Suriname en de luxe van een President’s Cup

12

PARAMARIBO, 20 okt – Is Suriname niet beter af zonder President’s Cup? Deze vraag doolt ook dit jaar bij menige sportliefhebber en andere criticus. De ‘Cup’ was er weer, het publiek ook, de twee clubs. De president niet.

De aftrap deed maar de minister van Sport & Jeugdzaken. Niets aan de hand toch? De president kan niet, laat een ander het maar doen. Het parlement heeft er al lang mee leren leven. Toch is de stilte nu pijnlijk luid. Toenmalig staatshoofd Ronald Venetiaan had in een zeker jaar betere dingen te doen, verscheen niet. De kritiek toen was niet van de lucht: hoe haalde de man het in z’n hoofd!

Venetiaan moet zich de kritiek hebben aangetrokken. Hij verzuimde geen jaar meer. Surinaamse staatshoofden hebben kennelijk altijd iets belangrijker te doen. Maar waarom dan al die gewone mensen laten opdraven voor een eerbetoon dat het niet is? En dan de financiële kant nog. De vorige winnaars hebben – schandalig genoeg – hun geldprijs nooit gehad. Is die hele cup niet maar een overbodige, te dure luxe, Suriname?


12 REACTIES

 1. De president ’s cup is aan inflatie onderhevig. Zo ook de president. Weet niet als ik het eerder heb kunnen lezen of dat iemand het eerder ter berde heeft gebracht. Was het de gemiddelde kijker niet opgevallen dat het optreden van de president tijdens de jaarrede in het Surinaamse parlement heeft aangetoond dat we te maken hebben met een seniele president. Die gewoon een stuk zat voor te lezen die anderen voor hem hadden opgesteld, maar substantieel niet door had waar het over ging. De president heeft de klok al te vaak horen luiden maar niet wetende waar de klepel hangt. Het is niet een al te slimme president. Die zal ook niet het intellectuele debat gaan opzoeken, wetende dat hij altijd het onderspit zal moeten delven. Tot overmaat van ramp blijkt nu dat we naast een criminele president hebben ook nog een president die seniel aan het worden is. Maar dit moet je niet aan de bevolking van Suriname vertellen. Die zijn niet allemaal zo snugger en lopen in ontwikkeling een kwart eeuw achter. Jammer, om het te zeggen maar het is de naakte waarheid. En beter zal het ook niet worden. Want het grote feest gaat in februari plaats vinden. De grote armoe gaat zich dan presenteren aan de Surinaamse samenleving. Het wordt nog meer armoe. De armoede zal toeslaan in Suriname wat het gevolg gaat hebben dat de intellectuele armoe nog groter gaat worden. In plaats dat het volk slimmer wordt, wordt het met dag nog dommer. De donkere middeleeuwen ligt op de loer. De Afrika scenario.


  Maak melding

 2. Alles dat te maken heeft
  met bouta is vevloekt en gedoemd te mislukken.

  Maar dan heb je de fanatieke ndp aahang die straks met een pracht van verklaring zullen opdraven,want hun leven is niks anders dan baasje te verdedigen ondanks het feit dat hij de boel voor de gek houd.


  Maak melding

 3. In ieder ‘normaal’ voetballand heet zoiets gewoon Super Cup. Waarom weer zo’n grootdoenerij? President’s Cup. Wat heeft de president ermee te maken?


  Maak melding

 4. En terugkomen op het bedrag dat hij beloofd heeft; gewoon stoerdoenerij en grootdoenerij:Monie no de!!!!maar de verkiezingen moesten toen nog komen ook dus werd er van alles beloofd !!!


  Maak melding

 5. Blaka Bakra, In ieder gewoon land heet zo iets de Super Cup, maar in Suriname noemen we het de President’s Cup omdat het voetbal in Suriname (daar is tegenwoordig niets Super aan) net als onze president niets voorstelt. Onze president is alleen in zijn eigen ogen en die van zijn aanhangers (zie de documentaire Desi) super, terwijl de rest van de wereld hem ziet als een stuk @#$% dat geen bal voorstelt, een bange schijterd die sinds Dingo’s avontuur in Panama, niet eens meer naar het buitenland durft af te reizen.


  Maak melding

 6. sme wordt langzaam langzaam….

  ONLEEFBAAR..karakterloos, normen waarden zijn allang verdwenen..respect bestaat al niet meer

  .zeden en gewoontes zijn voorbij gegaan..

  kijk maar om je heen,,waar gaan wij naar toe..

  we hebben gekozen voor nog 5 , de lijder is impotent geen verstand .

  .zal nooit iets over de gevarenzone zeggen wat op ons aankomt..

  ach zoek het maar zelf uit..


  Maak melding

 7. Alleen een dictator kan een sportief gebeuren naar zijn eigen belang benoemen.Maar dat kan ook alleen in SU.Ik denk dat jullie in Su allemaal snuiven of blowen of men is blind en doofstom in Su.


  Maak melding

 8. @ Marcel ik en velen met mij hebben beslist niet gekozen voor nog 5 hoor! We zijn niet Gek! We zijn niet geschift en we zijn niet omfloerst door een Paarse Walm !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.