En nu turven voor het presidentschap van Suriname

30

PARAMARIBO, 30 mei – De Nationale Democratische Partij, NDP, bezit in kiesdistrict Para behalve de drie parlementszetels, ook alle drie en vijftig ressortraadszetels. In Commewijne heeft de partij van Desi Bouterse acht en dertig ressortraadszetels behaald. Dat zijn twaalf meer dan tegenpool V7. Het turven begint opnieuw.

Met elke officiële verkiezingsuitslag van een district, wordt het iets duidelijker waar de meerderheid ligt. Het is nu even gissen en speculeren. Het ene moment heet het dat oppositieblok V7 op de meerderheid mag rekenen in de Verenigde Volksvergadering, VVV. Dan weer is het de NDP die meent te bogen op een zekere winst. Het maakt het speculeren er niet minder op.

De NDP heeft nu al de meerderheid in het parlement. Desondanks zijn er die V7 het presidentschap in de wacht zien slepen. Als het aankomt op stemmen in de VVV zou de kandidaat van het zespartijenblok gekozen kunnen worden. Dat wordt pas interessant. Logisch bekeken kan zo’n staatshoofd niet rekenen op een parlementaire meerderheid. Ook over de scenario’s dan wordt nu driftig gespeculeerd.


30 REACTIES

 1. Zou weleens goed kunnen zijn om de belangen die in het politieke spel en arena n evenwicht te houden.
  Laat de NDP in de DNA regeren terwijl een president van de V7 de touwtjes (lees controle) in handen krijgt.
  De vice president kan komen uit de hoek van PL of AC zodat de controle hopelijk goed gaat wegens de tegengestelde belangen.


  Maak melding

 2. Hopelijk kan een nieuwe president en vice president klaarheid laten brengen in de financiële situatie van het land zodat het hierna volgende beter kan worden gemanaged.

  Personeel ’s Lands Hospitaal nog niet uitbetaald
  Het personeel van het ’s Lands Hospitaal heeft nog geen salaris over de maand mei ontvangen. Dat werd bevestigd door een interne memo die vrijdag door de directie van het ziekenhuis werd verstuurd.
  In de memo zegt de directie dat het ministerie van Financiën de gelden voor de maand mei nog niet heeft overgemaakt naar het ministerie van Sociale Zaken. De reden dat de gelden nog niet zijn ontvangen, werd niet gegeven door de directie.


  Maak melding

 3. Vandaar die vertraagde telling. Om ook een gemanipuleerde meerderheid te krijgen met de ressortraadszetels. Iemand knijpt hem flink!


  Maak melding

 4. =In vorige berichten was duidelijk te lezen wat Bouterse van plan was in Suriname, namelijk alleen voor het zeggen hebben. Dit is het model van Chavez.
  Ook betekent dit dat er gewoon met geld gesmeten kan worden zonder verantwoordelijkheid af te leggen aan het volk.

  “Bouterse” is als slavenmeester terug op deze aarde, dus zie maar wat met het land en volk gebeurd. Weer in slavernij leven.


  Maak melding

 5. Eindelijk is Suriname vooruit na 40 jaar ,en kan het zich ook in een rijtje plaatsen zoals..

  New York – Amsterdam – Parijs

  Voor Suriname is het:
  Ghana – Suriname – Zimbabwe…

  hihihihihihii ieja. Ik ben blij voor Suriname en de Surinamers.
  We gaan voor nog 5.


  Maak melding

 6. aaah….. de clanleider heeft Adhin het vp schap beloofd om de kiezer swinst.!! En we zien nu al bewegingen om dat terug te draaien.
  Dat volk wordt van alle kanten staande gepakt.

  Tip aan de de Waterkant:
  ik stel voor om de vorderingen van dc en rr behaalde scores per partij in een totale lijst op te nemen en die steeds te updaten.
  Zo kunnen we met zijn allen volgen hoe dit proces verloopt.


  Maak melding

 7. De belangrijkste zaak voor ons land en voor de
  bevolking is WELKE leider DIRECT in staat is de
  FINANCIEN van Sranang drastisch te SANEREN !!

  Al het andere is ONBELANGRIJK !

  NDP heeft Sranang zeer diep in de Fiannciele PUT
  geduwd met een MEGA-Onproductieve-Verkwistend-
  Uitgavenbeleid dat nog steeds voortduurt !

  ACUUT INGRIJPEN is vereist, anders komt Sranang
  in verdere financiele chaos, waarbij de reeds zwakke
  SRD met tientallen procenten zal dalen !

  Babbelen over macht en personen is leuk,
  voor de staatsschuld en de Financiele CHAOS
  moeten OPLOSSINGEN komen !!

