zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisSurinaamse gids in serie Voorouders van Verre

Surinaamse gids in serie Voorouders van Verre

-

De Nationale Carrierebeurs

Donderdag 29 oktober wordt het boek Sranan famiri gepresenteerd, geschreven door Pieter Bol & Jean Jacques Vrij. Sranan famiri is het vijfde deel in de serie Voorouders van Verre en gewijd aan Suriname. Het is niet alleen een handleiding voor een speurtocht naar Surinaamse voorouders, maar kan ook worden gelezen als handzame geschiedenis van Suriname, de mensen die er woonden, arriveerden en / of weer vertrokken.

De Surinaamse samenleving is een echte smeltkroes. Vanaf het midden van de zeventiende eeuw vestigden er zich mensen uit alle windstreken. Mede daarom zijn zoveel Surinamers geïnteresseerd in de geschiedenis van hun voorgeslacht. Dat geldt ook zeker voor wie naar Nederland is verhuisd, of daar is geboren uit Surinaamse ouders. Deze gids is geschreven om de (aspirant) genealogen in zowel Nederland als Suriname op pad te helpen. Uitgebreid worden de in beide landen in bibliotheken en archieven bewaarde bronnen voor
familie-geschiedenis besproken, maar ook is er veel aandacht voor wat men thuis, in familiekring of op het internet aan informatie kan vergaren. Het kennen van de historische achtergrond geeft aan het beoefenen van
Surinaamse genealogie een eigen kleur: de geschiedenis van immigratie, de rechtsongelijkheid in de slaventijd, het feit dat er naast het wettig huwelijk in Suriname ook veel andere vormen van man-vrouw verbintenissen hebben bestaan. Daarom is er in deze gids ruim aandacht voor de historische context. Hierdoor is het boek ook interessant voor wie meer wil weten over de geschiedenis van Suriname, verteld als het verhaal van zijn bewoners.

Eerder verschenen in de serie Voorouders van Verre boeken over Molukse, Antilliaanse, Turkse en Marokkaanse voorouders.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES