Suriname in top 10 beste reisbestemmingen

38

Een reisje naar Suriname is volgend jaar helemaal hot. Dat voorspelt reisgidsenuitgever Lonely Planet (LP) in zijn nieuwe reisgids ‘de beste plaatsen om heen te gaan in 2010’ die vandaag is gepubliceerd.

LP geeft nu voor de vijfde keer de Best in Travel-gids uit om reizigers te wijzen op de beste plaatsen om heen te gaan en de leukste dingen om te doen in het komende jaar. Lonely Planet selecteert in de gids bestemmingen en ervaringen „die mensen echt zouden moeten overwegen”.

Bij de tien landen die LP selecteerde springen vooral El Salvador en Suriname eruit. Roy Ristie, Suriname promotor in Europa, is trots maar niet verbaasd dat Suriname eruit springt als een van de landen die zeer aan te bevelen valt als echte vakantiebestemming. Hij startte hierover onlangs een groepsdiscussie op LinkedIn.

38 REACTIES

 1. Dit is en mooie opsteker voor het toerisme in Suriname. Ik roep daarom alle betrokkenen in de Surinaamse toeristenindustrie op om deze kans aan te grijpen om het toerisme verder te professionaliseren.


  Maak melding

 2. De regering moet de handen uit de mouwen steken en het toerisme gaan laten bloeien. Dit is het enige waarvan je kunt zeggen dat het volk effectief kan profiteren, en niet de buitenlandse internationals die een fooi en puinhoop achterlaten. Van de schaafijsman tot degene die een pension wil beginnen. Van de taxi in paramaribo tot de boslandbewoners met hun korjaal in de Soela’s.


  Maak melding

 3. Leuk en aardig, maar als je een reisbureau binnenstapt en om een verzorgde reis (met accomodatie)naar Suriname vraagt, krijg je altijd te horen: die hebben we niet!
  Je kunt alleen een retourtje kopen maar verder moet je zelf het Internet afstruinen naar een verblijfplaats.

  Je kunt volgens mij alleen via Does Travel, een verzorgde reis naar Suriname boeken.
  De reisbureaus om de hoek hebben echt geen reisgidsen over Suriname. Wel heel veel Turkije, Marokko, de Antillen Brazilië, Dom Republiek, Isla Margaritha, Indonesië, Afrika etc.etc. maar niks van Suriname, nada!

  Zelfs in een land als Kenia, heb je honderden mooie en goedkope Hotels waaruit je kunt kiezen.


  Maak melding

 4. zo zo promoten in europa…….welke landen dan.
  er word alleen vanuit AMS gevlogen. het zijn de nederlandsesuri die suriname promoten. als deze hollanders in sur zijn dan worden ze op en top ontnvangen,waar ze wel voor betalen. als ze eenmaal terug zijn in nederland, dan hoor je niets anders dan die hollanders uitgescholden worden.
  het is toch verschrikkelijk om gediscrimineerd te worden door je eigen mensen. het waren vroeger de blanken die men discrimineerde, en nu donkere/gekleurde bevolking.

  ik vind het topertje dat suriname in de top 10 staat van de LP. en als je dat leest als surinamer dan voel je wel trots , al woon je 8000 km ver.


  Maak melding

 5. Eerlijk gezegd ben ik een beetje bang dat er een overvloed aan toeristen naar Suriname zal gaan. Er ontstaat dan een ander probleem. Is de bevolking er voldoende op voorbereid? Hoe zit het met accomodaties, info in verschillende talen is nauwelijks voor handen. Geen gidsen, waardoor vele toeristen afhankelijk zullen kunnen worden van individuele patsjakkers etc. etc…

  Suriname mag haar borst nat maken.

  Overigens ben ik er content mee dat Ristie zich als een echte Srananman reeds jaren inzet voor Suriname. Hij heeft er altijd in geloofd dat dit land een mooie toekomst wacht als ultieme vakantie bestemming.


  Maak melding

 6. Aha!

  als dit zich voortzet zijn er geweldige kansen voor Suriname.

