat hij in de gemeente Den Haag op de 14de plaats. Ramnewash wil zich in Den Haag vooral hard maken voor een Hindoe tempel die voldoet aan de voorwaarden van een volwaardige gebedsruimte. De meeste Hindoe tempels in Nederland zijn voornamelijk gevestigd in voormalige garages en panden die bestemd waren om in te wonen en dus niet geschikt zijn als gebedsruimte. Waarom heeft Den Haag, de stad waar de Hindoestaanse gemeenschap de grootste allochtone groep is, geen volwaardige Hindoe tempel?

Lees meer op http://www.ohmnet.nl/program.aspx?lIntEntityId=1380&lIntType=1

9 REACTIES

 1. een kerstbrood om een stem,dus 1000 kerstbroden is gelijk aan 1000 stemmem plus plus.
  asori kaba.nyan na fesi,kaka na baka.
  suky come let we dance funcky love.

  Rajesh Ramnewash,succes in uw streven.

  alleen de profeet jezus moest zijn preek in het openlucht prediken.en toch is deze in het paradijs terecht gekomen.
  en verder komt niemand levend het paradijs in.

  tegenwoordig komen ook terroristen in het paradijs voor,ja no skreki.
  dan blijf ik liever hier op aarde mang.


  Maak melding

 2. Hulde aan de initiatief nemers.
  Ik heb geen bedrijf anders had ik me zeker aangemeld.
  Omroep OHM leven jullie nog?
  Wanneer komen jullie nou eens een keer met echte programmas waarbij je niet in slaap valt?
  Zit de vriendjes politiek maffia nog in het bestuur?


  Maak melding

 3. Waarom ook niet als het zo gemakkelijk gaat met moskeeën? Elke grote gemeenschap in een bepaald gebied heeft het recht op volwaardige locaties om samen het geloof te belijden. Dat geldt ook voor het in stand houden van de eigen cultuur etc. In een multiculturele samenleving zal de roep voor voor deze voorzieningen steeds vaker voorkomen. Dat Europa zoals het 40 jaren geleden was snel aan het veranderen is, ontgaat niemand. Dit hoort erbij. Succes met het initiatief.


  Maak melding

 4. waarom DH nog geen volwaardige mandir heeft ?? Omdat de zich verheven voelende intellectuelen in al die hindoe org en ook de pandits elkaar liever afmaken dan de handen ineen slaan. Ook willen de heren hun poten alleen bewegen als er voor de eigen kluis wat te halen valt uit een subsidiepot. Het gaat de mensen niet om gemeenschapsdoelen, maar om de doekoe en macht binnen de orga’s


  Maak melding

 5. @ nummer 1
  ben jij niet de gene die hier jou ziel heeft verkocht aan een moordenaar? ik hoor jou nooit wat zeggen over jou en mijn landgenoten die hun ziel hun stem verkopen voor een bord rijst met bruine bonen een fles parbo en borgu in ocer. in suriname heeft een deel van de bevolking een massamordenaar zowel heilig verklaard die RAT kan in jou ogen en dat van zijn volgers niets fout doen. laten wij dit jaar proberen om de dingens eerlijk weer te geven a.u.b want met leugens komen wij geen steek verder .


  Maak melding

 6. Er zijn ook Nederlandse Bakra’s die van een Bijstands-uitkering moeten leven dus waarom dan geen Surinaamse-Nederlanders?
  Iedere Nederlander (dus met een NL-nationaliteit)komt in aanmerking voor een aanvulling van zijn inkomen tot de Bijstands-norm, dus ga naar uw Gemeente beste ex-Sur.Nederlanders.
  Overigens hebben Nederlandse Bijstands-trekkers het nog aanzienlijk beter dan de werkende mensen in Suriname!


  Maak melding

 7. Het is een kwestie van vermogen. Een aanvulling van de Sociale Dienst krijg alleen maar als je geen vermogen hebt. Als je vermogen heb dan krijg je simpel geen aanvulling. Dit geld voor mensen die minder dan 50 jaar in NL hebben gewoond. De meeste dus.

  Onder deze voorwaarden kun je dus altijd een aanvulling gaan vragen. De rest krijgt gewoon 100% AOW.

  Alleen is het inderdaad de vraag, als je in een kolonie hebt gewoon, of je dan wel in Nederland heb gewoond of niet???? Ben benieuwd.


  Maak melding

 8. Lucia Baboelal
  Lucia Baboelal profileert zichzelf als een Moeder theresa van de Hindoestaanse ouderen, maar in het woonzorgcentrum waar zij werkt kent men haar “menselijke gezicht” maar al te goed. Talloze medewerkers zijn door deze dame weggepest en/of ontslagen. Ze stak zelfs haar middelvinger op naar een personeelsmedewerkster, orinair gedrag. Hopelijk wordt de politiek niet haar volgende projectje…


  Maak melding

 9. Graag zou ik contact hebben met degene die het stukje over Baboelal heeft geschreven. Ik heb een dergelijke ervaring met deze mevrouw die haar schrikbewind nu elders doorvoert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.