Willy Soemita kwam, zag en… vertrok weer

60

PARAMARIBO, 16 feb – Willy Soemita laat wellicht een gevoel van ontnuchtering achter voor zijn voormalige toekomstige strijdmakkers. De acht en zeventig jarige leider van de politieke partij KTPI maakte van een morele victorie een Pyrrusoverwinning. Maar hadden ze bij V7 niet beter moeten weten?

Die vraag blijft onbehaaglijk hangen bij wie zich de moeite getroost zich af te vragen wat toch zo fout is gegaan. Volgens de partners is er genoeg gedaan om ook partner Willy in de club te houden. Niemand heeft alles gekregen wat hij wilde. Toch was het alleen Willy die kwam, zag en.. vertrok. Noem het nakaarten, maar er waren tekenen zat aan de wand. Neem nou de manier waarop Willy vertrok bij de Mega Combinatie van Desi Bouterse.

Hoewel hij toen die partner betichtte van onheusheid en minachting, was er geen onvertogen woord terug. Anders verging het politici die voor en na Soemita weggingen bij MC. Was er dan werkelijk niemand achterdochtig genoeg voor een pas op de plaats? Hartstocht maakt blind, zeggen ze wel eens. Het geeft te denken. Je kunt er over heen stappen en Willy de schuld geven. Maar hoe ver kom je met damage control als je straks meer dan de club bijeen hebt te houden.

60 REACTIES

 1. Het gaat bij fossiel Willy niet om de KTPI of het nationaal – belang , enkel maar om het consulideren van de ” SOEMITA -DYNASTIE ” !!
  Degene die Silly – Willy de garantie kan geven wordt zijn politieke partner !!!
  Alle redevoeringen / pleidooien van Silly – Willy dragen het predikaat ” KIEZERS – BEDROG ” !!!
  Silly – Willy is een ” POLITIEKE – ZWERVER ” geworden !!!
  De voorzitter – hamer overdragen aan de jongeren was beter geweest .
  Het is nog niet te laat .
  WELLICHT !!!


  Maak melding

 2. Dit is duidelijk weer mijn spreekwoordelijk voorbeeld van een stel ‘kikkers in een kruiwagen’ ! Probeer ze allemaal bij elkaar te houden, en als het lukt ben je een bink !

  De springers zijn reeds in beweging want a sani e lolo keba, dus is nu de vraag wie volgt ?
  Ik verwacht dat de V7 logo uiteindelijk uit één dikke groene cirkel zal bestaan met de ‘frambo’ van de NPS !

  Toen waren er nog maar 6 (zes) …………………… ! And who’s next ?


  Maak melding

 3. Herinneringsbericht

  Beste R.Lalbhadoer

  Vandaag is het precies 3 jaar geleden dat Anil Ramdas overleed.

  ?Diversiteit is geen keus, geen optie, maar een voldongen feit.? Motto van het praatprogramma Z.O.Z. van MTNL. Anil Ramdas, presentator/eindredacteur. Bevlogen, kritisch en fel over de staat van Nederland. En een betrokken, loyale en lieve collega. We zullen hem in alle opzichten missen. De collegae van MTNL

  Om de herinnering aan Anil levend te houden, bieden wij u de mogelijkheid de gedenkpaats te bezoeken. Hier ziet u hoe Anil afgelopen jaar is herdacht door familie, vrienden en kennissen. Als u wilt, kunt u een nieuw bericht of nieuwe herinnering plaatsen. De nabestaanden zullen dat op prijs stellen.


  Maak melding

 4. Liever een sterke V 6 dan een wankelende V 7.

  Willy Soemita moet de stok overdragen aan een jongere binnen zijn partij.
  Tenzij het net zo lang aan de macht wil blijven als de hoogbejaarde, licht dementerende, en vaak vallende Afrikaanse dictator Mugabe.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. dit is nog maar het begin wat werkelijk komen gaat .hier zie je dat ze vanaf het begin het vertrouwen zoek was.allemaal gaat het om eigen belang met de vhp op de voor grond .de ktpi zag het al aankomen en kiest nu eieren voor haar geld .de ktpi voelt al nattigheid .de ktpi ziet openlijk dat het schip zinkende is .ktpi ziet duidelijk dat de vhp en pl een vies spel met ze spelen .ze hadden gehoopt dat de ktpi zou buigen maar zo werkt het niet .de spa ,da91, bep ,nps, moet je verwaarlozen ,het volk met name weet waarom al deze stemmen van de genoemde partijen naar de ndp gaan .het wordt de ndp tegen pl en vhp .wil je vooruitgang voor je land dan zul je ndp moeten stemmen .wil je steeds afhankelijk blijhven dan zal je vhp pl nps stemmen en dan komt weer de vernedering waar holland de scepter gaat zwaaien .en dat wil geen enkel zich respecterende surinamer die weet dat ontwikkelings hulp geen enkel vooruitgang heeft gebracht .alles wat wij verworden hebben komt uit eigen middelen .onze olie onze goud ,rijst bauxiet hout toerisme allemaaleigen middelen .al die geasvalteerde wegen zijn met eigen middelen betaalt of gefinanciert.het is geen inbreng van holland .maar deze verkiezingen laten zien dat nederland zich op de achtergrond houdt ,ze willen zich niet meer mengen in surinaamse aangelegen heden .nederland weet wat voor blunder ze hebben begaan in 2010 toen ze probeerden samen met de oppositie het volk op te jutten door te dreigen met ontwikkelings hulp als men op bouterse zou stemmen .maar het volk lied zien dat zij niet op hulp wachten .en dat maakt dat nederland zich nu distancieert en de oppositie nu vierkant laat liggen .dus nederland heeft haar les geleerd niet bemoeien en die oppositie niet vertrouwen.


