Steeds meer beroering in Suriname om aanpassingen

15

PARAMARIBO, 4 sep – In Suriname nemen steeds meer maatschappelijke groepen stelling tegen de aangekondigde saneringsmaatregelen. Vakbonden, werkgeversorganisaties en sociale ngo’s roeren zich.

De aanpassing van tarieven voor stroom en drinkwater hebben al geleid tot heftige debatten via sociale media en radioprogramma’s. Sommigen geven nog toe dat aanpassing van de tarieven nodig is. Maar dat in bepaalde gevallen een verdubbeling plaatsvindt van de kosten is voor weinigen verteerbaar. Nog voordat de tarieven zijn ingevoerd, beginnen vakbondsleiders te roepen om loonaanpassingen.

Als argument geldt ook de verhoging van het overheidsaandeel in de brandstofheffing. Deze zogenaamde government take was al verhoogd door het eerste kabinet Bouterse. Door alle discussies heen klinkt min of meer de vrees voor het effect op termijn. Een weg terug lijkt niet voor de hand. Dat de tarieven en de government take omhoog gaan, is buiten kijf. Met hoeveel zal liggen aan het aanstaande krachtenspel.


15 REACTIES

 1. Wat zich nu afspeelt is doodgewoon een stukje achterlijkheid zo u wilt een slechte voorlichting. Welke regering zou niet weten dat met zulke drastische maatregels/verhogingen geen sneeuwbal effect zou volgen. De regering is degelijk voorbereid op de gevolgen.

  De parlementaire oppositie en ravaksur handelt als twee koppige bokken, De regering slaapt niet en zal zeker terug slaan. U mag van mij aannemen dat de heer Castelen/SPA (stille water diepe grond) een behoorlijk aandeel heeft bij de activiteiten dat zich nu afspeelt. De geschiedenis herhaalt zich en zal tot een krachtmeeting leiden tussen regering en de complotdenkers.

  Volk van Suriname laat u zich niet misleiden door complottheorieën alles draait om macht. Ik vind het heel erg dat de creolen zich laat misbruiken, door een stelletje hebberige mensen.

  U mag zeker voor uw rechten opkomen maar laat u niet misbruiken. Hoor je stem van de activisten uit Nederland? Neen, deze zijn op de loer. En bereiden zich voor samen met een paar Redi Musu in Suriname op een aanval. Wij bevinden ons op dit moment in een visuele cirkel waar een ieder komt en speel zijn deel.

  HET IS DE STILTE DAT DE STORM VOORAFGAAT.


  Maak melding

 2. Beroering niet alleen bij de mensen maar de dieren en niet te vergeten de doden ook.
  Wat een lijder in zo’n mooi land met nog niet eens half miljoen inwoners.


  Maak melding

 3. Aan de ene kant probeert men de inkomsten van de overheid te verhogen maar aan de andere kant gaat de verspilling en njangmakerij gewoon door.Dit is toch dweilen met tal van open kranen? Waarom zegt Caram hierover niets ? Waarom zijn personen als Abrahams nooit vervolgd? Wordt hij beschermd?
  Het wanbeleid bij de EBS is nog niet opgelost ,maar men begint de stroomtarieven te verhogen.Waarom betaalt de EBS USD90 per barrel aan Staatsolie terwijl de wereldmarktprijs op minder dan de helft ligt?Als burger moeten we weten hoeveel 1 KWH kost ,want heel veel stroom krijgen we van Afoebakka.
  Ik denk dat onze eigen regering ons aan het oplichten is.


  Maak melding

 4. Het was allemaal voorspelbaar met deze club die de afgelopen 5 jaar goed huisgehouden hebben met geld stelen, en verbrassen van belatingcenten, bovendien zijn het het weer de zelfde figuranten uit de jaren 80, die weer voor een grote chaos in het land aan het zorgen zijn, en het volk wordt weer eens de dupe, en degene die zich verrijkt hebben, leven in weelde verder, zoals Abrahams en zijn famillie met al die gestolen miljoenen.
  Deze boevenbende moet snel weggejaagd worden, voordat dit land niet meer te redden is.


  Maak melding

 5. Massaal de straat op en die ranzige paarse criminele, corrupte bende met pek en veren achter de tralies jagen. Toon jullie nu eindelijk eens als een volk met ballen. En geen bange, angstige, slaafse honden die monddood gemaakt worden door een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar en zijn roversbende.


  Maak melding

 6. Niet ,klagen,niet ouwe hoeren NU,het merendeel van de bevolking,heefd gekozen.Suriname is en blijft een grote puinhoop.Dat suri,s dom,en stom zijn,en alleen denken aan ,ras,partij,enz…nou hier is het dan.Geen van de politici zijn capabel genoeg om een land te besturen.De schoon-maak actie,s bij de ministerie,s,zijn een doorn in het oog van de grabbelaars.Ja,elk ministerie,had zo zijn eigen mensen,had of heb je geen familie of vrienden,dan sterf je de hongers dood.Er is totaal geen structuur,Journalisten,zijn gewoon voor de poppenkast in su.Bouterse woonde in een normaal huis ,alsook,de rest van de essembly,allemaal hebben hectare grond,hout,goud concessie,s,hoe komen zij eraan,doekhie,algoe,yogi,advocaat kanhai,allemaal grote percelen,ra..ra,,hoe kan dat.Journalisten,slapen of zijn bang,voor hun leven,in elk geval ze maken reportage,s van aanrijdingen,en inbraken.Kom net uit suriname,nederlanders omzeilen massaal ,de normen en wetten,die in suri,niet wordt gecontroleerd.Kweken kippen,doksen,fokken honden,enz.op een manier waar het hier streng verboden is ..verschrikkelijk om dat te zien.Alles wat hier verboden is wordt daar gewoon gedaan.En als jij als surinamer van nederlandse afkomst iets wil beginnen,dan wordt je letterlijk tegengewerkt,en zelf,s bedreigd.Wat dia-spora,en psa,nonsens,betaal je onder de tafel ,komt alles goed.Nogmaals,het VOLK heefd gekozen,dus niet klagen,en postpakket-vragen.Ik zag zelf,s mensen met dienst voertuigen met vrouw ,kinderen,familie,in het weekend,op verschillende recreatie-oorden.De beelden van aaron,lachmon,pengel,enz kan men in de suriname rivier gooien,en dan een grote neerzetten van,brunswijk,Was hij er niet ,was suriname nog steeds een militaire staat.Jammer dat hij niet zo goed ontwikkelt is.WAT heefd lachmon,pengel,aaron,enz gedaan voor su, vertel…..su is nog steeds( een sterker nog verergerd)achter,met alles ,behalve cocaine,corruptie,vriendje,s politiek.Jongeren,jullie hebben gestemd,dus het is jullie pakkie aan,en niet lopen zeuren,nu.


  Maak melding

 7. Ik vind deze uitlatingen niets anders dan stemmingmakerij en de houding van al deze groepen noem ik hypocriet !

  Men weet dondersgoed dat de tarieven voor nutsvoorzieningen zwaar onder de kostprijs liggen ivm subsidies van de overheid, en nog gaat men hierover klagen.

  Waarom geen marktconforme tarieven hanteren en het (subsidie)geld dat hiermee wordt bespaard in andere sectoren stoppen.
  Waarom moet de overheid betalen voor iemand die z’n drinkwater heel de dag laat lopen, of kerels die het water verspillen met hun zgn carwash !!!!

  Pas wanneer de burgers het in hun portemonnee gaan voelen, zal al deze verspilling minderen of ophouden.

  En hetzelfde geldt ook voor elektriciteit en brandstof ! Al die sukkels die enkel en alleen maar rondjes rijden en interessant doen met hun vehicles moeten dat alles zelf maar gaan betalen.


  Maak melding

 8. Het volk is heel wijs. Het volk heeft gekozen om de komende 5 jaar zwijgzaam te zijn en met lede ogen aan te kijken. Dat moeten wij respecteren. Respect aan het volk!


  Maak melding

 9. Deze beroeringen gaan aanhouden tot Linscheer op de televisie verschijnt.Daarna zullen net enkele stemmen te horen zijn die langzaam verstommen.
  Wij zijn toch allemaal zwijgende helden die braaf alles slikken.


  Maak melding

 10. Dit was toch te verwachten? Een dergelijke verhoging raakt de hele samenleving, waarbij de minst bedeelden volgens mij het zwaarst worden getroffen. Alle verhogingen worden doorbelast. De consument zal dat ook goed merken.


  Maak melding

 11. Er is niets nieuws onder de zon. Verder merkte ik dat overal op aarde de misdaad zich onder het oog van de justitie afspeelt en dat zelfs de rechtbanken corrupt zijn. Daarna keek ik naar alle verdrukking en verdriet op aarde; de tranen van de onderdrukten, die niemand hebben om hen te helpen, terwijl hun onderdrukkers machtige bondgenoten zijn. Als u ziet dat een arme door rijken wordt onderdrukt en dat overal in het land het recht geweld wordt aangedaan, wees dan niet verbaasd. Want iedere beambte houdt rekening met zijn chef en de hogere beambten luisteren ook weer naar hun superieuren. Iemand die van geld houdt, heeft nooit genoeg. Wat een dwaasheid om te denken dat geld gelukkig maakt. Ik heb diep nagedacht over alles wat plaatsvindt op deze aarde, waar de mensen de mogelijkheid hebben elkaar pijn te doen. Er gebeurt iets vreemds hier op aarde; het schijnt dat sommige goede mensen behandeld worden alsof zij goddeloos zijn en sommige goddeloze mensen alsof zij goed zijn. Een verwarrende zaak, die mij niet juist lijkt. ik zag in dat geen mens Gods werk hier op aarde kan begrijpen. Zelfs de meest wijze man, die zegt dat hij het begrijpt, vergist zich. Ik heb gezien hoe onnadenkende mensen groot gezag kregen en verstandige mensen hun verdiende ereplaats werd onthouden. Gelukkig is het land, waarvan de leiders hard werken voordat zij gaan eten en drinken, zonder zich te bedrinken. vertel het niet aan al die paarse oliedomme stommelingen van baas.


  Maak melding

 12. Verplaats u zichzelf naar de site van:

  https://doemee.sr

  Er staat letterlijk;

  Dodson: Geen verhoging stroomtarief, eerst orde op zaken

  Vraag.

  Waar is DOE nu! Een stem op DOE is een stem op de
  moordenaar.
  Er is maar een ding belangrijk. De moordenaar moet uit
  het gevang blijven. En of wij dat even willen financieren.


  Maak melding

 13. Dit is nog maar het begin en het einde is nog niet in zicht.
  Wederom zal geschreeuwd worden om hulp aan de familieleden in het buitenland.
  Hoe krom en scheef hulp zal je altijd geven want daar staan wij bekend om. Familie boven alles. Maar hoelang kun je het volhouden?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.