  PS : Politici hebben geen saneringsplannen durven
  tonen tijdens hun campagne, echter aan de
  DEPLORABELE TOESTAND van ’s lands
  FINANCIEN ontkomt NIEMAND !!


  Maak melding

 8. Sommigen voelen zich geroepen en weer anderen zijn geroepen om dit land te leiden en dat is het verschil. Ik zie uw weet ik veel in mijn ogen, wat voor kolder is dat?
  Het Surinaamse volk heft gsproken punt,…….UIT!!!


  Maak melding

 9. @Paraman,

  Indeed heeft het volk gesproken. Het volk zal spoedig opnieuw van zich laten horen. Maar dan in een heel andere taal. Eens kijken of jij dan het volk het respect geeft wat ze ook dan verdienen.


  Maak melding

 10. Oh..la.la…Het volk van Suri heeft gesproken. Dus er is geen twijfel meer voor Baas als Pres te kiezen voor de 2e termijn.Logisch he!!!!


  Maak melding

 11. @soer,

  Die clanleider heeft Adhin het VP beloofd? Mi mars. Hij heeft iets beloofd aan een niet-bestaande persoon, nl aan ene onbekende niet-bestaande Ashwin Nannan Pande. Oftewel hij heeft niemand iets beloofd en kan dus ook nergens op worden aangesproken. Iedereen denkt dat hij zich vergiste in de naam, maar hij heeft het met opzet gedaan om achteraf te kunnen zeggen dat hij aan Ashwin Adhin helemal niks heeft beloofd, wel aan Ashwin Nannan Pande. Die man is soms briljant als een vos, dat moeten we wel erkennen.


  Maak melding

 12. Dit keer moeten er zeker 2 ministers van Chinese komaf aangesteld worden. Het liefst op de ministerie’s van Handel en van Energie. Bovendien moeten de importheffingen uit China gehalveerd worden en moet er een industriele zone aan China worden toegekend met verlaagde belastingplicht voor Chinese fabrikanten. Deze kunnen dan vanuit Suriname proberen heel Zuid- en Latijns Amerika te bedienen.


  Maak melding

 13. Aah….l bundy…goed opgemerkt…een duistere naamsverwarring .. de aanhangers waren wild enthousiast toen de clanleider en zijn kroonprins elkaar liefdevol in de ogen aankeken. Waarempel gepassioneerde liefdesliefdesuitingen. En dat zal uitdraaien op een krenking van de jonge kiezer.
  Waarachtige Romeinse intriges en afrekening.


  Maak melding

 14. @Paraman, ik hoop dat je ook op de hoogte bent hoe het volk gemanipuleerd is met het geven van een stukjes gronden om te stemmen voor de NDP.

  Vergeet niet dat het volk gekozen heeft voor kwantiteit, maar NIET voor kwaliteit.

  Zoals @@ L. Bundy het heeft aangegeven:::Het volk zal spoedig opnieuw van zich laten horen. Maar dan in een heel andere taal.

  Ik hoop het niet, maar we wachten het af. Brunswijk en Bouterse moeten elkaar weer gaan opzoeken, dit na zoveel geschreeuw op het podium!!!


  Maak melding

 15. @Weet!,

  Jullie hebben land verkocht/geleased aan Canadese goudbedrijven toch?
  Bovendien, die 200.000 Chinezen worden Surinamers. Hun inbreng zal het land goed vooruit brengen. China kan in Suriname een raketlanceerplatform bouwen zoals Kuru in Frans Guyana. Ze kunnen het veel goedkoper doen en gaan veel inkomsten daarmee brengen in Suriname. Wees aub geen blind paard. Je bruine bonen smaken toch ook minder zonder die soja saus?


  Maak melding

 16. @ Ira

  Ira, je bent een schoft van de bovenste plank. Elke Surinamer heeft recht op een stuk grond! Deze regering heeft een achterstand van bijna 40.000 aanvragen van Front weggewerkt. Het feit dat vele tienduizenden kleine Surinamers nu eindelijk een stukje zekerheid hebben en een plek om hun huisje te bouwen omkoping noemen toont weer eens aan hoe misselijkmakend egoistisch en ziek je bent.

  Als NPS duizenden hectaren kan roven in Noord (o.a. maffia Chiragally) net Jogi met zijn grondroof in Saramacca en Somohardjo en Jong Tjien Fa, dan hadden ze zelf hun puinhoop bij ROGB kunnen opramen. Maar dat he hebben ze niet gedaan he, want de gewone man interessertt hun net als jou Ira geen mallemoer.


  Maak melding

 17. Wie de keus van de kiezers naast zich neerlegt is geen democraat en geen knip voor de neus waard. De kiezer heeft gesproken en het resultaat is dat men nog 5 jaar NDP en het presidentschap van Bouterse wil. Wie met snode plannen bezig is om de wil van de kiezer door malversaties en geheime coups naast zich neer te leggen zal met pek en veren uit Suriname verjaagd worden.