  Maak melding

 6. De 2 zetels van de KTPI in 2010 behaald is op slinkse manier door splijtzwam Bouterse toegeeigend aan de NDP. Silly Willy op zeer hoge leeftijd heeft niets hieruit kunnen leren.
  Bouterse zei eens: “Alle bejaarde politici moeten de politiek vaarwel zeggen om jonge politici een kans te geven”.
  Nu heeft hij de politiek als bejaarde wel nodig om uit het gevang te blijven en te kunnen reizen.


  Maak melding

 7. Zoals wij Pero, paraman, Sabidieri Frontliner en derest hebben geschreven V7 heeft geen lang leven en ze zullen niks bereiken met hun 40 zetels halen DROOM. tot opheden alles wat wij geschreven hebben was met gezondverstand en visie want alles verloopt volgens een Hollywood script die wij geschreven en gezegd hebben. De volgende stap van Santhoki is om via Somohardjo proberen Brunswijk aan boord tehalen of dat lukt weet ik niet Brunswijk is een factor onbetrouwbaar net als Somohardjo. Mijn dag kan niet meer stuk nu feest vieren. In soemita woorden V7 bestaat uit AALmoezen en daar bereik je niks mee. Santhoki de charismatische LIJDER met overtuigingen krachten volgens alle VHP propagandisten op waterkant is door de mand gevallen alles bij Santhoki zijn slechts woorden zonder inhoud, Santhoki de sheriff is de sheriff van de Wc-pot!
  Dat is één!!
  Wie wordt nr 2


  Maak melding

 8. Dit had ik eerder voorspeld,nu oppassen met vriend somo.
  Als deze heren niet aan hun trekken kunnen komen,wel wel wel niks help hoor. Mijn vader zei altijd,vertrouw een slang maar deze gasten niet, en gelijk had hij ook.


  Maak melding

 9. r.lalbhadoer

  Willy Soemita is altijd onbetroubaar geweest!!!!

  Zo gaat hij in de geschiedenis van suriname in.

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)
  >
  >
  Zo betrouwbaar zijn die V7 aanhang op waterkant.
  Willy was met derest van V7 een grote held nu is hij ineens onbetrouwbaar omdat hij niet mee wil doen in een Frauderende constructie. Willy weet dat zijn Partij de KTPI op eigenkracht meer zetels kan halen dan binnen V7. Ik zet mijn geld op Somohardjo als hij ziet dat soemita mee zetel gaat halen op plaatsen waar veel Javanen wonen dan gaat hij eruit om een één op één confrontatie aan te gaan. ooh die Ray die zal nu op zijn Wc pot zit daar gaat zijn droom!Diarree begint Vroeg voor VHP aanhang op waterkant, ze waren gefocust op NDP en suggereerde dat het slecht gaat met NDP terwijl ze hun tijd in V7 moeten stoppen. NDP is aan het groeien en bloeien alle koppen zijn richting verkiezingen overwinning en als de NDP het volk kunnen overtuigen dat de oppositie NPS en VHP afgelopen 4,5 jaar de boel hebben gesaboteerd en de NDP heeft meer zetels nodig om zakengedaan te krijgen en de opbouwen te versnellen dan is het helemaal gebeurd met V7.


  Maak melding

 10. Djamoe
  Liever een sterke V 6 dan een wankelende V 7.

  Willy Soemita moet de stok overdragen aan een jongere binnen zijn partij.
  Tenzij het net zo lang aan de macht wil blijven als de hoogbejaarde, licht dementerende, en vaak vallende Afrikaanse dictator Mugabe.