  Strenge poltie,goede controle,veel kleine ondernemingen net als in het buitenland (we houden toch van alles wat buitenlands is),veel kinderspeelparken,stad netjes opruimen,markt opdoeken (andere marktjes in straten),mooie wegen.
  Er is wel veel werk dus opknappers gevraagd.


  Maak melding

 7. Dat is mooi!
  Wie is er niet trots op? Inkomsten voor een brede groep mensen in Suriname kan alleen via het toerisme. Hotels, cafe’s, taxi’s, restaurants, fietsverhuurders, koelamannen, gidsen, koks en inheemsen houden allen hier wat aan over. Zelfs de overheid kan via een toeristenbelasting wat aan verdienen. Maar dan moet de overheid gaan zorgen voor de infrastructuur plus goed wegennet. We hebben nog maar een paar maanden voordat de grote groepen komen dus haast u.


  Maak melding

 8. Volgens mij is LP vergeten om naar de ticketprijs te kijken.Voor alleen de ticketprijs kan je een geheel verzorgde vakantie elders boeken. Want de reizen naar het binnenland zijn niet goedkoop.Dus toeristen, laat je eerst goed informeren,voordat je gaat boeken.


  Maak melding

 9. Ik wil niet de negativist uithangen, maar er is nog veel mis met het toerisme in Suriname. Lokale reisorganisaties die hun afspraken niet nakomen, veel te hoge prijzen voor binnenlandse vluchten, totaalpakketten die ontbreken, kortom, men heeft te veel dollartekentjes in de ogen (of euro’s), zonder dat daar iets tegenover staat. Wat te denken van de man die aan de ingang van een willekeurig dorp (waar je tot je enkels in de drek staat) alleen maar zijn hand ophoudt en 10 SRD vraagt om alleen het dorp te BETREDEN, verder niets. Schandelijk. Daar zit de toeristische sector in Suriname niet op te wachten. Ik ben het eens met Ramsey, hoewel ook aan de informatieverstrekking het een en ander ontbreekt.


  Maak melding

 10. # 12 Suri: Ik scheer niet iedereen over één kam hoor, er zijn zeker goede ondernemers. En inderdaad, de regering is ziende blind en horende doof.


  Maak melding

 11. LP, alleen de rijke holanders kunnen de ticket betalen en geloof binnen notime is heel suriname blank. Zijn wij weer de slaven van hun.
  Heel commewijne is in handen van rijke in nederland faillet verklaarde boeren.

  En trouwens suriname is een en al jungle, de plekken waar je graag zou willen komen daar moet je dik voor betalen.

  A tang so


  Maak melding

 12. als eerste “Customer Service ” aanpakken en
  op wereldniveau brengen !!!!

  Dus ,,,winkelpersoneel ,infobalies,hotelpersoneel,noem maar op ,opleiden zodat touristen (en ook onze medelanders)in elk geval op een professionele manier behandeld worden.
  Het fenomeen “kassiere voert prive telefoongesprek terwijl
  ik wil afrekenen ” moet dus tot het verleden gaan behoren!!.

  We zullen hard ons best moeten doen want bedenk wel dat je voor rond de 1000euro
  een goed verzorgde vakantie naar bijvoorbeeld Egypte koopt .

  Gelet op de huidige ticketprijzen ….er is nog veel werk aan de winkel .Het is wel niet de bedoeling dat er uitverkoop word gehouden !!

  Suriname proficiat


  Maak melding

 13. Ben net terug uit Su en het binnenland (Awarradam).
  Op de site http://www.thatsittours.com/ kun je alle info vooraf bekijken.
  Voor verdere vragen heb ik gemaild met de beheerster en die heeft me ook vooraf in Su opgezocht en achteraf naar mijn ervaringen gevraagd.
  Het is wel duur, maar het was de moeite en het geld waard. Ook profiteert de lokale bevolking van dit alles.

