Comfort moet band Suriname en VS verstevigen

13

PARAMARIBO, 3 okt – De komst van het marineschip Comfort moet vooral de band tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika verstevigen. Dit zegt de Amerikaanse ambassadeur Lisa Bobby Schreiber Hughes. Het schip brengt meer dan alleen maar gratis medische behandelingen.

Onder meer oog- en tandheelkundige ingrepen bij ruim driehonderd personen moeten de goodwill weerspiegelen van het Amerikaanse leger. “Tussen Suriname en de VS bestaat al een hechte samenwerking en dat kan alleen maar beter worden”, zei Schreiber Hughes bij de aanvang. Burgers zullen daar het meest van moeten profiteren, wat ook zal gebeuren gedurende het bezoek.

“Mensen hebben elkaar nodig, er worden partnerships gesloten en daar wordt nu invulling aan gegeven”, zei minister Ivan Fernald van Defensie. De behandelingen zullen zowel aan boord als aan land plaatsvinden. Er wordt samengewerkt met Surinaamse hulpdiensten. Speeltuinen zullen worden hersteld. Ook is er bijscholing voor lokale medici.


13 REACTIES

 1. Welke band: acteren als Eddy Murphy.
  De soap serie’s thuis na spelen.
  Of mee gaan naar Bagdad of Kabul.
  Stevige band om goed over na te denken.


  Maak melding

 2. twee, drie , vier eeuwen geleden bracht men spegeltjes en kraaltjes. in deze moderne tijd gaat het natuurlijk anders. maar conquistadores blijven conquistadores ook al spreken ze nu een ander taal en zijn ze meer gekleurder. de bedoelingen blijven hetzelfde. boem, ik heb je….


  Maak melding

 3. Aalmoes, alsof je wat kleine kinderen blij maakt met een zakje snoep. Ik snap niet dat ze dit soort ongein toelaten in Suriname. Suriname moet gebruik maken van de vele professionals die graag mee willen helpen het land structureel naar het volgende niveau van haar ontwikkeling te brengen. Een beleid om kennis, mensen en geld te recruteren is van groter belang dan te bedelen Laat de COMFORT maar in golf van Mexico afmeren om daar hun landgenoten te helpen die in New Orleans nog steeds geen voorzieningen hebben. Maar ja mischien helpt een aai over de bol wat US belangen veilig te stellen, het zal wel een beproefde methode zijn


  Maak melding

 4. Dit zou op reguliere basis moeten gebeuren, maar zeker 1x per jaar en het liefst vaker!
  De mensen die anders deze zorg niet kunnen betalen hebben tenminste een kans op ook geneeskundige behandeling!


  Maak melding

 5. Dit is een goede oplossing voor de vele minder draagkrachtige zieken onder ons om toch ook al is het maar voor een keer behandeld te worden. Het is in niet mindere mate een grote boodschap, namelijk: 1e dat wij zelf niet bij machte zijn om onze zieken te helen e 2e je reinste power play van die Amerikanen. Waarom zou niet een kleinere schip in de Suriname rivier kunnen aanmeren?

  Al dat vertoon is nergens voor nodig. Als je een bedelaar wat toeschuift, doe je dat toch ook niet via de media?


  Maak melding

 6. ik vraag me af wat onze samenleving hier doen voor de thuis front, dan klagen waneer een andere wat doen voor de minderbedeelden in suriname daar erger ik me wel aan niets doen maar klagen als alle surinamer hier tien euro geven per persoon op een rekening of zo, dan kun je klagen van ze hebben niets met onze geld gedaan maar klagen kunnen we als geen andere de amerikanen helpen nu ook geklaag . hier op hun droge kloten zitten en dan klagen .


  Maak melding

 7. kungfu waar is je verstand is het niet beter dat su bedelt want suriname kan en zal het jammer genoeg nooit alleen doen surinamers zeuren maar altijd over dat su het zelf kan maar de dag dat alle ontwikkelde landen su laten vallen word su zoals haiti,brazilie of de afrikaanse landen die het niet redden,kolonialisme is op de een of ander manier toch het beste.waarom weigerd curaçao of guadeloupe of martinique hun onafhankelijkheid?omdat ze een voorbeeld hebben genomen van alle landen die ze voor gelopen zijn;dus surinamers wat jullie ook denken en vinden het beste zou zijn als su nl was gebleven dan waren we niet in de problemen


  Maak melding

 8. De surinaamse regering moet voorzichtig zijn met verstrekken van medicamenten en medische hulp van schepen omdat deze bedrijven van gebruiken mensen,als proefkonijnen voor hun medicamenten; wat was in de afgelopen jaar in Nigeria gebeurd er zijn geen filantropische medicamenten bedrijven in de wereld zover t mij bekend is ps lees maar t boek;DE GROOTSTE MISDAAD IN DE MEDISCHE WERELD


  Maak melding

 9. @ creool je heb een punt alles heeft voor en nadelen , weet wat ik mijn afvraag al die klagers waar ze wonen ik durf te wedden dat 99% of meer zelf hier wonen in nederland ale die mensen die schelden op nederland en die vinden dat bouterse goed is vraag waar ze wonen dat is suri eigen daarom zeg men te negre feni boeng ai ka na bakra maksin.


  Maak melding

 10. Dus Creool, het beter te bedelen dan de handen uit de mouwen te steken? Zijn de handen alleen om aalmoezen te ontvangen? Of steekpenningen? Wordt volwassen man. Een kind moet leren lopen, de wereld verkennen en op den duur zelf in eigen behoeften te voorzien. MAAR NEE, SURINAME GEDRAAGT ZICH ALS EEN OUD WIJF. BEDLEGERIG, JE HOEFT ALLEEN MAAR ETEN IN DE MOND TE DOEN, GEPUREERD EN WEL. En bij voorkeur ook de billen vegen, want daartoe is ze niet bij machte. So A TORI DE.

  DR. KOELI ( alias KUNG FU )


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.