  Het is ook een waarschuwing aan Nederland om zich niet te bemoeien met de Surinaamse politiek. Het is een Surinaamse aangelegenheid en tevens een Zuid-Amerikaanse gelegenheid. Laat Nederland zich vooral bezighouden met de Afrikaanse bootvluchtelingen waarvan de VVD liever ziet dat ze in het water ronddobberen of verdrinken dan dat men ze in Nederland toelaát. Als je zo harteloos ben naar Afrikanen hoe moet een Surinaamse president dan verwachten dat hij felicitaties gaat ontvangen van een racistisch regime?


  Maak melding

 18. Het volk, de verkiezingen, het kiesstelsel, de democratie, slimheid van Bouterse en co, de anti campagne van V7 hebben er toegeleid dat er een NDP meerderheid in de DNA is en Bouterse de beste papieren heeft op het President schap.

  Maak van de presidentsverkiezing aub geen poppenkast. Dat doet de man zelf wel.
  Beter gezegd het volk vindt dat het gesproken heeft maak Bouterse zo snel mogelijk president zodat hij kan beginnen met het op ruimen van de rotszooi van de regeerperiode 2010 – 2015.

  Laat hem alle talent activeren dat hem wil dienen zodat het land weer op poten gezet kan worden.
  We zullen zien of het lukt.


  Maak melding

 19. @ Soer,

  Misschien kan ik je alvast een handje helpen:

  In kiesdistrict 2, Wanica, heeft de politieke combinatie V7 de meerderheid van de ressortraad (rr) en districtsraadszetels (dr) behaald bij de maandag gehouden verkiezingen. Van de beschikbare rr-zetels in het kiesdistrict heeft V7 in totaal 107 en de Nationale Democratische Partij (NDP) 4.

  Van de 21 dr-zetels gaan 20 naar V7 en 1 naar de NDP. In het ressort Kwatta moest het lot bepalen tussen twee kandidaten op ressortraadsniveau. Previen Sewnath van de NDP en Pardiepkoemar Soechit van V7 hebben hetzelfde aantal stemmen behaald van 3.084. Bij een loting waarbij G. Nawikromo van V7 en NDP-vertegenwoordiger Notosoewito aanwezig waren, is de zetel aan Sewnath van NDP toegewezen.

  In Wanica is gestemd in 7 ressorten. In de ressorten Houttuin, Nieuwe Grond, Lelydorp, Domburg, Saramacca Polder en Koewarasan gaan alle rr-zetels naar V7. De NDP heeft alleen in ressort Kwatta 4 rr-zetels behaald.


  Maak melding

 20. Chu Ha,

  Chinese nep fabrikanten zijn niet gewild over de hele wereld.
  Laat China maar die poppen en maskers maken voor eigen gebruik.


  Maak melding

 21. Wanneer gaat die Bolle Willem met een zakendelegatie naar Suriname? Er valt daar heel wat te halen hoor Ruttge. Er bestaat al een goede lijnverbinding tussen Rovershol en Schiphol, dus daar ligt het niet aan. Intussen is Nederland ook een Bankrover aan het worden volgens Ruttge. De bankdirecteuren, gesponsord door de staat, roven hem ietwat teveel. Het volk moet harder z’n best doen om een baan te vinden die er niet is. Werkzoekenden moeten elkaar de hersens inslaan om hun concurrenten voor die baan uit te schakelen volgens Ruttge. Een dief in je huis mag je ook een hernia bezorgen volgens deze zeer verlichte neanderthaler. Moslims die naar Syrie gaan mogen daar blijven en doodgaan van deze batavier. Dat heeft hij nooit gezegd over die Nederlandse kolonisten die onschuldige mensen in Suriname en Indonesie vermoordden. Het is duidelijk dat het vrijgezellenbestaan deze Ruttge erg frustreert. Die man kan z’n zaad niet kwijt. Misschien kan hij eens een bezoek brengen aan een spermabank.


  Maak melding

 22. Beste @Lia Kwie Kwie,

  Ik raad je aan alle electronische apparaten in je huis opnieuw te onderzoeken op de tekst ‘made in China’, niet te vergeten al die plastic waren en textiel. Hoeveel ervan wil je er wegdoen?


  Maak melding

 23. @Ronnie, nou nou rustig kerel denk aan je rikketik want die staat op springen. Je vergeet een ding, alle Surinaamse politici hebben zich aan omkoping en corruptie schuldig gemaakt. Noem jij eens een politici die vrij van smet is. Dat gaat jou niet lukken hoor. Maar anderen uitmaken voor schoft impliceert dat degene zelf de grootste schoft is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.