donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij‘Sonny Boy’ op 85-jarige leeftijd overleden

‘Sonny Boy’ op 85-jarige leeftijd overleden

-

Does Travel & Cadushi Tours

In zijn woonplaats Hilversum is Waldy Nods, beter bekend als ‘Sonny Boy’, afgelopen week overleden. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt, meldt het ANP. Over zijn leven en dat van zijn ouders verscheen in 2004 een boek, welk in 2011 verfilmd werd met Sergio Hasselbaink in de hoofdrol.

Waldy Nods werd in 1929 geboren in Den Haag, als zoon van de Surinaamse student Waldemar Nods en de twee keer zo oude Nederlandse Rika van der Lans. Zijn vader Waldemar was een opvallende verschijning in het vooroorlogse Nederland. Zijn ouders werden in 1944 opgepakt omdat ze Joodse onderduikers hadden en werden naar Duitse concentratiekampen afgevoerd.

De jonge Waldy, bijgenaamd Sonny Boy, werd door familieleden opgevangen en ging later naar een pleeggezin. Zijn moeder Rika werd vermoord in Ravensbrück. Zijn vader werd, nadat het kamp Neuengamme waarin hij gevangen zat, in mei 1945 was bevrijd, alsnog door de SS doodgeschoten schrijft de NOS.

Nods begon zijn carrière als financieel-economisch journalist, onder andere bij Het Parool. Begin jaren zestig verhuisde hij naar Suriname, waar hij bij het houtbedrijf Bruynzeel ging werken. In de jaren zeventig keerde hij terug naar Nederland.

FOTO: Waldy Nods (links) met zijn schoondochter en acteur Sergio Hasselbaink(rechts) in 2011 bij de premiere van de film:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

2 REACTIES
 1. 30 mei 2015

  ”Een stuk historie wordt tot hoger leven opgeroepen, nadat het voor de eeuwigheid is vastgelegd !!!”

  Aan de familie wordt veel sterkte toegewenst !
  Srika


  Maak melding
 2. R.I.P.
  Aan de nabestaanden, sterkte & kracht toegewenst.

  Over het Surinaams-Nederlandse koppel Waldemar en Rika zei schrijfster Van der Zijl in een eerder interview: “Wat bijzonder dat mensen die zelf door hun liefde de paria’s van hun sociale omgeving waren geworden, het toch nog konden opbrengen om anderen te helpen.”

  En dat moeten wij mensen dit nimmer vergeten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES