zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname en New Mount onderhandelen over goud

Suriname en New Mount onderhandelen over goud

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 okt – De onderhandelingen over de goudvoorraden in het Nassaugeberte zijn formeel van start gegaan. Weliswaar gebeurt dit niet onder de beste omstandigheden, zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Het internationale getij valt niet bepaald mee.

Dat vraagt om kundig laveren tussen de belangen. “We moeten de kunst verstaan rekening te houden met de situatie nu en waar de sector naar toe kan gaan”, zegt Rusland. De mijnbouwsector heeft te lijden van de neergang in prijzen voor grondstoffen. Dat zal ongetwijfeld worden ingebracht door multinational New Mount. Nu al worden er schoten voor de boeg gegeven.

“Het zijn moeilijke tijden voor ons”, zegt New Mount topman Stephen Enders, “het wordt een kunst voor de Surinaamse regering een deal te sluiten die voordelig is voor de Surinaamse samenleving, maar ook de partners bedenkt.” De onderhandelingen met New Mount volgen in het kielzog van de gesprongen onderhandelingen met BHP Billiton. Suriname herkent geen voordeel in voorstellen van de multinational.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Hoe je het keer of wendt, het probleem moet bij de BRON aangepakt worden!
  Alles heeft te maken met grondstoffen!
  Suriname is van nature GEEN arm land en niemand mag in armoede leven in zo’n rijk land als Suriname.
  Als men in het verleden GOEDE afspraken gemaakt had over het beheer van de goud en bauxiet mijnen, dat was Suriname nu een welvarend land geweest!
  Men had met dat geld, DE BINNENSTAD VAN PARAMARIBO KUNNEN VERNIEUWEN, BETERE SCHOLEN, ZIEKENHUIZEN, EN SOCIALE WONINGBOUW VOOR DE ARMEN KUNNEN BOUWEN, EN OOK VOOR DE SURI-NEDS, DIE TERUG NAAR SURINAME WILLEN MAAR GEEN HUIS DAAR HEBBEN.
  Dit schept vanzelf wekgelegenheid en van het een komt het ander. Wat heeft Suriname ZELF na AL DIE JAREN overgehouden van de goud en bauxietmijnen? Het geld is wel ergens heen, maar het is NIET bij de juiste mensen (het volk) terecht gekomen.

  Maar ja, sommige mensen hebben boter op het hoofd, en willen dat alles bij het oude blijft!
  Deze mensen hebben jarenlang gedaan alsof de Surinaamse mijnen hun privé eigendommen zijn en zullen ook alles doen om het zo te houden.
  Deze mensen zijn wat men noemt de Surinaamse staatsvijanden!

  Hoe durft men nu te roepen dat Surinamers in de prostitutie zitten? Dacht men soms dat deze vrouwen /mannen ‘het’ voor hun plezier deden? Dacht men soms dat deze vrouwen/mannen niet walgen van die stinkende vette smeerkezen met bierbuiken? Prostitutie is vaak een signaal dat men radeloos is van de armoede, hierdoor vervagen de normen en waarden. Men is bezig met overleven!
  Daarom moet de Surinaamse overheid een goede deal sluiten over de Surinaamse GEMEENSCHAPPELIJKE bezittingen zodat de overheid genoeg geld krijgt om te investeren in Suriname en Surinamers ZELF!

  Het is de taak van de Surinaamse overheid om het land vooruit te helpen want zij, nemen de beslissingen over de Suri-mijnen en niet de Suri-Neds. Men verwacht wel alles van de hardwerkende Suri-Neds, maar is bang voor de multinationals. Stelletje laffe ja-knikkers…

  Wie de schoen past trekke hem aan!

  Verkeerde beslissingen zullen de Surinaamse bevolking generaties lang in armoede laten; zoals nu het geval is.
  Een beslissing moet om de 5 jaren herzien worden en aangepast worden aan de tijd en omstandigheden, anders komt Suriname nooit meer uit de armoede spiraal.
  Nederland verleent ook geen vergunningen voor meer dan 5-6 jaren.


  Maak melding
 2. De onderhandelingen gaan tussen alcoa/suralco , NewMont en de regering.alcoa bezit de goudconcessies en Newmont is goudexperts.
  Newmont en alcoa zijn partners.Rusland gaat dus weer onderhandelen met Alcoa met wie eerder de bauxiet onderhandelingen mislukt zijn. De onderhandelingen worden dus heel moeilijk, wanneer je al mensen aan tafel hebt die al een beetje pissig zijn over de bauxiet deal.Dan praat ik over zowel suralco als rusland.


  Maak melding
 3. Meneer Rusland,,

  Je moet praten over een belang van 60 % voor de staat suriname.

  Waarvan minstens 30 % van het goud wordt verwerkt tot eind product in suriname.
  Dat schept verkgelegenheid in alle sectoren van de samen leving.

  Ik wil Dubai niet als voorbeeld nemen,maar toch.
  Daar in die mini-staatje UAE wordt minstens duizend kilo goud per week verwerkt,dus hou je stevig vast..Enorm veel werkgelegenheid..

  Als je wil ,koop ik een ticket voor jou en breng je daar om te laten zien,hoeveel goud er wordt verkocht daar in de winkel centra’s..
  Zie maar de ontwikkelingen aldaar..

  Laat die Canadezen jou niet inpakken met allerlei smoesjes van deze huidige tijd.

  Als ze niet willen,hebben wij suris niks verloren.
  De hele wereld wil het goud hebben,gebruik je verstand..haast je niet..
  Laat het daar rustig liggen..


  Maak melding
 4. BHP Billiton en Suralco hebben zo veel goud het land uitgesmokkeld en het was zogenaamd bauxiet. Over goud hoor je niks. Suriname kan alles toch zelf doen. We hebben alles daar.


  Maak melding
 5. De gieren komen op aas af nu het gunstig weer voor hen is. ze denken dat sr onder angst van de internat crisis meer bereid zulen zijn tot deals die slechts in het belang zijn van de multinat zelf of makkelijker de mensen in sr zullen kunnen omkopen tot sluiten van deals . En uiteraard trapt sr er weer in.
  Als Suriname hun voordeel willen halen zullen ze hun belangen niet door surinamers laten behartigen bij zulke grote beslissingen, want die zijn niet capabel, niet intenat. opgeleid en geen ervaring met derg. sit. of corrupt. neem een groot internat. accountantburo in de tang en sluit harde afspraken die slechts in het belang zijn van de sur. staat.


  Maak melding
 6. Suriname>>>>>>>>>> kan leveren bauxite en goud

  India>>>>>>>>>>>>> veel expertise in goud verwerking en de grootste goudverwerkings industrie van de wereld
  India>>>>>>>>geen bauxiteproductie maar wel veel metaalbedrijven (Mittal- grootste van de wereld)

  Politiek Suriname: Praat nou eens eindelijk met India….booming in alle aspecten van de economie.Laat Indiaase investeerders toe op basis van win-win deals waarbij Surinamers en Sur-Neds ook vrij moeten participeren.
  De afzetmarkt is nog steeds Azie en Midden-Oosten en geloof niets over “BS”- argumenten als zou de Energiecrisis een pleidooi zijn voor “uitverkoop deals”

  Billiton/Alcoa/IamGold(opvolger van Cambior)/New Mount links laten liggen en de deur wijzen.

  Surinaamse regering moet ook snel handelen om eea over te nemen met andere partijen anders gaan ook vele mijnwerkers naar huis zonder salaris in 2010

  A. J-Singh


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES