Presentatie debuutroman Rihana Jamaludin

2

Op 4 december presenteert KIT Publishers haar eerste roman: De Zwarte Lord, van Rihana Jamaludin. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1848 in Suriname, een woelig jaar waarin een geest van oproer waait door de kolonie. Hoofdpersoon is Walther Blackwell, een jonge kleurling die van zijn vader een plantage erfde. Het is Jamaludins debuutroman.

Rihana Jamaludin (1959, Paramaribo) vertrok in 1983 naar Nederland waar ze werkte als beeldend kunstenaar. In 1999 debuteerde ze met het verhaal De Schepping in de Crossing Border-bundel van het gelijknamige festival in Den Haag. De bundel Minnewake (2008, Paramaribo) werd op het Kwakoe Festival literair onderscheiden. De Zwarte Lord is haar debuutroman. Rihana Jamaludin woont met haar man en twee kinderen in Brabant, Nederland.

Het boek wordt op 4 december gepresenteerd bij NiNsee in Amsterdam, vanaf 18.00 uur. Een panel o.l.v. Tanja Fraai discussieert over de rol van het slavernijverleden en de roman. Panelleden zijn: Aspha Bijnaar (NiNsee), Ronald Bos (Fonds voor de Letteren) en Henna Simson (Oerdigitaal Vrouwenblad). Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Daarnaast wordt het boek op 23 december in Suriname gepresenteerd in aanwezigheid van de auteur bij Tori Oso.

2 REACTIES

  1. Een debuut!

    Veel succes Rihana. Voor dit verhaal heb je heel veel moeten graven in het verleden. Toch ben ik erg benieuwd naar de plot.
    Woon te ver anders was ik bij de presentatie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.