Divali boodschap van Minister-president Balkenende

8

Op dinsdag 28 oktober vieren Hindoes een belangrijk religieus feest: Divali. Dit feest wordt overal op de wereld elk jaar gevierd door Hindoes van diverse stromingen. Het is ook het feest van het Licht, van de overwinning van het Goede op het Kwade, van het Licht op de Duisternis.

De Nederlandse premier Jan Peter Balkenende heeft via de site van de OHM een speciale Divali uitgesproken:

Divali, het feest van het licht, is één van die mooie hindoeïstische tradities die de Nederlandse samenleving verrijken. Divali staat voor een aantal belangrijke maatschappelijke waarden. Het is een feest van gemeenschapszin en gezamenlijkheid. Het is een reden om letterlijk en figuurlijk schoon schip te maken. En het zijn dagen waarin mensen elkaar al het goede wensen.

Het is goed om die waarden ieder jaar opnieuw bewust te vieren en uit te dragen. Ik voeg daar graag deze wens aan toe: dat Divali velen mag stimuleren om ook in de rest van het jaar meer oog te hebben voor elkaar. Vanuit die gedachte wens ik u graag een gelukkig lichtfeest toe.

Subh Divali.

Jan Peter Balkenende
Minister-president

8 REACTIES

  1. Chapeau.! Jan Peter. U heeft het goed verwoord. Ik wens U ook een heel goede regerings-periode toe. U bent premier van een land met verschillende culturen heeft voortgebracht. Laten wij met ALLE Nederlanders, óók dit feest (mee)vieren! Hoop, dat dit feest veel licht brengt in de duistere dagen, die wij dagelijks mee maken. Het ga U allen GOED !


    Maak melding

  2. Laat JP alvast beginnen om de 100% controle af te schaffen!!!! Ik heb niets aan de woorden van deze man die er voor gezorgd heeft dat wij iedere keer weer vernederd en verkracht worden op Schiphol!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.