  Ik rust
  Djamoe
  >
  >
  Djoema vertel ons wat heeft Mugabe met V7 te maken jullie houden van om de aandacht af teleiden en Afrika in elk situatie bij te halen. Afrikaanse landen doen het beter dan India, Pakistan en Bangladesch. We weten dat er geen afrikanen naar India immigreren voor een beter leven het is juist anders om. Het onderwerp gaat over de ondergang van V7 en niet over Mugabe , je suggereert dat Mugabe dementerend is, ga zijn U.N speech en al zijn interviews op Youtube kijken en zegt mij zijn dit de woorden van een dementerende. Ik begrijp de hindoestaanse en Nederlandse RACISME heel goed, door steeds naar Afrika te wijzen is een subtiele aanval op de Creolen maar laat mij jou vertellen de Creolen zijn Trots op hun identiteit en doen zich niet anders voor. Creolen heb je nooit horen zeggen we zijn Donker wit terwijl 90% van de hindoestanen Roetzwart zijn en whitening crème gebruiken om hun huidskleur te verlichten, de best verkochte product in India ! Djoema kijk eerst naar India en laat Afrikaanse landen met rust, zolang de hindoestanen naar Afrika vluchten voor een beter leven dan heb jij geen recht om Afrika te bekritiseren om je beter te voelen!


  Maak melding

 11. Opportunisme en onbetrouwbaarheid troef, beter nu dan later, wat die zelfde Soemita Bouterse geflikt heeft en Frontliner is de huid al aan verkopen voor dat de beer geschoten is, want ook met 6 staan ze er beter voor dan de NDPers ons en de Surinamers ons willen doen geloven, en over dat frauderen gesproken, uit een laatst gehouden onderzoek onder de Surinamers is gebleken dat ca.70 helelmaal klaar was met de corruptie in Suriname en wie is de kampioen, de adviseur van Bouterse, de meeste oplichter Abrahamsen wat denken ze nou dat de Surinaamse kiezers zulke dingen niet zien.


  Maak melding

 12. Ik vraag me toch af wie de aanhangers zijn van zo’n lopend lijk als chilly willy.
  Z’n uitstraling is één en al: somberheid, egoïsme, ongeletterdheid en hebzucht. Wtf landsbelang?
  Schijnbaar telt het Surinaamse electoraat genoeg soortgenoten om enig kans te maken een paar zetels binnen te harken.


  Maak melding

 13. Wie gaat weer samen werken met NDP ja hoor Soemita KTPI met PDO!
  Bouterse moet deze onbetrouwbare Partij negeren!
  >
  De KTPI, onder leiding van Willy Soemita, en de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO), met Waldi Nain als voorzitter, hebben besloten met elkaar samen te werken. Dit wordt tegenover Starnieuws bevestigd door Soemita, die zondagavond samen met ondervoorzitter Iwan Ganga de coördinator van V7, Chan Santokhi, heeft meegedeeld dat de KTPI uit deze combinatie stapt.
  De KTPI en PDO stellen zich in te zetten voor welvaart, welzijn en ontwikkeling van het Surinaamse volk. De partijen hebben dezelfde idealen. Zij voeren geruime tijd aftastende gesprekken met elkaar om na te gaan of een samenbundeling mogelijk zou zijn. De partijen zullen samen de verkiezingen ingaan. Soemita zegt dat er ook met andere partijen zal worden gesproken.
  De PDO heeft reeds gesprekken gevoerd met de Mega Combinatie. Nain is minstens twee keer op het podium van NDP geweest en heeft de paarse aanhang toegesproken. Formeel is het nog niet gekomen tot een samenwerking. Soemita zegt dat geen enkele optie, op V7 na, wordt uitgesloten. Later op de dag zal er verder gesproken worden over de te volgen koers.
  De partijen delen mee dat wederzijds respect en vertrouwen de beginselen zijn waarop deze bundeling gestoeld is. Door samen te werken willen partijen het maximale halen op 25 mei.


  Maak melding

 14. tsja, wat rest ons dan nog? zelf ook nog corrpter dan de voorganger wezen? was soemita niet een van de eersten die wegens corruptie de bak inging in de zeventiger jaren? nou, opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 15. ja @frontliner, dat zeiden wij ook van de ndp, maar die heeft zich al smeergelden betalend door het politieke landschap van suriname geslingerd. en zie: surinaamse politici stellen hoge prijs op hun lijfsgelden. is er eigenlijk nog een slavenhandelaar in suriname achtergebleven? want iedereen daar is te koop, en sommigen niet eens voor zoveel geld!


  Maak melding

 16. Dit is heel goed dat KTPI weg is. Immers deze partij was op advies van DDB naar de opositie gegaan om de boel te laten ontploffen na de verkiezingen.
  KTPI zou volgens de strategie van de moordenaar een sleutelpositie binnen de V7 verwerven en zodoende meer zetels bemachtigen om na de verkiezingen met DDB te gaan samenwerken.
  Het plan van de moordenaar, drugsdealer en meester corrupteling is mislukt.
  De overige partijen in de V6 moeten alert zijn en blijven want deze vloek DDB voor Suriname zal alles blijven doen om aan de macht te blijven en zo zijn straf voor zijn vele wandaden gepleegd in ons land te ontlopen.
  Wat deze grootste rover (DDB) uit onze geschiedenis ook zal doen, zijn straf zal hij nooit kunnen ontlopen.
  Deze man DDB staat de ontwikkeling van ons land in de weg, met hem en zijn handlangers aan de macht zullen wij nooit vooruit komen.
  KTPI is weg is goed nieuws voor de andere partijen, beter nu dan na de verkiezing.


  Maak melding

 17. Je kan de man niet kwalijk nemen.het is zijn aard.
  Van Sommo kan je dit ook verwachten.
  Hoe moet je op deze mensen stemmen.
  Puntje bij paaltje doen ze zonder blikken of blozen de oversteek.
  Voor de kiezer met verstand word het moeilijk een keus te maken.


  Maak melding

 18. Was er dan werkelijk niemand achterdochtig genoeg voor een pas op de plaats? Hartstocht maakt blind, zeggen ze wel eens. Het geeft te denken. Je kunt er over heen stappen en Willy de schuld geven. Maar hoe ver kom je met damage control als je straks meer dan de club bijeen hebt te houden.

  Dit is een geslaagde zet van de Mika Combinatie. Ze waren gewaarschuwd hiervoor. Daarom hoeft het geen betoog dat vroeg of laat ook Somo ervan door zal gaan. Vertrouw geen verraders, nooit van je leven. Alles zullen de huidige corrupte machthebbers, stinkend corrupte rijke parasieten en poepvliegen voor over hebben om die te behouden. De paarse misleiding zal haar hoogst piek weldra bereiken onder al die oliedomme paarslingen. Afrikaanse wantoestanden liggen in het verschiet.


  Maak melding

 19. Enne dit is een teken aan de wand………het gaat allemaal om macht. Als met de start van de v7 er nu al dergelijke uitspattingen zich voordoen, kap er maar mee. Men moet toch beter hebben geweten dat alles wat het paarse misdaadvirus is besmet onbetrouwbaar is. V5 heeft meer kansen,zonder verrader Somo, de paarse slijmbal.


  Maak melding

 20. Creolen zijn Trots op hun identiteit en doen zich niet anders voor.

  Waarom hebben de creolen geen eigen afrikaanse namen en waarom hebben ze niet hun eigen afrikaanse geloof?
  Waarom dragen de creoolse vrouwen allemaal een pruik?


  Maak melding

 21. @TV

  VHP is daadkrachtig genoeg om alleen de verkiezingen in te gaan zonder een combinatie.
  Alas er 1 person er is waarvoor je baasje bang is dan is het meneer Santokhi!!!
  Voor een halfdode soemita is je baasje helemaal niet bang.
  Wel gebruikt hij soemita as SPY ,om poolshoogte te gaan nemen bij de V7.
  En o,wee, als soemita zich permanent zich aansluiten biij de V7 dan zou oom willy de doodstraf wachten,want baas bouta houdt er niet van veraden te worden.
  Dus wat doet halfdode Soemita?!
  Juist info vergaren en verslag doen aan baasje bouta !!!

  Maar goed niemand bij de V7 die gek Soemita serieus nam !!
  Wij hebben geprobeerd deze gek soemita de juiste beslissing van zijn leven te maken maar hij verkiest l;iever voor PUINHOOP en is vertrokken ,naar zijn thuisbasis de ndp !!

  Bedankt voor het komen maar nog meer voor het gaan oom wily KTPI verrader !!!!


  Maak melding

 22. Men moet knettergek of oliedom in het quadraat zijn om deze oude politieke wrakken te steunen. Het is te hopen dat de jongeren een les hieruit leren. Het zijn deze ouden van dagen aan wie land en volk de mislukte revo te danken hebben van jaren tachtig en wederom spelen deze verraders een geslepen rol, allemaal om macht en geld. Jongeren, op al die oliedomme zwaar paarse benevelden na………..denki bun.


  Maak melding

 23. Bosr Caper: “Waarom dragen de Creoolse vrouwen allemaal een pruik”?

  Bosr Caper, je had moeten schrijven: “Waarom dragen VEEL Creoolse vrouwen een pruik”?.

