Brazilianen willen niet vertrekken uit Suriname

18

PARAMARIBO, 4 jan – De meeste Brazilianen staan niet te springen om vertrek uit Suriname. Dit meldt de Times of Suriname. Zelfs onder de ruim honderd Brazilianen uit Albina is de animo tot vertrek miniem. Het legervliegtuig uit het vaderland is nog steeds beschikbaar.

Weliswaar wordt maar spaarzaam gebruik gemaakt van deze gratis hulp. Hooguit zo’n veertig personen zijn terug naar huis, waaronder vier zwaar gewonden. Volgens Brazilië’s ambassadeur José Luis Machado e Costa behoort het leeuwendeel van de remigranten zelfs niet tot de slachtoffers van het geweld in Albina. Mogelijk was de gratis vlucht een prachtkans de jaarwisseling thuis door te maken.

Aan de andere kant bevindt een groot deel zich illegaal in Suriname. Regeringsfunctionarissen bevestigen dat zich rond Albina veel illegaliteit ontwikkelde de laatste jaren. Minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling zegt zelfs aan de bel getrokken te hebben bij justitie. Op een of andere manier is het nooit tot een concrete aanpak gekomen.

18 REACTIES

 1. Ik zei het eerder al, mep ze er dan uit,
  geldt ook voor die chinezen, zij gaan ons toch niet vertellen hoe het moet
  En die illegaliteit is ook wat, is een probleem ja
  In Oost Suriname a torie porie
  absoluut

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. De minister van justitie is verandwoordelijk voor de imigratie-beleid , dus met het uitzetten van illegalen. Kan de minister zijn werk niet uitvoeren omdat zijn collega’s ministers of coalitie-genoten hem dwars-bomen, dan moet hij opstappen. De conclusie moet dan getrokken worden dat het niet werkbaar is in deze coalitie voor hem als minister van justitie. Verder de brasilianen die legaal in suriname verblijven zijn welkom. Het is vanzelfsprekend dat er een bepaalde hoeveelheid aan imigraten toe-gelaten wordt.


  Maak melding

 3. Legalen en illegalen met goed gedrag die keihard werken en voor een gunstige economie zorgen die mogen wat mij betreft blijven. Alleen moet alles wel gelegaliseerd worden en goed kontroleerbaar zijn.

  Criminele en luie Brazilianen en Surinamers (parasieten) die kunnen wat mij betreft geruild worden met die harde werkende brazilianen. En naar Brazilie gedeporteerd worden. Lula weet wel raad met ze de Surinaamse regering helaas niet.


  Maak melding

 4. er zijn een aantal positieve zaken die opgepakt zijn door deze regering. Lang genoeg niets alles is vlekkeloos gegaan.Zo heeft ook Justitie minister het laten afweten door niet allert te reageren op tips of berichten van coalitie genoten. In het buitenland zoals eerder verwoord is het een politieke dood zonde dat kost je aftreden.
  Dat kennen in Suriname niet. De zwarte piet is snel gevonden. Dat zijn de binnenlandbewoners verstoken van goed onderwijs medische voorzieningen en werk. Het leven concentreer zich alleen tot Paramaribo. Ik hoop dat het Surinaams volk dit ook mee neemt op 25 mei. Er zijn zondermeer positieve ministers maar die zijn echt met een vergroot glas te zoeken. Ik pleit dit niet in het voordeel van NDP, omdat zij ook regeer tijd gehad hebben en we hebben het geweten. Ik ben wellicht politiek onbenul maar: Regeren betekend vooruitzien, zorgen voor ontwikkeling en zorgen voor rust. Juist bij politieke stabiliteit komen investeerders. Als het onrustig is blijven ze weg en weet niet of NDP een beter alternatief is.Andere combinatie zijn mogelijk. Doe met NPS en VHP en A1 combinatie.Dat zou het Beste Zijn voor Suriname naar mijn mening. Ik rust


  Maak melding

 5. hier kon men toch op wachten dat het zo erg mis zou gaan en wie is hier verantwoordelijk voor ALLEEN DEZE REGERING ja ze halen die braziliaanen maar binnen en droppen ze maar in het binnenland zonder aan de oorsprankeleijke bewoners daar keer op keer worden ze in de hoek gedrukt en nu hoop ik dat er meer rekeing gehouden word met de mensen die daar echt wonen en leven en en eten .laat die brazilianen maar terug gaan naar hun land


  Maak melding

 6. “Regeringsfunctionarissen bevestigen dat zich rond Albina veel illegaliteit ontwikkelde de laatste jaren. Minister Michel Felisi van Regionale ontwikkeling zegt zelfs aan de bel getrokken te hebben bij Justitie. Op een of andere manier is het nooit tot een concrete aanpak gekomen.”

