Verslag verkiezingen VS: So our children can fly

2

Rosa sat so
Martin could walk.
Martin walked so
Barack could run.
Barack ran so
Our Children can fly.

Rosa Parks weigerde in 1955 op te staan voor een blanke passagier in een bus in Montgomery,
Martin Luther King organiseerde in 1963 de March naar Washington om op te komen voor burgerrechten.
Barack Obama kondigde op 10 februari 2007 aan dat hij president van de Verenigde Staten wilde worden.
Wat zullen onze kinderen in 2055 bereikt hebben?

Barack Obama. Onze kleinkinderen zullen over hem lezen in de geschiedenisboeken. Hij zal in een adem genoemd worden met MLK, JFK, Mandela, Ghandi en andere groten der aarde. Waarom? Omdat hij Amerika voorgoed veranderd heeft. Amerika is nu een land waar de Amerikaanse droom voor iedereen waarheid kan worden. De droom van Martin Luther King is uitgekomen. De rest van de wereld zal in de komende decennia volgen.

De afgelopen periode heeft ons het volgende geleerd: Deze verkiezingen gingen niet om Barack Obama. Deze verkiezingen gingen om een wereldwijde beweging van gepassioneerde en hoopvolle mensen. Van Tokyo tot Tampa, van Diemen tot Detroit iedereen was in meerdere of mindere mate betrokken bij deze ommekeer in de wereldgeschiedenis. Ik zag op TV mensen juichen, dansen, springen en huilen van vreugde. Men wilde Change. Change richting een rechtvaardigere wereld. Change richting gelijkwaardigheid tussen alle rassen. Change richting meer verbondenheid tussen alle volkoren. Amerika heeft haar positie als leider van de vrije wereld weer herwonnen. We zijn er nog niet, maar dit is een gigantische sprong in de goede richting.

So what’s next? Gaan we weer over tot de orde van alledag? Gaan we weer apathisch naar de beeldbuis staren en bidden tot een ander het voor ons op komt lossen? I really don’t think so! Laat de afgelopen maanden ons geïnspireerd hebben om onze vooroordelen en overtuigingen ter discussie te stellen en te heroverwegen. Laat de afgelopen weken ons ertoe zetten om hard te blijven werken voor een rechtvaardigere wereld, te beginnen thuis, in de straat of op het werk. Laten we onze kinderen leren zich open te stellen voor anderen en niet alleen voor zichzelf te leven. Laat de afgelopen dagen ons bewijzen dat alles mogelijk is als we er daadwerkelijk in geloven en er met elkaar keihard voor werken. Ik had de eer om er onderdeel van te mogen zijn en de lezers van www.waterkant.net er deelgenoot van te mogen maken. Het was me een waar genoegen.

Can we change the world? YES, WE CAN!

Ian van der Kooye – [bekijk hier alle columns van Ian]


2 REACTIES

 1. o ja
  wat ik vergeten ben
  ik zelf heb geen tijd
  maar zou er een zwarte journalist zijn ,of een zwarte schrijver.
  dan is er veel werk voor je .
  overal ter wereld worden zwarten in negatieve beeld gebracht.
  laten wij nemen de zwarten in de gevangenissen,
  zorg ervoor dat je die gegevens bewaart en gaat vergelijken.
  over een of meerdere jaren.
  nu zijn er in holland meer als 50 % ?zwarten in de gevangenis.
  hoop door onze obama dat dit volgend jaar 1 % minder is en de volgende jaren ook telkens 1 % minder.
  dus werk aan de winkel …
  wie kan een boek erover uitgeven?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.