  Daar zijn veel redenen voor op te noemen, maar het komt er vooral op neer dat ze ontevreden zijn met hun, door God gegeven, uiterlijk en dat is niet alleen bij Creoolse vrouwen het geval, ze doen het om dezelfde redenen als blanke vrouwen die vaak overdreven gaan zonnen terwijl ze grote kans lopen huidkanker te krijgen, ze doen het om dezelfde redenen dat veel westerse vrouwen zichzelf uithongeren en vaak aan anorexia lijden, om dezelfde redenen dat Chinese vrouwen hun jukbeenderen en de stand en vorm van hun oogleden door plastische chirurgie laten veranderen, om dezelfde redenen dat veel Japanse en Indiaanse vrouwen hun haar laten krullen. Om dezelfde redenen dat Indiase vrouwen hun huid bleken en daarbij ook de kans lopen om huidkanker te krijgen, om dezelfde redenen dat veel vrouwen op zulke hoge hakken lopen dat het onprettig is en ze hun gezondheid in gevaar brengen. Zelfs sieraden en tattoos dragen doet men om dezelfde redenen. Veel mensen en vooral vrouwen zijn namelijk ontevreden over hun uiterlijk en daar proberen ze iets aan te doen en dat is, goed beschouwd, heel menselijk. Waarom zouden al die andere vrouwen op aarde met kunst en vliegwerk hun uiterlijk wel mogen veranderen en Creoolse vrouwen niet?


  Maak melding

 24. @Bosr Caper

  “Waarom hebben de creolen geen eigen afrikaanse namen en waarom hebben ze niet hun eigen afrikaanse geloof?
  Waarom dragen de creoolse vrouwen allemaal een pruik?”

  Hoe lang ben jij niet in Suriname geweest?

  Jouw witte baasjes hebben in de slaventijd de Afrikaanse namen verboden.

  In Suriname hebben de koe lies hun namen die hoorden bij hun lagere kasten veranderd in die van de hogere kasten. De Surinaamse koe lies dragen dus ook niet hun eigen namen.

  Vroeger kwam het vaak voor dat creoolse vrouwen met een pruik liepen. Door de dekolonisatie onder Bouterse is dit geheel verdwenen en tegenwoordig pronken creoolse vrouwen trots met hun eigen mooi kroeshaar.

  Met jullie Surinaamse Nederlanders is het precies hetzelfde als met de Turken in Nederland. Jullie lopen achter en kunnen de progressie en positieve ontwikkelingen in Suriname niet bijbenen. Suriname is niet meer zoals het was in je jeugd en als ik jou was zou ik Suriname eens bezoeken om jezelf bij te scholen.

  Als je in een geisoleerd Nederlands bos blijft wordt je ook niet wijzer. Je mede-aapjes overigens ook niet.


  Maak melding

 25. De minnetjes/Plusjes idioot is weer actief. Nu terwijl Henkes en Sipaliwini aan het posten zijn. Anders gezegd. Minstens één van beide is een zoveelste nickname van deze idioot.


  Maak melding

 26. De Nederlandse soldaat DESI dekoloniseert Sranan met
  een Hollandse coup ! Coup met Hollandse adviseurs,
  informatie en logistieke steun van de Ned Militaire
  InIichtingen Dienst !

  Daarom dekoloniseert DESI nog steeds zijn eigen zakken !

  DESI is nog bezig met het Dekoloniseren van onze staatskas !

  Ook onze staatsreserves dekoloniseert Desi !

  Zoon Dino is door Desi nu ondergebracht in de kolonie USA !

  DESI wilde Sranan nieuwe HEZBOLLAH-kolonie maken met
  eigen HEZBOLLAH-prive-leger !

  DESI dekoloniseert zoals Venezuela, daar is de inflatie al
  65 % !

  Het wordt tijd dat Sranan People DESI dekoloniseert en
  hem voor zijn ELF jaar drugsvonnis naar de Nederlandse
  Kolonie Holland post !


  Maak melding

 27. @Bosr Caper,
  “Waarom dragen de creoolse vrouwen allemaal een pruik?”

  Ofschoon ik in politieke zin geen echte fan ben van haar, vind ik mevrouw Alice Amafo een mooie en bijzonder aantrekkelijke creoolse vrouw. En dat zonder pruik.


  Maak melding

 28. Ay a Pae Soemita is ook zo onbetrouwbaar. Hij heeft het nu al bekeken bij V7. De volgende Pae Somo,die gaat straks ook de benen nemen en bij een andere partij aansluiten. Die 2 Pae,s horen niet bij de politiek meer. Heeft de bejaardenhuis “”” Asiana”” geen plaats voor deze dementerende Pae,s.Anders dan bij LPI wel.


  Maak melding

 29. Als dit werkelijk klopt en alles komt naar buiten zal het niet mooi worden voor Bouterse. Ik herhaal:::::::::

  -Op de radio is net gezegd dat Willy Soemita 1 miljoen heeft ontvangen om de VP te dwarsbomen. Abrahams is thuis bij hem geweest.


  Maak melding

 30. ==Dat mensen fan zijn van Bouterse vind ik prima, maar men moet niet vergeten dat zij ook fan zijn van zijn aanhang die het land kapot maken en heel erg rijk worden.
  Men kiest dan ook voor anderen die frauderen en het land mogen leiden!!!!!!!!