  Kenmerken van een BananenRepubliek wat Suriname helaas nog steeds is. De huidige administratie heeft geen antwoorden op grote vraagstukken & stelt hoog nodige hervormingen uit, Surinaamse kiezer trek u conclusie!


  Maak melding

 7. Natuurlijk niet. Die gasten zitten hier toch aan de “wilde kust/Eldorado”, waar geen mier hen kwaad doet. Wie komt zeuren krijgt een klompje goud om zich verder koest te houden. En dat geldt met name die corrupte dienders van ons van hoog tot laag.


  Maak melding

 8. Die gasten zien hoe dom de Suri’s zijn denken jullie dat zij het op een lopen zetten voor welke Suri dan ook…..Ze komen of blijven puur om de boel daar met wortel en tak uitteroeien tik yu ai luku en er zullen meer komen……Een vloek achtergelaten door Opa Ronald en zijn handlangers.
  Hij is bezig de boel met wortel en tak te vernietigen incl die hele NPS.


  Maak melding

 9. Wat in Suri wordt wel opgepakt en afgemaakt? Iedereen is vrienden met iedereen en velen roven en stelen schaamteloos zonder gestraft te worden. De rovers in Suri worden niet opgepakt, want hun leiders ontbreekt het ook aan fatsoen.

  Ooit een dief een dief zien oppakken?

  Ik merk dat de enige manier om regeringen enigszins onder druk te zetten is door gebruik te maken van media.Die is nu machtiger dan ooit. Waterkant is daar een voorbeeld van, maar m.i. te klein. De “onafhankelijke” kranten van het land zijn in bezit van politici. We moeten de druk opvoeren en laten zien dat wij bewoners van dit land; wij liefhebbers van dit land, wij kinderen van dit land, een vooruitstrevend volk zijn en verder willen komen. WIJ BEPALEN DE KOERS VAN ONS SURINAME!! DAAROM IS HET EEN DEMOCRATIE!! Deze corrupte ***lui moeten naar de bodem van de Atlantische oceaan verplaatst worden, met lood aan hun schoenen.
  Het komt anders nooit goed met Suriname. De Internationale gemeenschap en leiders moeten meer in de gaten krijgen wat er gebeurd. Ontvang ze niet meer wanneer ze met z’n 11 en 30 aan komen zetten op snoepreisjes, ze worden dan ook niet meer uitgenodigd/ serieus genomen. Venetiaan wordt nu al door Balkenende genegeerd. Het is geen tijd om ons te schamen en daarom maar te zwijgen en op de lange duur kan alleen maar beter worden door deze gasten te lozen. Suri’s en Surineds moeten elkaar ook niet meer bashen (daarmee bedoel ik persoonlijk), maar samen ten strijde trekken tegen deze lui. Alle Somo’s de zee in.

  TWITTER met z’n allen!!!

  Ooh de Brazilianen die Twitteren wel over de gebeurtenissen in Suri.

  grts


  Maak melding

 10. Wanbeleid….wanbeleid…waardeloze overheid…waardeloze REGERING….ze zijn niet eens instaat voor een toekomst voor de eigen bevolking te zorgen……gewoon stabiel van DOMHEID……..stabiel als een idioot…law man.


  Maak melding

 11. helaas kunnen surinamers alleen maar klagen en de schuld aan een ander geven.
  in deze geval hoor ik/lees ik de brazilanen en chinezen.
  wie laat ze in suriname toe, dat zijn de surinamers die er heeel dik aan verdienen euro of dollars.
  het enigste waar in de surinaamse bevolking goed is LEKKER FEESTEN. ik zou zeggen ga lekker door met feesten. en kijk maar toe hoe jullie mooie land in de uitverkoop word gezet door jullie precident en zijn honden, zij verdienen er genoeg aan en de bevolking mag toekijken of doorgaan met feesten

  surinamer.com


  Maak melding

 12. Het artikel gelezen hebbende springen een aantal punten in het oog,zoals: geen animo tot vertrek; (leger) vliegtuig nog aanwezig; gratis vlucht tgv jaarwisseling; veel illegaliteit.
  Mbt het eertse, natuurlijk is er geen animo tot vertrek, men kan zich immers schaamteloos verrijken met gratis Surinaams goud. Sommige bekrompen Suri’s noemen dat ‘hard werkende buitenlanders’. (2)Bovendien beschermd ook door hun legeronderdeel (of begin van invasie?.
  (3)Die lui gaan feestvieren (gratis vervoer)en komen acuut terug.
  (4)Die illegaliteit is een gevolg van de optelsom van het zich schaamteloos verrijken, beschermd zijn door eigen leger, tegelijk een machteloos Surinaams bestuur, zich gesteund voelen door bekrompen Suri’s die hen verwelkomt.

