Mis vanwege 200ste verjaardag van Peerke Donders

1

De tweehonderdste verjaardag van Peerke Donders wordt vandaag (zondag) in Tilburg met een mis gevierd. De Tilburgse missionaris woonde en werkte vanaf zijn 31ste in Suriname. Voor zijn werk met melaatsen daar werd hij in 1982 heilig verklaard.

In de Goirkese Kerk in Tilburg was vrijdagavond de generale repetitie voor de mis van zondag. Omroep Brabant TV zendt zondag om tien uur ’s ochtends en vijf uur ’s middags een film uit over Peerke Donders.

Vrijdag 9 oktober ging de film ‘Peerke Donders; Zijn leven, zijn brieven’ in première in het bioscooptheater Cinecitta in Tilburg. Drie jaar lang hebben 25 personen gewerkt aan deze gedramatiseerde documentaire. De opnamen vonden plaats in Nederland (o.a. Tilburg, Den Helder) en Suriname (Paramaribo, Batavia).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.