  Maak melding

 31. @ Ira
  Ira
  Jij komt altijd met je complot theorie en waar telkens niks van klop en dat hoor je allemaal op de hindoestaanse propaganda zender. Ik heb GEEN theorie voor jou maar een FEIT. 2010 heeft de NDP de verkiezingen groot gewonnen en mag gaan regeren. De VHP was eerste keus die kreeg de Vice presidentschap aangeboden maar ze wilden ondanks hun grootverlies allen de President schap en het feestje ging niet door. De VHP nodigde alle leden van nieuw front om op het hoofdkantoor van de VHP de verkiezing nederlaag te bespreken. De volgende dag komt de VHP doodleuk melden dat ondanks dat het volk gesproken heeft en de NDP aan een grootzegen heeft geholpen Blijft nieuw front op zijn plek en ze hebben in een nacht alle posten verdeeld terwijl ze waren uitgenodigd om hun verlies te bespreken. Iedereen met goedverstand weet dat om zoiets uittehalen heb je voorbereidingen nodig en de VHP had dit van te voren voorbereid. Brunswijk werd op de hoofdkantoor van de VHP verdoofd en stemde in, toen Brunswijk bij zijn zinnen was en zag dat hij net zoveel posten kreeg als de mannen met 0 zetels besloot hij uit nieuw front te stappen. Met Soemita is het zelfde aan de hand nieuwe jasje zelfde methode maar Soemita is een Oude VOS en een Javaan pak je niet zomaar in. Het wordt hoogtijd dat de NDP de handschoen uittrekt en de VHP met hun eigen Vieze middelen gaat bestrijden. De VHP gilt altijd naar andere terwijl zij degene zijn die alle kwaad uitvoeren. NDP handschoen af en de VHP met alle Middelen bestrijden die je tot je beschikking hebt want de VHP kent geen EER en schuw geen middelen om hun Doel te bereiken. Desnoods creëert de VHP een raciale oorlog tussen de etnische groepen als dit hun aan de macht kan helpen doen ze dat daarom moet de NDP vanaf nu de VHP bestrijden met OOG om OOG tand Om Tand en geen GENADE! . Mocht de VHP besluiten om de verkiezingen op een nette manier in tegaan dan moet de NDP dat ook doen. Persoonlijk twijfel ik dat de Hindoestaanse Partij zich netjes gaat gedragen dat hebben ze de afgelopen 4,5 jaar niet gedaan met hun wildwest onbewezen beschuldigingen aan het adres van de NDP regering!


  Maak melding

 32. any one

  KTPI uit v7.
  Duidelijk is dat chan geen leiding kan geven. TRIEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  >
  >
  Dat hangt van de LIJDEN af om LIJDING te geven en geloof Chan kan iedereen laten LIJDEN omdat hijzelf een goeie LIJDER is!


  Maak melding

 33. yes

  Kontliner

  Je bent een vuile Racist!!!!!!!!!!!
  >
  >
  YES YES YES de Liefde is wederzijds! hou op met slachtoffertjes spelen sesamstraat is voorbij ga je tanden poetsen en welterusten!


  Maak melding

 34. @Frontliner, je schrijft::::::::::::::Jij komt altijd met je complot theorie en waar telkens niks van klop en dat hoor je allemaal op de hindoestaanse propaganda zender.

  IK VIND JOU EEN ECHTE RACIST EN WAAROM:::::::::Allereerst heb ik het bericht via de radio vernomen en het ging helemaal niet over een Hindoestaan die dit vertelt heeft en ook GEEN Hindoestaanse station, maar van een CREOOL!!!

  Zie hoe jij een tweedeling in het land en tussen het volk brengt.

  Mijn eigen complot is scholing, hard werken en eigen geld verdienen zonder dat Bouterse mij gratis iets hoeft te geven. En wat denk je van respect voor je zelfs als persoon?????

  Ik wens een ieder heel veel succes met Bouterse. Vergeet niet dat iemand met een Nederlandse nationaliteit EBS draaiende houd en zijn zakken aan het vullen is. Jammer dat de armen dit terug moeten betalen!!


