Gebrek aan tact bij Suriname’s minister van Justitie & Politie

34

PARAMARIBO, 2 nov – Een habitueel gebrek aan tact. Zo valt het best het publiek optreden te beschrijven van minister Jennifer van Dijk – Silos van Justitie & Politie. De minister heeft er een gewoonte van gemaakt verbaal klappen uit te delen. De noemer: ‘ik zeg de dingen zoals ze zijn.’ Maar is dat waar? En lost het iets op?

Of er nu een harde basis voor is of niet, er wordt naar believen links en rechts geklapt. Een beetje tact is er niet bij. Het lijkt erop alsof het de minister niet kan schelen wie er bij is en wie niet. De meest recente ontvangers zijn het Hof van Justitie en de advocatuur. Bij een recente gelegenheid, ook bijgewoond door buitenlanders, is niet zuinig uitgehaald. Was de vlaag van morele verontwaardiging niet anders uit te leven?

Als minister wordt van Van Dijk – Silos alle tact verwacht. Het komt met het ambt. Het had ook en kan nog steeds, binnenskamers worden uitgesproken en uitgevochten. Het was Van Dijk – Silos zelf die zich in het parlement liet ontvallen dat ze het verwijt krijgt te veel te praten. Het was een verwijzing naar haar uitlatingen over de corruptie bij Vreemdelingenzaken. Het is oppassen dat het middel niet erger wordt dan de kwaal.


34 REACTIES

 1. Eindelijk een minister die de zaken gewoon aanpakt en die het beestje bij zijn naam noemt. En de getroffenen zullen zich wel verzetten. Zo gaan die dingen nu eenmaal altijd. Maar als je altijd al eerlijk was hoef je ook geen bezwaren te maken toch.


  Maak melding

 2. Deze minister gedraagt zich als een kruising tussen een buldog en een oliefant.Zij begint alvast te blaffen zonder de zaak eerst uitgezocht te hebben.Ik vraag mij af of het geen tijd voor haar is om af te treden.Veel bombarie met weinig resultaat!


  Maak melding

 3. Ik denk dat ieder mens ongeacht welke positie je bekleedt de normale omgangsvormen en normen tegenover anderen in acht moet nemen; deze mevrouw is echter zo vol van zichzelf en haar positie dat ze vergeet dat ze door haar gedrag alleen maar inzage geeft in hoeverre haar innerlijke beschaving gaat !!!Het zijn deze mensen die in oorlogssituaties doorslaan en beulen worden !!!


  Maak melding

 4. Zo sprak Jozef Slagveer ook, tééééééééé lik ie baas kiering op 8 dec’82 A baas san joe noooooit é pak aan. Jij vergeet hem, maar hij vergeet en vergeeft niets en niemand. Dora no broeja ga zo door. Na alla sma sang horie DiDiBrie baka djing ai klarie(dédé). Dora hoor ie blo 4x.. Want hoe dan ook ie sa moes foe onderzoek DiDiBrie ing zaak ook toe. Dora power ga zo door, hier houdt de wereld van mang. No verander aub notie na joe stijl. Nogmaals houden zo Dora. They all love you …..Na joe na kan-kan soema, hahahahaaaii woooooi. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 5. De mens, de Trotse mens, met korte, nietige macht bekleedt, het Onwetendst wat hij het Zekerst weet; zijn aard van glas speelt als een toornige aap, voor het oog des hemels zulke vreemde kluchten , dat het de engelen wenen doet !!! William Sheakespeare !!!!


  Maak melding

 6. 1 Gram tact weegt meer dan een kilo waarheid. Daarnaast resulteert een tactvolle aanpak in acceptatie en bezinning.

  Dat noemt zich een intellectueel, mijn broek zakt ervan af.


  Maak melding

 7. “Ruud
  Eindelijk een minister die de zaken gewoon aanpakt en die het beestje bij zijn naam noemt. En de getroffenen zullen zich wel verzetten. Zo gaan die dingen nu eenmaal altijd. Maar als je altijd al eerlijk was hoef je ook geen bezwaren te maken toch.

  maandag 2 november 2015 om 18:24 uur.”