  Mike


  Maak melding

 14. Nr. 4 (Yvox), nr. 10 en nr. 11. Lonely planet kondigt nu iets aan, maar rappe Nederlanders zijn al eenp oos bezig keurig georganiseerde reizen naar SME aan te bieden.

  Voor zij die slapen of sliepen..zie groeps- reizen op http://www.fox.nl (November al VOL) , zie
  ook http://www.djoser.nl die ook in SME aan de weg timmert. Deze 2 doen dat niet zonder succes.

  Men kan inderdaad beter zo(fox/djoser) boeken dan enkel de ticket en dan apart in SME de excursies, want dan wordt het geld uit de zakken geklopt.

  Voor avontuurlijk ingestelde personen, die niet van de low budget tripjes zoeken, is een eco vakantie in gebieden zoals Suriname zondermeer een aanrader.

  Suriname is absoluut geen land dat het ooit van massa toerisme moet (willen) hebben.

  Met vriendelijke groet

  De SRANANGMANG


  Maak melding

 15. Sranangmang (19),
  Kun je 1 goede reden geven waarom Suriname absoluut geen land is dat het ooit van massa toerisme moet (willen) hebben. Met de nadruk op ooit.
  Misschien ben ik het dan met je eens.

  Yvox (4),
  Ja, het begint altijd bij een goede promotie. T.o.v. internet komen de folders tegenwoordig ouderwets over, maar ze hebben nog steeds een gunstig effect in een reisbureau. Advies krijg je ook ter plekke. En als Does Travel als enige reisbureau verzorgde reizen naar Suriname verkoopt. Toch leuk dat het in ieder geval een Surinaams bedrijf is, vind je ook niet?


  Maak melding

 16. Beste mensen,
  Wil je een prettige vakantie??? zie de duidelijke en eerlijke beschrijvingen van Martinus-appartementen met zwembad.(www.martinus-suriname.net)


  Maak melding

 17. Beste AHE (19), ik wil het best wel even toelichten.

  Kijkend naar de mogelijkheden van SME die voornamenlijk op ECO terrein liggen, zou massa toerisme ongetwijfedl leiden tot aantasting van het product zelf.

  V.B.
  Men heeft in Frans Guyana ooit een snelweg aangelegd tot aan de kust waar de zeeschildpadden komen leggen.

  Nadat een ieder daar met de auto en cross motoren het stransd kon bezoeken, was (is) het gevolg dat de zeeschildpadden nu de frans guyanese stranden links laten liggen en er niet meer verschijnen. Galibi stranden profiteren daar nu van. Laat ons dus s.v.p. geen grote volkstammen tegelijk daarheen loodsen.

  In potentie zal SME sowieso geen massa’s toeristen aantrekken. De meeste westerlingen durven niet in donker water te zwemmen(zij die ook zwemgelegenheid zoeken in de natuur), zullen ook niet de rivieren in durven als zij vernemen dat er netten zijn tegen Piranha’s etc. etc. De soela gebieden nodigen wel uit om op de rotsen en in de stroomversnellingen te zitten/zwemmen, maar die gebieden moet je echt niet massaal laten aandoen.

  Sowieso zal dit soort toerisme voor een ander budget dan low budget(lees Spaanse costa’s) toegangkelijk zijn.

  Zie bijv. ook de leeftijdsopbouw van de mensen die via http://www.fox.nl de reizen naar SME maken.

  Zelf ben ik aardig bereisd (zeer divers) over de aardkloot endenk een redelijk goed beeld te hebben wat realistisch is t.a.v toerisme als het om Suriname gaat.

  Wel denk ik dat men met een goed masteroplan ghet district Para tot een super attractie zou kunnen maken.

  De krekenloop aanpakken (soms wat uitdiepen) en aan goed waterbeheersing doen en je hebt in dat gebied attracties die heel het jaar toerisme zou kunnen vermaken.

  So far my response.

  Met vriendelijke groet.

  P.s Is Does travel Surinaams? Volgens mij is
  het toch de club Does Cadushi travel? Antilliaans/Surinaams soms?