  Amun.


  Maak melding

 13. We kunnen in dit nieuwe jaar winnen aan betrouwbaarheid als wij de zelfde meetlat leggen voor iedereen, zolang wij onze conclussie en scheidslijn loopt via partijdigheid en dogma zullen wij het nooit eens kunnen zijn met elkaar dan zullen wij altijd achter de feiten aan hollen we moeten naar de bron van de velen problemen waarmee suriname te kampen heeft en niet reageren als een piromaan die de brand die hij heeft aangestoken probeerd te blussen. anitri domri mentaliteit noem ik dat, de een moet wel keiharde conclussie trekken en de andere word heilig verklaard.


  Maak melding

 14. Waarom zouden deze illegale Brazilianen het land verlaten? Ze verdienen goed geld in Suriname zonder een cent aan belasting te betalen.Ik zou als minister van Justitie naar Frans Guyana toe gaan en met de Fransen praten op welk manier zij de Brazilianen kwijt kregen om de zelfde methoden toe te passen.Suriname moet zeker een deel van het leger nu op het ogenblik in Albina gestationeerd hebben want het gaat niet met de politie die is niet gewassen tegen deze illegalen.Verder moet het land weten wat al het goud delven voor grote Schaden aan doet.Guyana en Suriname zijn twee landen met een dun bevolking met fantastische oerwouden die je nergens ter wereld vindt,Van de week zag ik op de TV een documentatie gemaakt door een Engelse wetenschappelijke groep en ze lieten je zien hoe de bossen er uit zagen en de dieren in hun gebieden leefden.Mijn vrienden en kennissen belden mij op en vroegen als alles wat ze zagen op de TV waar waren, dat er nog zoveel bossen waren met grote dieren zoals vloed alligators en jaguars en anaconda`s.De armoede stuurt de mensen overal heen dus wordt er van hun zijde alles mogelijk ondernomen.Als de Braziliaanse en de Surinaamse staat goed op zijn burgers pasten dan had je deze problemen vandaag niet.


  Maak melding

 15. Ik ben regelmatig in sur ,heb altijd gezegd jongens ,hou de brazo`s in de gaten want die klootzakken helpen ons land naar de klote met hun goud zoekerij.maar een harde aanpak met deze regering !!!!!!!! no way


  Maak melding

 16. Grappig grappig, grappig.

  De media is gedegenereerd tot een laptop computer met lege batterijen.
  Brazilianen mishandeld met bijlen en houwers.
  Braziliaanse vrouwen verkracht.
  Brazilianen geëvacueerd naar Paramaribo.
  Altijd weer die bosnegers, wij noemen dat nu Marrons.
  Het hotel is afgebrand.

  Wel, Ronnie Brunswijk huurt Brazilianen in voor de goudwinning, want Surinamers zijn daar niet zo goed in!

  Voor de ingehuurde Brazilianen moet je het een en ander regelen om het verblijf te veraangenamen.
  Een soort Ramtahal, zoals destijds in Nickerie voor de TRIS.

  Ex soldaat Ronnie Brunswijk begrijpt dat ook wel. Dus een hotel met vrouwen voor de Brazilianen. En niet voor de bosnegers. Laat dat duidelijk zijn.

  Maar wat nu? Braziliaanse vrouwen verkracht in het hotel voor het meerdere vermaak van de Braziliaanse goudzoekers, verspreiders van kwik, mercury, gif, kanker, daders van een langdurige pijnlijke dood voor veel mensen, Surinamers!

  Publieke vrouwen, speciaal voor de goudzoekers, zijn bezocht door de bosnegers. En? Jawel, volgens de media zijn ze verkracht. De waarheid is dat zij zonder te betalen de deur uitgingen. Nou, dat vind ik wel en misdaad. Die meiden verspreiden geen gif, zij schieten geen bosnegers dood om goud te stelen. Zij vergiftigen de omgeving niet met hun mercury, kwik!

  Ik ben bosneger en daar ben ik trots op. Niemand pakt mij dat af. Ronny met zijn Brazilianen, dat moet afgelopen zijn!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.