  Maak melding

 35. Prachtig stuk over MEESTER DIEF JOGI
  Jogi beer!
  Het circus der stommiteiten houdt maar niet op. Wat had ik graag over een andere partij iets geschreven, maar afgelopen week was het toch weer iemand van de VHP die de kroon spande in het grote verkiezingsspel der stommiteiten of beter gezegd domme acties.
  Jawel, afgelopen week sprong Mahinder Jogi er toch echt met kop en schouders bovenuit en vraag ik mezelf ook af of er überhaupt tijdens de campagne zo’n domme actie kan worden ondernomen.
  Jogi beer kan niet zeggen dat ik meteen van de daken ben gaan schreeuwen, dat staat zeer zeker vast. Ik heb echt een week gewacht op een tegenbericht van Jogi beer of van de persvoorlichter van de VHP. Echter bleef deze berichtgeving uit en rest mij maar één ding te zeggen en dat is toch wel dat Jogi beer schuldig is aan verbale doodsbedreiging.
  Let wel: Jogi beer is lid van de DNA en ontvangt hiervoor zo’n SRD 15.000 per maand! Deze functie voert hij uit namens de VHP. Een voorbeeldfunctie die hij bekleedt en doet hij dit naar behoren of niet? Het antwoord is keihard nee!
  Door zijn acties telt objectiviteit niet eens, want eenieder met een beetje verstand, moet toch wel zeggen, dat deze actie ver beneden het menselijk niveau is. De kleur van je hart heeft hier niks mee te maken.
  Want laten we wel wezen, hoe stoer ben je dan om met je salaris van SRD 15.000, waar je overigens niets voordoet, althans niet hetgeen wat je behoort te doen en dat is o.a. het voorbeeld geven, een hardwerkende ambtenaar van Openbaar Groen met de dood te bedreigen.
  Sorry hoor, maar waar haal je het gore lef vandaan om deze man te bedreigen met de dood? Dat je jezelf zwaar voor schut zet, maakt je een hele slechte verliezer, maar dat je dit nog doet in naam van de VHP is ronduit schandalig te noemen.
  Wat denk je dan, dat alle mensen met een nuchter verstand u nog een stem zullen geven? De mensen die dit wel doen, willen feitelijk leven in dictatuur en naar mijn weten is dat nou net hetgeen wat Suriname niet nodig heeft.
  Nog schandaliger vind ik wel dat u twee dagen later nog het grootste woord had tegen mevrouw Simons tijdens de vergadering in DNA. Ze hadden u en dan vooral Sheriff Santokhi, voor het leven moeten schorsen. Weg politieke carrière en weg SRD 15.000 SRD.
  Jogi beer, sorry maar u bent een raar soort wezen dat zijn agressie niet de baas kan zijn. Wat gaat u doen op 25 mei? Gaat u bij de stembureaus mensen met een vuurwapen bedreigen zodat ze op de VHP zullen gaan stemmen?
  Wat bedoelt u precies dat u uw strategie voor Saramacca al klaar heeft; was deze doodsbedreiging het eerste voorbeeld daarvan? Natuurlijk zullen de extreme VHP- aanhangers mij weer voor alles uitmaken en misschien zelfs vinden dat ik ongelijk heb. Maar een normaal denkend mens met enig fatsoen in zijn lijf, kan niet anders zeggen dat de actie van Jogi beer ronduit schandalig is. En wie dit niet kan, zal mij voor alles gaan uitmaken en vooral zeggen ben je erbij geweest?
  Stel dat het verhaal niet klopt, dan kan Jogi beer zijn persvoorlichter meteen bedanken vanwege deze blunder. En als het wel waar is, dan is de VHP een circus aan het worden.
  Een grote mond hebben over de eventuele criminele activiteiten van de president, terwijl je steeds weer strafbare feiten pleegt, is in mijn ogen zwaar hypocriet. Een strafbaar feit is niet onder te verdelen in categorieën.
  Jogi beer als jij op deze manier de verkiezingen denkt te winnen, houdt dat in dat je letterlijk over lijken zal gaan en dat is geen democratie.
  sheriff, wees nou eens voor een keer echt slim en denk aan de vooruitgang van de partij en royeer Jogi beer, alleen dan zal uw circus positief de campagne ingaan.


  Maak melding

 36. Ira
  Mijn eigen complot is scholing, hard werken en eigen geld verdienen zonder dat Bouterse mij gratis iets hoeft te geven. En wat denk je van respect voor je zelfs als persoon?????
  >
  >
  Ira
  Ik zal je de waarheid vertellen wanneer ik je posting leest dan kan ik je meteen vertellen je hebt veel scholing nodig om die DOMHEID uit jou weg te halen! Ik ben een positief mens en ik zie nog hoop voor jou in tegenstelling tot oom Ray van waterkant waar alle hoop vervlogen is. Ira iedereen in jou midden moet bang voor jou zijn , je bent een verraderlijk rat zonder ruggengraat. De ene keer ben je creool , dan ben je mix dan weet je niet wie of wat je bent je waait met alle winden mee. Blijf bij jou standpunt en je zal respect krijgen. Ik ben niet eens met Ray standpunten maar respecteert hem wel omdat hij bij zijn standpunten blijft. Ira lees je eigen memo en blijft sterk want je kan ook niet tegen kritiek je bent een manipulerende zwijn die in elk modderbad rolt. Vat mijn posting niet persoonlijk op je kan er alleen maar sterker van worden.
  Nog een fijne avond !