  De SRANAGMANG


  Maak melding

 18. Voor wat, hoort wat!

  Na heel veel grote groepsreizen over heel de wereld te hebben georganiseerd, heb ik mijn rust in Suriname gevonden. Ik weet wel waar ik het over heb.

  Ook Suriname heb ik vaker met grote groepen bezocht en de meesten willen zo weer terug gaan. Uiteindelijk kom je tot de conclussie dat iedere vakantieganger op zijn/haar eigen manier van een vakantie geniet. Sommigen moet je annimeren, anderen hebben genoeg aan rimboerust en een boek.
  Wat mij wel in Suriname is opgevallen is de vooruitgang op toeristisch gebied. Goed georganiseerde touroperators die gidsen, koks en begeleiders ieder jaar bijscholen.
  Natuurlijk zijn er van die belazeraars die je voor een vijfde van de prijs op een ezelkar naar Afobakka willen brengen, maar dan weet je dat goedkoop duurkoop is. En dat beslis je zelf.
  De reizen naar het binnenland zijn erg duur, maar je komt ook op schitterende plaatsen die praktisch onbereikbaar zijn. Dus, voor wat hoort wat, als je interresse daar zit.
  Je maakt een keus misschien eens in je leven voor een dure vakantie en de rest van je vakanties doe je goedkoop op de camping of in Lloret de Mar.
  Voor 1900 Euro boek je al een 16 daagse reis naar Suriname, inclusief hotel (LO) en drie verzorgde meerdaagse binnenlandse tochten. Dan heb je andere dingen gezien dan beton en de disco.
  Ik ken mensen die voor 400 Euro een 14-daagse reis naar Lloret de Mar boeken en ter plaatse 2000 Euro uitgeven aan drank en frikandellen. Het is een keus die je maakt.
  Ook zijn er mensen die een retourticket naar Suriname voor 700 Euro kopen, bij tante Es gaan logeren en ondertussen 3000 Euro gratis naar Torarica casino brengen. En tante Es maar koken en wassen. Dan is SME echt duur.

  Mijn ervaring is dat de tochten wel aan de dure kant zijn, maar je wordt door de gids haarfijn uitgelegd hoe planten en dieren zijn en leven en je wordt door de koks in de watten gelegd.

  Voor de plaatselijke bevolking zijn de verzorgde binnenlandse tochten nog niet te betalen. Dit is wel jammer. Maar we weten dat deze plaatsen niet weglopen en door het toerisme te stimuleren kan onze economie gaan groeien, waardoor onze inkomsten verhogen en we later deze tochten wel zelf kunnen betalen. Dit moet groeien. We kunnen niet alles vandaag willen en morgen krijgen. Er moet eerst voor gewerkt worden, dat hebben ze op de Griekse eilanden ook tientallen jaren gedaan. Nu plukken ze er de vruchten van.

  Tot slot is er de veelgestelde vraag en opdracht aan de overheid. Ons wegennet is bar slecht. Onderweg naar Galibi stoppen we altijd bij Stolkertsijver voor een broodje.
  Dan hebben we een uur lang op beroerde wegen gereden en moeten we nog anderhalf uur. De meeste Europeanen zeggen dan: “als we deze rit overleven, gaan we nooit meer dood”. Dat hoor je aan en je schaamt je dan van binnen.
  Want je weet de ze de komende anderhalf uur geen betere wegen krijgen.


  Maak melding

 19. We moeten heel blij zijn voor suriname dat er meer toerisme kom.Maar laat ook suriname eens wat meer doen om dit aantrekkelijk te maken.Bijvoorbeeld visum afschaffen en nu nog dit jaar erbij een int.rijbewijs aanschaffen dat kost je zo maar 70euro


  Maak melding

 20. in het verleden stond dit prachtige land bekend als narco staat nu kruipt het voorzichtige uit die diepe dal waar in het is gestort door een stelletje padvinders avonturiers die zogenaamde revo klootzakken.


  Maak melding

 21. DU en wat denk je van Brunswijk?Die had/heeft alle rechten verworworven om zijn drugs te verhandelen,tot nu toe is die schijnheil bezig met zijn drugspraktijken,Santoki weet dat,maar kan niets uitrichten tegen Brunswijk,omdat zijn partij deze vuile regering op de been houdt.
  Dus DU,jij ziet alleen wat in het verleden gebeurde ,maar niet wat heden aan de hand is?
  DU het wordt steeds duidelijker dat jij steevast met 2 maten meet.
  Als jij DU de revo de schuld geeft van drugspraktijken,moet je ook het lef hebben Brunswijk in 1 adem te noemen.
  Als je de moeite neemt om de Surinaamse politie-site te bezoeken,zal je zelf tot de conclusie komen dat je maatje Brunswijk,het zijn zijn soort die de opsporingslijst bevolken ,99% van die lijst komt uit het kamp van Brunswijk.Sinds Brunswijk in de politiek zit ,zijn zijn soort heer en meester in de drugsscene.
  Dus DU, geef niet de revo steeds maar de schuld van alles wat er fout gaat en ging in Suriname,wees eerlijk met je reaktie`s.

  Als bij de Waterkant,zeg maar beginnende bij de Saramaccastraat langs de markt tot bij de SMS stijger,radicaal wordt onderhouden zal Suriname meer toeristen trekken.
  Nu al ziet men heel veel toeristen overal in de stad,met december is er geen houden meer aan,KLM en SLM zijn volgeboekt,heel veel Hollanders,blanken, hebben Suriname ontdekt als toeristenparadijsje.
  Als het ministerie van Toerisme een beetje clever was geweest ,hadden ze reeds lang kunnen inhaken op de wensen van de toeristen,maar zoals altijd denken ze alleen maar aan hun eigen gewin.
  Schoonmaken die handel daar bij de waterkant en omgeving.Want het is echt geen gezicht, men breekt haast zijn nek langs de waterkant t o de sms-steiger lopend naar de markt pffffff, en ook de vervallen met onkuid overdekte gebouwen geven geen mooie aanblik,dat allemaal met dank aan het Front.


  Maak melding

 22. Naar Galibi heb ik tot Abina met de auto gereisd,verder enkel per boot.
  Zijn er ook andere wegen?
  Nou ja ik ben met indianen geweest die daar wonen zal het daar aan liggen?
  DAS,geef me inlichtingen,want in december willen ik en 4 bakra vrienden ook naar Galibi,kan niet aan die mensen vragen om nog 4 anderen te begeleiden toch.


  Maak melding

 23. Allereerst dank aan de leden die mij er op hebben geattendeerd dat Does Travel van oorsprong geen Surinaams bedrijf is.
  En dank aan DAS (23) die zijn ervaring op dit gebied met ons wilde delen.

  Sranangmang (22),
  Bedankt voor de toelichting waar ik voor een groot deel in mee ga, maar die mij ook dwingt het één en ander toe te moeten lichten.

  Het massa toerisme waar ik het over heb moet geconcentreerd blijven in en rond de randstad.
  Soms moet je m.i. authenticiteit laten varen en kiezen voor “nep” en het “grote geld”.
  Daarom is investeren in die omgeving, door bv een kunststrand aan te leggen heel belangrijk. Dat zou achter Paramaribo noord kunnen, of weg naar zee. Het water van de Atlantische oceaan is trouwens (qua kleur) vergelijkbaar met bv Isla Margarita en een heleboel andere toeristische locaties, niet helder maar ook niet echt donker. En gelukkig mag ik ook uit eigen ervaring spreken.

