Hulpgoederen door geldgebrek niet naar Suriname

11

De complete inboedel van een Nederlandse zorginstelling die naar Suriname verscheept zou moeten worden, dreigt met de sloop van een winkelcentrum in Amsterdam vernietigd te worden. De spullen, waaronder 24 bedden, toiletten, rollators, stoelen en een volledige linnenkamer, staan nu in containers naast winkelcentrum Waterlandplein in Amsterdam Noord, maar dat wordt volgende week gesloopt, dus daar moeten ze weg.

De Amsterdamse Stichting Morgenstond die de goederen inzamelde voor bejaarden- en kindertehuizen in Suriname, heeft nu zo’n grote lading goederen gekregen, dat de kosten voor het verschepen te hoog zijn geworden. Tijd om nog geld in te zamelen heeft de stichting niet, zegt initiatiefneemster Gladys Vreden in De Telegraaf.

Gratis versturen door schippers is ook geen optie meer. “Gedoneerde spullen moeten door de Surinamers zelf gelost worden en dat gebeurt niet. Consequentie is dat de containers ongelost in de haven blijven staan en de kosten daarvoor worden op de schippers verhaald. Dus die laten het nu wel uit hun hoofd”, zegt Vreden in de krant.


11 REACTIES

 1. Kom op goedgeefse so called Surineds,jullie sturen toch miljarden naar Suriname (familie)?Dus hier ligt jullie kans,geef op die euro`s,en stuur die spullen naar Suriname.


  Maak melding

 2. Heel jammer,de kinderen en oudjes kunnen de goederen heel goed gebruiken.is er niet een of andere fonds de bij zou kunnen springen met een subsidie voor het goede doel? maak er melding van bij de programmamakers van de tv.er zijn vast wel mogelijkheden .zoek en gij zal vinden,en durf best een beetje brutaal te zijn.


  Maak melding

 3. Waar blijven Vene en Sardjoe nu? je hoeft de spullen niet te kopen alleen verschepingskosten te betalen. Als een regering niet bereid is dat te doen is het ook niet bereid goed voor haar volk te zorgen. Als een regering niet in staat is om deze kosten te dragen is het geen mallemoer waard.
  Wat een schande! de donateuren zullen hun oren niet willen geloven en niet meer bereid zijn om te doneren.
  zelde rotsooi had het front geflikt met een brug welke ze voor het symbolisch bedrag van 1 nf kregen. Later is er voor miljoenen betaalt aan opslag en vernietigingskosten.
  De kosten voor de ziekenhuisbedden, of ze naar suriname gaan of vernietigd zullen worden zal toch betaald moeten worden incl. opslagkosten!
  Vene maak je keuze maar.


  Maak melding

 4. Zelfde rotsooi ook geflikt trouwens met middelen en geld welke gedoneerd waren voor de binnenlandse watersnood.
  Enkele weken geleden stond toch ook precies in dit blad, op deze site dat een gemeente (Utrecht?) geld (100.000euro?) terugvorderde omdat het niet besteed was.
  Front go Home! Man, Bouta is rotsooi aan het uitkramen voor eigen belang maar los daarvan is het Front het echt niet waard om te blijven regeren, dus nogmaals Front go Home, los van wat Bouta zegt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.