  Eindelijk een minister die de zaken gewoon aanpakt en die het beestje bij zijn naam noemt???
  Ruud, u vergist zich, ik heb de naam Bouterse niet horen vallen.


  Maak melding

 8. Het grootste deel van de Surinamers kan er niet tegen dat er openlijk kritiek wordt geuit, zelf in vergaderingen kan/mag dat niet. Alles moet “behind closed doors” vandaar dat de corruptie en wanorde blijft voortbestaan.
  Trouwens Madam had het zelfde op een heel andere manier kunnen zeggen die paste bij haar opleiding niveau en haar maatschappelijk positie.
  Ze vergeten dat ze ook tegelijk opvoeders/voorbeeld zijn voor de jeugd.


  Maak melding

 9. Sjang
  De man die zich Pengel noemt kan beter die naam niet meer gebruiken.
  Hij verdoezelt die naam Pengel.

  @Sjang,

  Internet heeft ook een educatief karakter. Daarom wil ik daar ook een steentje aan bijdragen, want a niveau foe joe lagie jere.
  Er is een groot verschil tussen de werkwoorden verdoezelen en bezoedelen. Zoek het verschil maar op. Hint; de regering Bouterse is synoniem voor verdoezelen.

  Hopelijk is deze educatieve lezing geen chinees voor jou Sjang.


  Maak melding

 10. @amaranta,

  Je gaat terecht een stap verder om door te stellen dat dit soort figuren in oorlogsituaties doorslaan en BEULEN worden. Ze is inderdaad vol van zichzelf en van haar positie getuige het volgende: Bij vreemdelingendienst werd toch een hele afdeling op non actief gesteld!!


  Maak melding

 11. Het is wachten op een paar ontevreden sergeanten die de regering zat zijn. Laat ik het zo stellen, alle ingrediënten voor een staatsgreep zijn aanwezig. Dijk Silos benoemt graag de problemen waarom neemt ze Desi dan niet op de korrel ? Deze tante is hypocriet. Aaai baja paarse lulkoek tot en met….


  Maak melding

 12. Dijk Silos je heb de verkiezing 23 mei 2015 voor de NDP gewonnen alleen om minister te worden . hopend dat je maar voor vijf gaat . kom de mensheid niet geen schande geven , er is al genoeg ellende Silos .


  Maak melding

 13. 1 ding toont ze in ieder geval met haar handelswijze overduidelijk aan, met de rechtstreekse konfrontatie word in ieder geval slecht omgegaan in Suriname, gelijk wordt er door de geconfronteerden met de vinger naar de anderen gewezen of naar het verleden i.p.v. dat ze het in het hier en nu houden en bij zich zelf te rade gaan


  Maak melding

 14. Mevr Silos ga zo door bij de Dalton bende hoeft j geen tak te gebruiken bij het bestelen van de consument hanteren ze ook geen tak ze zijn al 50 jaren bezig het Surinaamse volk te besodemieteren devolgende stap is een openbare afranseling dat soort talen begrijpen deze gasten daarna de notarissen ook keihard aanpakken het Surinaams volk staat achter jou,eindelijk iemand die durft de echte criminelen aan te pakken.


  Maak melding

 15. Vele jaren geleden hadden wij ( uit Nederland) een dispuut met een eigenaar van een door ons geleverd project in Su. U begrijpt het: wel geleverd maar niet betaald.Mevr Silos in haar hoedanigheid als advocaat ingeschakeld . Perfect door haar geregeld . Recht is recht ,krom is krom. Zonder aanziens des persoons. Witte huidskleur.zwart, groen etc dat doet er bij haar niet toe. Ze heeft het hart op de goede plaats


  Maak melding

 16. @Henry, ja hoor ik heb als voorbeeld in de recenre geschiedenis de 2e Wereldoorlog en niet zo heel erg lang geleden de oorlog tussen de Tutsis en de Hutus;buren die ineens veranderden in de meest meedogenloze verraders/ moordenaars ! Zat het al die tijd in hun inborst ? Macht corrumpeert en kan een totale afglijding betekenen van normbesef !We moeten waakzaam zijn voor excessen !!!


  Maak melding

 17. Je kunt natuurlijk allerlei gratuite kritiek leveren vanaf de zijlijn zoals velen dat doen op deze site maar je kunt je ook in het wespennest begeven om van binnenuit de rotzooi op te ruimen. En dat durft Mevrouw Silos dus wel. Ze zal niet wijken voor een confrontatie met wie dan ook. Ook niet met hem……. Een vrouw die Suriname meer dan nodig heeft!


  Maak melding

 18. @ Sie , vele jaren geleden perfect geregeld dat begrijp ik best U had ook het gelijk aan Uw kant; inmiddels zijn we jaren verder en situaties en mensen Veranderen !!!


  Maak melding

 19. Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft in het weekend contact gemaakt met de waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks. Zij heeft hem per sms laten weten dat de gewraakte uitspraken door haar gedaan bij de opening van de beroepsopleiding Advocatuur vrijdag, niet tactisch waren. De minister heeft zich verontschuldigd bij de waarnemend Hofpresident. Tegelijk wijst zij er op dat er misstanden plaatsvinden binnen de advocatuur die niet worden aangepakt. Dit is schadelijk voor de rechtsstaat.

  Hoewel de bewindsvrouw erkent dat zij niet tactisch is geweest, blijft zij er wel bij dat zij met haar opmerkingen
  onethische handelingen door advocaten, bloot heeft willen leggen. Ook zij hebben een belangrijke taak bij de
  instandhouding van de rechtsstaat. Voordat Van Dijk-Silos minister werd, was zijn achttien jaar in de advocatuur.
  Monorath stelt dat ook de minister geen brief heeft geschreven naar het Hof van Justitie om zich af te schrijven van het tableau. Van Dijk-Silos zegt hierover dat zij niet in dienst is van het Hof van Justitie. Voor de uitoefening van
  het beroep van advocaat moet toelating daartoe door het Hof van Justitie zijn verkregen en moet de advocaat als zodanig zijn ingeschreven op het tableau. De minister zegt dat elk jaar in november een advocaat een akte van beëdiging moet indienen die door de griffier wordt geviseerd. Het was daarom niet nodig om zich af te schrijven.

  Manorath had gedacht munt te slaan maar dit is hem mis gelopen.
  De opmerkingen onethische handelingen door advocaten blijkt dus op waarheid te berusten.

  Een advocaat dat zich bezig houdt met criminelen om in het machtscentrum te komen. What about de doodsoorzaak van zijn politieke partij.


  Maak melding

 20. dinsdag 3 november 2015 om 02:08 uur.

  Mens

  Je kunt natuurlijk allerlei gratuite kritiek leveren vanaf de zijlijn zoals velen dat doen op deze site maar je kunt je ook in het wespennest begeven om van binnenuit de rotzooi op te ruimen. En dat durft Mevrouw Silos dus wel. Ze zal niet wijken voor een confrontatie met wie dan ook. Ook niet met hem……. Een vrouw die Suriname meer dan nodig heeft!

  @Mens
  Bovenstaande werkwijze is een garantie voor het incasseren van meerdere wespensteken.

  Je kan het ook tactisch (daar heb je het woord tact weer) aanpakken door de wespen eerst uit te roken en daarna zonder 1 keer te worden gestoken de rotzooi opruimen.


  Maak melding

 21. Wat een gelul allemaal!!

  Hoe kan een minister in aanzien stijgen of respect afdwingen als ze van alles roept in de wespennest om vervolgens haar excuses aan te moeten bieden aan betrokkenen.

  Mijn advies zou zijn benoem alle problemen die er zijn, maar doe het met respect naar je collega’s van de advocatuur.
  Er is een groot verschil tussen zaken benoemen die slecht gaan en mensen afbranden.

  Is ze nu al vergeten dat ze zich jarenlang in dezelfde wespennest heeft gewenteld.

  Met dank voor (onfrisse)bewezen diensten aan de President mag ze zich nu Minister van Justitie en Politie noemen.


