donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse vakbonden mikken op lagere belasting

Surinaamse vakbonden mikken op lagere belasting

-

Does Travel

PARAMARIBO, 1 dec – Vakbondskoepel Ravaksur wil verlaging van de loonbelasting. Dat moet begin 2010 al kunnen. Arbeiders hebben behoefte aan een ruimer budget met het oog op stijgende prijzen. Minister Hildenberg van Financiën begrijpt het allemaal. Maar veel ruimte is er niet.

De regering kampt al met verhoogde uitgaven. De lonen van ambtenaren zijn onlangs royaal aangepast. Een tweede loonronde volgt binnenkort. Ook andere uitgavenposten zijn omhoog geschoten. Aan de andere kant nemen de inkomsten van de staat danig af. Volgens Hildenberg heeft vooral de export van aardolie en bauxiet te lijden van de economische crisis.

Volgens de vakbeweging is de belastingverlaging onontbeerlijk. Frappant genoeg wordt de loonsverhoging als reden genoemd. Door de hogere lonen moet ook meer belasting worden betaald. Dus blijft ook minder geld in de beurs over. Hildenberg wil nog wel even nagaan of er ergens een gat te vinden is. Eerder zijn al belastingverlagingen doorgevoerd van zeker veertig procent.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

8 REACTIES
  1. Als je de helft van de ambassades afschaft,de helft van alle reizen van de parlementairies, minis-ters ,ambetenaren afschaft,vele ministeries opdoekt, de nodige zeven even boeven wegstuurt,dan kan je makkelijk de belasting verlagen.

    Als je golden-star niet meer subsidiëerd houdt je veel meer over dan die 5 %..

    Wat te denken van die 51 crimienelen in het parlement die niks doen en maandelijks meer dan achtduizend srd ontvangen en allerlei toeslagen.

    Dan houdt je veel en veel geld over voor die arme sleuries mofinamangs..

    En als toetje de v.p. en de presi leveren meer dan de helft van hun inkomsten in,wat ze toch niet nodig hebben,dan kun je alle bejaarden een goed bestaan geven..


    Maak melding
  2. Basis!

    Belasting is de basis waar een overheid op moet funktioneren. Belasting is ook de basis waarop de kiezer zijn overheid moet kunnen controleren en corrigeren.
    In vele Afrikaanse landen betaald men geen belasting. De overheden in die overwegend arme landen leven op ontwikkelingshulp en donaties. De burger die geen belasting betaald kan het niets schelen of de regeerders deugen of niet. Daarom hebben we in die landen mensen die 30 jaar in de regering zitten. Ook in Suriname. Ze worden niet afgerekend op wat ze met belastinggeld doen en kunnen dan blijven zitten.
    Belasting verlaging zou de kiezer minder inspireren om controle uit te oefenen.
    De Afrikaanse landen die ontwikkelingshulp
    geweigerd hebben zijn de armoede aan het overwinnen omdat de bevolking de regering scherp in de gaten houdt. Dat zal in Suriname ook moeten gebeuren.
    Werkgelegenheid creeren met belastinggeld is het voornaamste wat een overheid moet doen. Projecten in geheel het land opzetten om zo de bevolking aan werk te helpen. Met een baan kun je belasting betalen dan is dus de cirkel rond.


    Maak melding
  3. @ “DU”

    gelijk heb je maar ,dan hebben we het over normen en waarden.Wat mij betreft ook zeer onderbelicht.

    Nu gaat het over belastingverlaging.wat dat betreft sluit ik me deels aan bij “marcel”.
    Eerst een hele grote bezem door het ambtenaren apparaat.

    “Aan de andere kant nemen de inkomsten van de staat danig af.”

    En als je de belastingontduikers nu eens aanpakt, de bezittende klasse zwaarder belast?


    Maak melding
  4. O, ooh wie wil mag achter vakbond lopen = van kwaad tot erger.
    Zo lopen jouw met politiek Front als dombo te belazeren…trap mooi niet in …FROMMEL FROMOE….takru Du.


    Maak melding
  5. “Volgens Hildenberg heeft vooral de export van aardolie en bauxiet te lijden van de economische crisis.”

    Hmmmm, nu snap ik het niet meer, volgens dezelfde Hildenberg en andere fronters, ging de crisis aan Suriname voorbij.

    Het moge duidelijk zijn dat deze fronters geen flauwbenul hebben wat om zich heen afspeeld.

    Belsatingverlaging, so bun, wanneer gaan jullie belastingen innen bij alle industrielen en mensen die stichtingen opzetten en intussen wel grof geld verdienen met hun zgn. stichtingen.

    De staat heeft weinig inkomsten, de lonen gaan omhoog die door belastinginning moeten worden gedekt, de begroting is torenhoog, de schulden ontelbaar maar de minister gaat kijken als er een gaatje te vinden is voor de belastingverlaging. Elk andere verantwoordelijke regering zou juist aan belastingverhoging denken, alleen deze poppenkast spelers denken het tegenovergestelde.


    Maak melding
  6. Weet je wat een poppenkast is een clown die verantwoordelijk is voor het in elkaar storten van onze economie en op de podium staat te vertellen dat hij weet hoe suriname weer op de been kan brengen een grotere joker heb ik nooit in mijn leven gezien, hoeveel jaren heeft hij nodig om suriname de laaste trap te geven richting afgrond.


    Maak melding
  7. Wie?

    Wie betaald belasting in Suriname?
    Dat klein beetje loonbelasting dat wordt ingehouden is een lachertje. Wat zijn de andere belastingen die men in SME betaald?
    Toeristenbelasting? Neen!
    OZB (OnroerendZaakBelasting)? woningbezitters
    Vermogensbelasting? (Grootgrondbezitters, rijke drugsbaronnen en industrielen)? Neen!
    Rij en voertuigenbelasting?(voertuigbezitter)
    Riool en wateroverlastbelasting? Neen!
    Vaartuigenbelasting? Neen!
    Welvaartsbelasting? (politici en corrupte zakenlui)Neen!
    Invoerbelasting? Rijke handelaren.Beetje!
    Uitvoerbelasting? (Bijv. Chinezen die in SME verdiend geld overmaken naar China).Neen!

    80% van deze belastingen laat de overheid zich ontgaan. Voornaamste redenen is dat de politici zelf deze belastingen niet willen betalen dus voeren ze het niet in.
    O wee degene die dit voorstel lanceert. Die kan zijn politieke carriere ophangen!

    Remigratiebelasting? Ja! Daar wil de overheid zich wel hard voor maken omdat men denkt met rijke buitenlanders te maken te hebben. Daar wil men een derde van de inkomsten van afsnoepen. Men weet niet dat de meesten zich in verschrikkelijke, barre omstandigheden ruim 35 jaar hebben kapot gewerkt en een vierde van hun inkomsten aan de belastingdienst al hebben afgedragen.
    Onze overheid wil deze pensioengangers die komen met het idee van een rustige oude dag en het spekken van de economie in SME terug jagen. Dommer dan dit kan niet!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES