Hindoestaanse kandidate voor Europees Parlement

26

Op 4 juni worden de Europese verkiezingen weer gehouden. Niermala Jankie is de enige Hindoestaanse vrouw die mee doet aan deze verkiezingen. Zij staat bij de verkiezingen als tweede op de lijst van Solidara. Jankie is in Zaandam geboren uit Surinaamse ouders en getogen in de gemeente Haarlemmermeer waar zij momenteel ook raadslid is.

In het Europees parlement zijn 25 zetels weggelegd voor Nederland. De 25 kandidaten die gekozen worden, zullen Nederland vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Indien Niermala verkozen wordt, zal zij de eerste Hindoestaanse vrouw in het Europees parlement zijn die Nederland mag vertegenwoordigen.

Niermala Jankie: “De reden dat ik me bij Solidara heb aangesloten is, omdat ik het een goede partij vind die respect heeft voor alle mensen ongeacht hun afkomst en achtergrond. Solidara is voor balans in de samenleving, komt op voor het welzijn van mensen en wil alle randvoorwaarden zoals een menswaardig minimuminkomen, goede zorg en optimaal onderwijs voor alle mensen waarborgen. Een sociaal en rechtvaardig Europa.”

26 REACTIES

 1. Geboren en getogen in Nederland. So, what’s the issue? Dat ze toevallig hindoestaanse ouders heeft? Wat een kulbericht, zeg!


  Maak melding

 2. Hallo Nirmala,,

  Heel veel succes,ik hoop dat je het haalt.

  Ik zal zeker op jou stemmen..

  Het is goed dat jij als etnisch minderheid in de meerderheids pakket deelneemt..

  Dat wordt dus duidelijk een afspiegeling van de europese samenleving.

  Ik hoop dat je in de eerste plaats een warm hart draagt voor de surinaamse samenleving binnen europa..


  Maak melding

 3. Nirmala ,All the best en laat zien wat een hindoestaanse teweeg kan brengen in de samenleving .
  Misschien kan blaka bakra dan een beetje gaan nadenken wat jij zou kunnen beteknen voor al die blaka bakra s die inderdaad als bakras doen.
  Heeeeeeeel veeeeel succes en mijn stem heb je.


  Maak melding

 4. Bakra’s gaan nou eenmaal op Wilders stemmen of ze nou zwart zijn of blank. Wilders schijnt volgens de peilingen de meeste stemmen te halen.

  Nirmala mijn zegen heb je ook, niet vanwege je afkomst, maar vanwege de socialistische ideeen.


  Maak melding

 5. als je in nederland geboren ben, ben je geen surinaamse maar een hundoestaanse of javaanse, Indiaanse en afrose. Ik stem liever op een wilderse, want dan weet ik gelijk waar ik aan toe ben, terug naar surinaamse


  Maak melding

 6. Nog even dit: Ik woon en leef in Suriname, dus dat hele Europese parlement kan mij (en met mij velen) geen barst schelen. Jullie mogen daar in Nederland voor stemmen, ik niet. En ophouden met die zogenaamde semi-nationalistische gevoelens. Er zitten mensen in de Nederlandse politiek, op welk niveau dan ook, met Marokkaanse, Turkse, Surinaamse, Antilliaanse en weet ik wat voor voorouders. Maar het zijn allemaal NEDERLANDERS. Ik wens mevrouw Jankie overigens veel succes.


  Maak melding

 7. Geboren en getogen in Nederland. So, what’s the issue? Dat ze toevallig hindoestaanse ouders heeft? Wat een kulbericht, zeg!

  blaka bakra

  Wat een achterlijke opmerking, idioot!!!


  Maak melding

 8. Ja Pittbull, en Venetiaan is wit!!!! Leer eens een keer de realiteit onder ogen te zien. Volksvertegenwoordigers zijn er voor het VOLK en behartigen niet de belangen van hun eigen etnische achterban. Dat denken die sukkels wel, maar dat werkt alleen in Suriname zo.


  Maak melding

 9. Blaka bakra & pitbull,

  Oen go foeroe! Ik wed dat deze dame meer een Surinaamse/hindoestaanse cultuur heeft meegekregen dan een Hollandse of indiase cultuur. Er zijn honderd duizenden mensen die een meer surinaamse cultuur met zich meedragen dan die egoistische ploerten in suriname zelf. Surinamers zijn veranderd en zijn onsurinaams geworden. Dus laat niemand me geen ene ding proberen wijs te maken. Op zn zachts uitgedrukt!
  Andere ding Niermala, ik heb op je gestemd vandaag. En, nou??
  Jullie zijn zo onzichtbaar voor jullie electoraat. Het is dat ik wat smoelwerk in het EU parlement wil zien dat op mij lijkt anders weet ik niet wat de incentives moeten zijn. Doe wat aan jullie propaganda.


  Maak melding

 10. Niermala,
  Ik hoop, dat je genoeg stemmen hebt gehaald voor een zetel. Om eerlijk te zijn heb ik niet op je gestemd en dat komt door de opmerking van Raj. En met mij, vele andere stem gerechtigden.