  Maak melding

 22. Vandaar dat ze dus resistent is geworden voor wespensteken, en een olifanten huid heeft gekregen, gewoon lekker doorgaan en leg die charlatans maar het vuur aan de schenen, alleen oppassen dat je niet te dicht bij het vuur komt anders brand je je handen en andere delen en kun je op de blaren gaan zitten, Man man man, wat een bananenrepubliek


  Maak melding

 23. Jarenlang zelf smakelijk mee-gegeten en nu zeggen dat det niet lekker is? Deze 2 eiige 1-ling begint steeds meer op
  miss Piggy te lijken. Let wel ze doet niets uit zichzelf.
  Alles wat ze doet en zegt wordt haar ingefluisterd door de heilige familie B. wonende aan de Anton Dragtenweg.


  Maak melding

 24. @Sjing, bedankt, want vele reactie sla ik over hoor. Zij mij niet, maar ik hun wel, vandaar mijn bewondering voor reacties als de jouwe, Koos, Henk Molenaar en veeeeeeele anderen, jullie hebben die lange adem om met dit soort NDP adepten te……..Nogmaals dank maar verdoe je tijd niet . Ga gewoon voorbij aan al die onzin.@ Zeemeermin(komt bijna nooit voor dat ik reageer op onzin, maar deze keer doe ik het wel, want dit is wat men noemt te gortig) half mens en half vis, lekkere praatjesmaker, vertel je sprookjes aan de dommeriken in OCER. Ie kang zie dat joe na ondro-watra joe é tang; je weet niks wat er bovengronds/ dré grong/aan wal gebeurt.. Vraag wat je voorstelt a/d fam van Mahadew, deze was met DiDiBrie in Brazilie, maar mahadew is niet terug gekeerd., Gooding werd gebeld om naar Fort Zee-landia te komen praten over zijn werk, wel half mens niemand heeft hem ooit nog weer/meer levend gezien. En zo kunnen we doorgaan hoor, want moro dé eté. Kong aub na dré grong maar dan met 2 benen graag. Dang joe sa sjie en jere torie ala mi kabels krachtie, vooral foe kan beuk(in) op de domme aanhang. Terwijl wij anders denkenden, weten dat de NDP nu bezig is strategieën te bedenken, foe a pa no kang fadong Wie é kome. Als Bosje kon vallen sang na a domme regeerploeg diesie. Mik ding kong mars gwe, Want ontevreden NDP wang dé ooktoe. Tik ie ai loekoe Zeemeermin. Wie é kome drapé na a kabinet foe DiDiBrie Odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 25. voor wie moet je nou respect hebben,,al die bende leden van deze teringzooi regering zijn boeven schurken..oplichters,moordenaars,liegers,bedriegers,voor liegers..

  ik zou heel veel respect hebben als ze aanblok het overheids ambt zouden verlaten en de EER aan zich zelf zouden houden..

  met inlevering van alle facileiten die ze n.b. genieten van het arme volk..

  daar heb ik respect voor..

  je kunt niet beschuldigt worden van een crimieneel moordenaar en je zelf opperhoofd noemen..

  dat is geen respect,, bovendien neemt niemand jou serieus in het buitenland..

  je kunt je gezicht nergens laten zien in het buitenland,,dus respect loos..


  Maak melding

 26. Deze mevrouw heeft het zich erg aangetrokken dat Bouterse haar een zwaargewicht heeft genoemd en probeert ook zo te handelen. Als een olifant door de porceleinkast te tetteren.
  Hoe een compliment tot verkeerde stappen kan leiden!


  Maak melding

 27. Juristen denken dat ze GOD zijn in Suriname, onschendbaar! en zo worden ze vaak ook behandeld.
  De goeden uitgezonderd.
  Mevr. Vandijk Silos heeft het over een ereberoep. Volgens mij zijn alle beroepen ereberoepen zodra men zijn werk met eer doet. En dat gebeurt niet altijd bij de advocaten!

  Er zijn genoeg advocaten die de eer van hun beroep niet hoog houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.