  Maak melding

 37. Srafu

  De Nederlandse soldaat DESI dekoloniseert Sranan met
  een Hollandse coup ! Coup met Hollandse adviseurs,
  informatie en logistieke steun van de Ned Militaire
  InIichtingen Dienst !

  Daarom dekoloniseert DESI nog steeds zijn eigen zakken !

  DESI is nog bezig met het Dekoloniseren van onze staatskas !

  Ook onze staatsreserves dekoloniseert Desi !

  Zoon Dino is door Desi nu ondergebracht in de kolonie USA !

  DESI wilde Sranan nieuwe HEZBOLLAH-kolonie maken met
  eigen HEZBOLLAH-prive-leger !

  DESI dekoloniseert zoals Venezuela, daar is de inflatie al
  65 % !

  Het wordt tijd dat Sranan People DESI dekoloniseert en
  hem voor zijn ELF jaar drugsvonnis naar de Nederlandse
  Kolonie Holland post !
  >
  >
  Het wordt tijd dat jij je dosis pillen gaat versterken want je draait echt helemaal door met je slapgeouwehoer. Ik heb meer respect voor jou als jij een Herkenbare YOUTUBE FILMPJE maakt en dezelfde onzin die je hier loopt te spuiten opleest. Toon mij je SCRAFU ballen maak een Youtube filmpje en daagt Bouterse uit dan ben je voor mij de man! Durf je het niet neem meer pillen in tot dat je begint te kwijlen dan weet je dat e goed bezig bent en je doet iedereen een plezier op waterkant door te stoppen met je Onzin! Begrijp mij niet verkeer recht op meningsuiting ben ik groot voorstander van maar iemand die elke dag dezelfde onzin loopt te spuiten draait door en heeft snel hulp nodig en jij SCRAFU Draait door!
  Hou je taal SO SO LOBIE!


  Maak melding

 38. @Frontliner, weer een fout van jou. Een keer kom ik op voor mensen die mix zijn en begint jij weer dat ik dat ben. Grappig van jou.
  Maak voor mij niet uit welk cultuur iemand heeft of komt, ik zeg gewoon wat er te zeggen is over de mensen. Goed of fout.

  Ik denk nu dat jij voor Bouterse aan het werk bent, omdat je bijna op deze forum dood gaat als iemand dicht bij hem komt.

  -ben jij een ander zoon van Bouterse?
  -ben jij soms zijn dochter?
  -ben jij soms een ander familielid?
  -ben je soms zijn vriend? of
  Abrahams???/

  Waarom???lees de naam die je hebt uitgekozen::::Frontliner!!!!!

  =Het verschil tussen jou en mij “domheid” is het volgende::::Ik scheld niet uit, en alles wat ik schrijf over Bouterse is te lezen of te horen.
  Jij weet dit ook, alleen ben je niet opgewassen tegen de journalisten en krijg hier de gelegenheid je verhaal te doen en wordt heel erg BOOS op niets…..


  Maak melding

 39. Men zegt toch vaak dat soort zoekt soort? Iemand die anderen een mes in de rug steekt voelt zich prettiger bij een ander die dat ook doet. Vandaar dat Soemita terug is naar z’n eigen soort, de NDP-soort.


  Maak melding

 40. @Frontlie-er Het zal Desi en u NIET lukken de geschiedenis
  van Sranan te verdraaien ! Kom met ekte feiten die uw
  stellingen onderbouwen !

  Sranang wordt gedekoloniseerd maar is onder
  HEZBOLLAH-DESI steeds afhankelijker geworden van
  China en Venezuela !

  Het communisme zal niet werken voor de Srananman,
  wij houden van onze vrijheid !

  Is De-koloniseren door BOUTA streven naar de
  communistische onderdrukking door China !
  Of is dekoloniseren volgens Desi streven naar de
  Gratis-staat van Chavez en Maduro met een
  inflatie van 65 % en MEGA-schaarste levensmiddelen etc !

  NDP en Desi, sribi-srafus, blijf af van de vrije en onafhankelijke samenleving in Sranan !
  Sranamans zullen GEEN enkele onderdrukking en
  overheersing aanvaarden,Niet van China, Niet van Rusland,
  niet van Cuba en niet van Venezuela !

  Leve de democratie, de rechtsstaat en Leve de Grondwet !

  PS : De-kolonisatie volgens oom Desi is massamoord op
  eigen bevolking, zie massamoorden 8 december en massamoorden op bevolking van dorp Moiwana !
  Sranan no habbi den de-kolonisatie datti vanodoe !

  Desi, verbied de boeken en geschriften die jouw verraad
  van staat en bevolking van Sranan, weergeven !


  Maak melding

 41. Neus

  Frontliner’s idiote misdragingen en wijze van reageren hebben veel overeenkomsten als van ene prietpangi(dwtforum) 2008/2009. Neks no fout nanga nationale debielen partij. Soso lobi paarse ka. Lol


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.