Martin Sitalsing als korpschef geïnstalleerd

13

Korpsbeheerder Peter den Oudsten van de politie Twente heeft donderdag in Enschede de nieuwe korpschef Martin Sitalsing geïnstalleerd. De in Suriname geboren Sitalsing is de eerste Nederlandse korpschef van allochtone afkomst. Sitalsing begon zijn loopbaan als agent in Amsterdam en werkte tot zijn komst naar Twente als plaatsvervangend korpschef in Friesland.

,,Ik wil korpschef zijn voor álle inwoners van Twente. Ja, natuurlijk ben ik er trots op dat ik de eerste allochtone korpschef ben. Of dat voor mij nog een toegevoegde waarde heeft? Ik hoop dat het een loopbaanstimulans is voor alle allochtone agenten in Nederland. Voor de beeldvorming is het ook goed. Te vaak heeft het woord ‘allochtoon’ een negatieve associatie”, aldus Sitalsing direct na zijn installatie.

De nieuwe korpschef is zaterdag te zien in het programma ‘Raymann is laat’ waar hij op bezoek is bij ’tante Es’.
sitalsing

13 REACTIES

 1. Proficiat meneer Martin Sitalsing !!!
  Een typisch schoolvoorbeeld van een Surinamer/Surinaamse-Nederlander die alles in het werk heeft gesteld om het zo ver te schoppen.
  Dit soort frisse-winden hebben we in Suriname nodig.Progressief,daadkrachtig en met beide benen aan de grond.Ik kan het zeggen omdat ik de man ken.En in de eerste plaats is hij als mens zeer aangenaam in de omgang.Suriname heeft een heleboel” Sitalsings”.Maar de Surinaamse regering moet hen stimuleren en kansen bieden.
  Meneer Sitalsing…ik/wij(sranangmangs) zijn allen heel trots op u.
  Ook de felicitaties aan je familie.


  Maak melding

 2. Martin, goede zaak.
  Hoop alleen dat je niet vanwege je “allochtoon-zijn” opgehemeld wordt. denk dat het aan je kwaliteiten te danken is.
  heel veel succes in je loopbaan.


  Maak melding

 3. Het woord “allochtoon” heeft inderdaad vaak een negatieve associatie. U laat nu zien, dat er ook positieve associaties kunnen zijn.
  Da’s fijn om te horen en zien.
  Gefeliciteerd korpschef.


  Maak melding

 4. Ken hem niet maar de afgelopen maanden het een en ander over hem gelezen. Trefwoorden zijn Integer, bedreven, gedreven, voorbeeld, en natuurlijk allochtoon.
  Gefeliciteerd!


  Maak melding

 5. Van harte gefeliciteerd.
  U zult wel tegengewerkt door …… maar daar prikt u zichzelf doorheen en de volhouder wint. De politiewereld stond negatief in beeld wat betreft werving personeel gekleurde Nederlanders velen hebben de opleiding afgebroken om hun heil ergens anders te zoeken maar u heeft zich door die “strakke”structuur heen geprikt.
  Petje af heel veel geluk en succes.


  Maak melding

 6. @8. Als je Martin goed kent, dan weet je dat hij laat zien dat hindoestaan zijn geen issue bij hem is. Zullen we streven naar een bekwame korpschef , in Suriname, die integer, gedreven is zoals Martin. Afkomst doet er echt niet toe.


  Maak melding

 7. Als eerste ben ik zeer trots!
  Hindoestaanse Korpschefff!! ai boi!!

  Maar ik hoop niet dat weer een of andere schakel is in een drugs-orga fso!!
  je weet, weer een poppetje op de juiste plek.
  weer eentje die in de hol van de leeuw kan komen, wees eerlijk, die dingen gebeuren.
  is geen schande maar wel jammer, je weet!

  maar ok, laten we van het beste uitgaan.
  Veel succes en sterkte mr. Sitaldin!!


  Maak melding

 8. Kwatta rocks (nr12),
  Wel een beetje flauw.

  Eerst maakt u op basis van vooroordelen – die in dit geval helemaal uit den boze zijn- allerlei negatieve en suggestieve opmerkingen. Om daarna zoals het een trotse Surinamer betaamt succes te wensen. Als u eerst van het goede uitgaat i.p.v. het slechte, dan heeft uw wens toch ietsje meer waarde?

  Ik hoop dat u dit als opbouwende kritiek kunt beschouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.