  Maak melding

 11. Ja Pittbull, en Venetiaan is wit!!!! Leer eens een keer de realiteit onder ogen te zien. Volksvertegenwoordigers zijn er voor het VOLK en behartigen niet de belangen van hun eigen etnische achterban. Dat denken die sukkels wel, maar dat werkt alleen in Suriname zo.

  blaka bakra
  Bacco

  Volgensmij ben je zwaar gefrustreerd!!! Waar staat dat deze dame de Surinaamse achterban gaat vertegenwoordigen??? Dat staat nergens domme idioot!!! Jij maakt je eigen verhaaltje zo te zien!!! Probeer ook iets van je leven te maken en met een gedegen opleiding aan de weg te timmeren i.p.v als een zieke idioot afgeven op anderen die wel doelen in het leven hebben!!!


  Maak melding

 12. Nog even dit: Ik woon en leef in Suriname, dus dat hele Europese parlement kan mij (en met mij velen) geen barst schelen. Jullie mogen daar in Nederland voor stemmen, ik niet. En ophouden met die zogenaamde semi-nationalistische gevoelens. Er zitten mensen in de Nederlandse politiek, op welk niveau dan ook, met Marokkaanse, Turkse, Surinaamse, Antilliaanse en weet ik wat voor voorouders. Maar het zijn allemaal NEDERLANDERS. Ik wens mevrouw Jankie overigens veel succes.

  blaka bakra

  Jij zit werkelijk uit je NEK te kletsen!!! Iets zit je dwars, waarschijnlijk jaloezie!!! Maak niet de fout om tegen een turk of marokaan te zeggen dat ze nederlander zijn!!! waarschijnlijk gaat men je bij elkaar moeten vegen!!!


  Maak melding

 13. Nirmala mijn stem heb je hoop dat gauw een zetel krijgt en heel veel succes en geluk.
  Het wordt wel vechten tegen de bierkaai maar ik ken je competenties ga ervoor.


  Maak melding

 14. Beste mensen,

  Allereerst wil ik de mensen die op Solidara hebben gestemd en mee hebben geholpen met de campagne bedanken. We zijn een nieuwe partij die voor het eerst mee heeft gedaan aan de Europese verkiezingen en wat dat betreft hebben we gewonnen.
  We hebben helaas geen zetel gehaald maar we gaan gewoon door…
  Het is belangrijk om een actieve rol te hebben in de politiek omdat dit ook doorwerkt in het dagelijks leven.
  Tot maart 2010 ben ik gemeenteraadslid in de Haarlemmermeer.U kunt mijn stemgedrag volgen op http://www.gemeentehaarlemmermeer.nl

  Met vriendelijke groet,

  Niermala Jankie


  Maak melding

 15. jullie willen dus dat ze verkozen wordt, nie ?.
  besef je wel dat zij het dan heel druk krijgt met het dienen van bakra-belangen, geen surinaamse, geen hindoestaanse !.
  en dan wil ik nog niet eens denken aan haar karmische levensdoelen als :hindoestaantjes maken, huishouden, koken, de moestuin en de koeien verzorgen, de man en de beeldjes aanbidden, etc.etc..
  think and think again, folks.


  Maak melding

 16. Ik wilde me eigenlijk niet in de discussie mengen maar wat ik nogmaals wil benadrukken dat je het op Macro niveau in de samenleving
  op orde moet hebben als je het op micro niveau goed wil hebben.

  Dat Wilders zijn partij zo populair is gaat er op termijn voor zorgen dat alle burgers moeilijke tijden tegemoet gaan en als dit ten uitvoering komt,is het te laat om erover te gaan klagen.

  Een swami heeft laatst tegen ons gezegd, een man die 10 stappen vooruit denkt moet de man die 100 stappen vooruit denkt niet voor leugenaar uitmaken.


  Maak melding

 17. Als Wilders ooit aan de macht komt, en de kans is wel heel groot momenteel gezien zijn populariteit.

  Vraag ik me af als de Buitenlanders weer terug moeten naar hun eigen land. Wie dan het vuile werk moet doen. Ooit is dit de reden geweest waarom al die gastarbeiders kwamen. Blanken wilden het niet doen. Nog steeds niet.

  Ander punt is dat wanneer de alle buitenlanders uitgezet zullen worden dat de hele economie in elkaar stort. Ze zijn een belangrijke groep die de economie draaiend houdt(de motor). Hollanders zitten meestal op kantoor op hun bonussen te wachten. De huizenmarkt zal ook inelkaar storten want dan komen er honderduizenden wonngen tegelijk vrij. Enz. enz. enz.

  We lusten wel de Doner kebab, willen wel een schone straat, kopen vlees bij de goedkope marokkaanse slager, kopen goedkope groente bij de turk, gaan naar de goedkope turkse garage, laten onze huizen opknappen door een goedkope Pool, maar het liefst willen we dat ze oprotten. Het zijn dezelfde mensen die voor Wilders stemmen, maar tegelijk wel de lusten willen en niet de lasten. Dit kan gewoon niet.

  Mischien zou er een alloctone vakbond moeten komen waarbij alle allochtonen meedoen om een maandje te staken met werken en niks te doen, inclusief alle buitenlandse winkels.. Dan zul je zien hoe ze gaan piepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.