  Wat bereik je hiermee:
  Werkgelegenheid in de toeristische sector in en rond de randstad.
  Deze move zal er voor zorgen dat de voordelen niet alleen voor een bepaalde groep bestemd zijn, maar voor alle lagen uit de bevolking, niet alleen in en rond de randstad maar ook in het binnenland.
  Je trekt een grotere doelgroep die er ook voor kan zorgen dat het eco toerisme een flinke duw in de rug krijgt, met “betaalbare” excursies als gevolg.
  Je denkt groot en geeft een sector met heel veel potentie ook de mogelijkheid om te groeien.
  Het eco toerisme vereist buiten de aanleg van een betere infrastructuur relatief weinig investeringen, dus geeft weer ruimte voor andere aandachtsgebieden m.b.t. het toerisme.

  Ik kan nog een paar neerpennen, maar dit moet al een indruk kunnen geven van wat ik bedoel. Houd ook in de gaten dat de ontwikkeling van het toerisme heel goed geschikt is voor “doe het zelf”. Je bent nl niet afhankelijk van (te veel) buitenlands kapitaal en expertise zoals bv in het geval van ontginning van bodemschatten etc.

  Beste Sranangmang, en natuurlijk weten wij met z’n allen dat het toekomstbeeld dat we over het toerisme hebben nog heel ver ligt. Jij (afhankelijk van de leeftijd) en ik zullen het misschien niet meemaken. Maar als hier niet aan begonnen wordt, zal het ooit een gemiste kans zijn. Ik kan vandaag ook een aantal dingen opnoemen die ik als een gemiste kans uit het verleden zie. Laat Suriname leren van de fouten en eindelijk een keer strategisch gaan plannen dan komt alles goed. Resultaten krijg je soms in 20 tot 30 jaar. Geduld is een schone zaak, maar in de aanloop naar het eindresultaat zijn er al genoeg voordelen te halen.
  Onze meningen zijn misschien niet helemaal dezelfde maar het gevoel wel, dat weet ik zeker.

  Daarom wil ik jou, mezelf en alle mensen die Suriname een warm hart toedragen heel veel succes toewensen met de ontwikkeling van het land, ongeacht hun mening.

  Met vriendelijke groet


  Maak melding

 24. Redding,

  Voor ruim 180 Euro pp kan je een meerdaagse tocht naar Galibi boeken via Acces tours aan de Prinsessenstraat. De tocht is geheel verzorgd en gaat per busje van Paramaribo, via Moengo en Albina (de laatste keer waren de wegen er slecht aan toe). Te Albina krijg je de gelegenheid om wat laatste inkopen te doen (plastic regencape voor een paar SRD)aan te bevelen. Dan vaar je met de boot naar
  Galibi, nog net geen drie kwartier.
  Andere wegen ken ik niet, of je zou rond Commewijne moeten varen om zo de monding van de Marowijne rivier te bereiken. Vliegen naar Albina is duurder en minder avontuurlijk. Het verblijf op Galibi is prettig verzorgd en er is een leuke Salsa DJ in de Krapee-bar. Tegen elven ga je het water op in pyjaka’s in pikkedonker om de schildpadden te zien leggen langs de kust.
  Plastic regencape meenemen. Twee uurtjes later ben je misschien nat terug bij het salsa barretje. Acces heeft goede gidsen die je alles kunnen vertellen en uitleggen.
  Natuurlijk kan je ook een auto huren en naar Albina rijden en van daaruit een vaartocht maken naar Galibi om de kosten te drukken. Maar je neemt dan het risico om met je vier vrienden ergens te stranden langs de weg en dat loopt niet altijd goed af. Een poos terug zijn twee busjes met ex TRIS personeel overvallen in de buurt van Moengo.

  Vraag aan de gids om op de terugweg een kort bezoek te brengen aan de Franse grens.
  Te st Laurent kan je de gevangenis bezoeken uit een beroemd verfilmd boek en een standbeeld zien van de hoofdpersoon. Moet je zelf opzoeken anders verklap ik alles en is het niet leuk meer.
  Wil je meer boeiende rimboetochten maken dan is er keus genoeg. je kan ook in Nederland een prachtige Suriname brochure aanvragen bij Does&Cadushi.


  Maak melding

 25. @ nummer 32 met jou kan ik niet in discussie gaan omdat jij van de hak op de tak springt en mensen vals beschuldig, lees al mij reaktie heel goed dan zal jij zien dat ik het nooit voor brunswijk opneemt wat jij wel doet voor bouterse ik verdedigd geen moordenaar en geen enkele drugsdealer laat dat heel duidelijk zijn.je kan de verloedering en achteruigan in suriname niet los zien van het militaire bewind van bouterse wie dat wel doet is rijp voor een gesticht.


  Maak melding

 26. Vind wel ook dat ze aan nudisten moeten denken, die lekker in de natuur willen genieten volgens de natuurlijke weg.
  Hiervoor moet men ook gelegenheden creeren.
  Kijk maar tegenwoordig in bijna alle landen is dit mogelijk.

  Bedoel een strandje aanleggen voor nudisten is zo gepiept en dit schept ook werkgelegenheid. Pottekijkers krijgen geen toegang tot het complex.


  Maak melding

 27. Dat onze kondre door LP uitgeroepen is tot de 10 beste reisbestemmingen is natuurlijk geweldig.Maar daar moeten de navolgende spelers
  in participeren:
  .De Surinaamse regering dmv het stimuleren van creatieve ondernemers(toerisme).Aanpak van de infrastructuur(met de grond gelijk maken van verrotte oude gebouwen en verbetering van wegen en trottoirs.
  Verfraaiing van Paramaribo.De waterkant is o.a. daar een goed voorbeeld van.
  Het garanderen van de toeristen betreft de veiligheid.
  .De gerenomeerde/reguliere reis organisaties
  in Nederland moeten zorgdragen dat er onder de (met nadruk)Europese/Nederlandse klanten
  meer affiniteit met Suriname moet ontstaan.
  Er zijn natuurlijk velerlei spelers en redenen op te noemen die een relevante rol bij de opbouw en continuIteit van de toerisme in Suriname kunnen spelen.Toerisme kan grotendeels leiden tot welvaart voor het land en de bevolking.Maar er ligt ook een stukje verantwoordelijkheid in dit geheel, bij de Surinaamse bevolking zelf.Door het gastvrij opstellen t.o.v deze toeristen kunnen vele voordelen voor mijn kondremangs uit genereren.Maar dat is geen onhaalbare kaart voor Surinamers over het algemeen.
  Over het algemeen zijn Surinamers vrolijk,informatief en vriendelijk.
  Maar denk erom geachte forum leden,dit is slechts een vastselling door LP.De invulling daarvan is in handen van wij Surinamers hier,daar in Nederland,de Surinaamse regering alsmede de internationale reis organisaties.


  Maak melding

 28. De invulling van de nominatie door LP ligt inderdaad bij de Surinamers zelf.
  Voorbeeld:
  Door te “bingen” op LP, kun je participeren in de topics vwb Suri. Je kunt je land op een heel eigentijdse wijze promoten, maar vooral ideeën opdoen, indien je van plan bent je kost te verdienen met toerisme.
  Natuurlijk kun je zelf een topic openen. LP wordt door wereld reizigers bezocht.
  Kritiek bied kansen. De kritiek van de suri-neds kun je mooi gebruiken en “omkeren”.

  Als je in Suri woont heb je mogelijkheden te over.
  Wordt gids in het weekend en sla de “irritaties” op en breng verbeteringen aan. Begin een weekendshop bij de overstapplaatsen. Vraag een stuk grond aan en begin iets simpels met cabanas. Koop een “goede” bus om toeristen te verplaatsen. Leer een vreemde taal! Kijk in vergelijkbare landen hoe ze het daaro doen, Costa Rica is een mooi vb. Wordt kok,eten is belangrijk. Culturele avonden zoals een “wintieprei”, een Indiaanse avond zijn ook gewenst.
  Wordt yogaleraar, das nou een hype:yoga en meditatie in de natuur!
  Kortom ideetjes genoeg dacht ik zo..
  De overheid hoeft niet altijd in alles de overhand te hebben. Het zijn de kleine dingen die het doen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.