woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRechter in zaak Decembermoorden Suriname ziek

Rechter in zaak Decembermoorden Suriname ziek

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 okt – Rechter Krishnapersad Pultoo is met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Dit meldt de Ware Tijd. Pultoo werd door veiligheidsmannen naar het ziekenhuis vervoerd, nadat hij zich plotseling onwel voelde. Over zijn toestand is niets bekend. Hoe het verder moet met het strafproces rond de Decembermoorden is nog onduidelijk.

Pultoo zal mogelijk vervangen moeten worden als voorzitter van de Krijgsraad. Volgens Robert Neslo, voorzitter van de commissie Veiligheid Rechterlijke Macht & Logistieke Voorzieningen Krijgsraad, is het een aangelegenheid van het Hof van Justitie. Het ministerie van Justitie & Politie is alleen verantwoordelijk voor de fysieke organisatie. Hofpresident John von Niesewand was niet bereikbaar voor commentaar.

Pultoo is hartpatiënt en heeft vorig jaar al een vrij zware operatie ondergaan. Behalve de Decembermoorden, heeft hij ook onder meer de behandeling van de witwaszaak van ex-minister Siegfried Gilds op zijn bord liggen. Het strafproces moet formeel beginnen op 30 november. Er zijn vijfentwintig verdachten, waaronder ex-legerleider Desi Bouterse.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Wat een leven ik hoop niet dat men weer met ratten gif zit te rotzooien.

  Kijken jullie uit niet zo met mekander omgaan.

  Ik wens de heer Kris P. power en big-up en zelfs snel weer beter.

  Wij zijn ander soort vechters nooit zo.

  Als er problemen zijn,waarvan de mens zijn hand in heeft…. dan moet u weten bij wie en waar u het moet zoeken.(niet bij ons)


  Maak melding
 2. RE. MATA-HARI
  tje potie

  dit is en iutroeing ze gaat allemaal eraan zogenaamde rechterss allemaal drugshandelaren,, opdonderen met jullie

  jullie weten al te goed dat er maar een de echte kan zijn voor suriname,, en dat is oom bouwta, en niemand anders,, daarom zij die mapangpa wit mang bang, wat desi sta hun in de weg m zoo kunne ze suri niet helemaaal iutroeien mapang kaas koppen val dood jullie alleemaaaal.


  Maak melding
 3. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha.Ik beb echt medelijden met meneer de rechter.Ing goh ai nakking.Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.
  Meneer paltoe ben je bang ? Vluch snel uit Suriname, Nederland heeft een goede Azielbeleid.Long Long .Je studie heb je gedaan om kippen fokken.Maandach de tovenaar .


  Maak melding
 4. A no tje poti voor 30nov moro o dede..tik joe ai dang zie. bouta zeg speel je muziek en dans hem zelf. nr 1 is al gevallen.blijf kijken luisteren………


  Maak melding
 5. Tje poti , Pultoo , jonghe gauw beter worden hor. En gauw op kantoor komen om zaken weer op orde te stellen.

  En doe eersdt de groeten thuis, want je weet hoe of wat plaatsvindt en je niet meer in goede gezondheid thuis komt. Doe wel je grodels om in de auto hor, ben je in elk geval safe. Met de gordels om , daar kun je veilg mee thuis komen.

  Groeten,………..


  Maak melding
 6. Walgelijke opmerkingen.
  Een rechter heef niet eens geoordeld en is alleen onwel geworden.
  Moet je de rest van de opmerkinen bekijken.
  We veroordelen te snel.
  Zelfde type.
  We nemen ht recht in eigen handen.
  Totaal verkeerd signaal.
  Waarom eigenlijk.
  Kan iemand niet ziek worden,
  Waarommoeten jullie de rechter veroordeln.

  Tje potie voor de rest.
  Van Harte Beterschap meneer Pultoo
  Barca


  Maak melding
 7. Pro Bouta – Anti Bouta ;
  De stand is 0 – 0 met nog enkele dagen te spelen , veroorzaakt Santo een strafschop ; Bevel neemt een aanloop ; GOAAALLLLLLLLLL
  Mi n”e go drape, want no wan drugscrimineel pkin boy n”e sroto mi”,
  5 minuten voor 12 krijgt Santo een vrije trap 40 meter buiten Leonsberg
  Een geweldige aanloop ; GOALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLl 1- 1
  Santokhi houdt er ernstig rekening mee dat “sommige mensen gekke dingen willen doen”,
  Met nog 5 minuten op de klok [ 5 voor 12 ] is de spanning te snijden
  bij winst van Pro , is Pro Kampioen van de Rechtsgang competitie
  bij verlies van Pro , zal de degradatie niet te verkroppen zijn .

  Bij een gelijkspel volgen strafschoppen * HELP HELP hoort men op de Tribune .
  Er moet een winnaar zijn ;
  Anti Bouta laat Roysteen Dren ,Clearence Peetdorf en buitenlander Irak Bussie warm lopen , om in te vallen – hun schoenen staan voor de kust
  tribune – Pro Bouta laat direct nummer 500 man warm lopen .

  Mensen wees gerust ; de soep word nooit zo warm gedronken
  Schelden jullie elkaar op dit forum niet uit – houd fatsoen .

  5 VOOR 12 TWAALF staat de klol al 25 a 27 jaar .
  Al 32 jaar sinds 1975 rennen wij achter uit .

  De minister roept de samenleving op zich niet te laten manipuleren met stoere taal “door personen die eigen problemen hebben” en met privé-agenda’s rondlopen


  Maak melding
 8. Beste Weledelgestrenge,

  Laat de ezels maar kletsen uit hun nek. Zorg nu eerst goed voor jezelf. Wordt gauw beter. En pak daarna de draad weer op. Je bent rechter en recht zult u spreken.

  Sterkte met uw herstel.


  Maak melding
 9. gisteren 3-10-2007 heb ik naar sky radio geluistert ook een station waar ik mij afvraag hoe neutraal die is maar ja iederen zijn eigen ding tog.er was een stukje te horen over bouterse ik kreeg kippenvel echtwaar omdat op de zelfde manier hoe hij ciriel daal en de andere had bedrijgt op zijn meeting met bisschop op die zelfde manier bedreig hij de rechtgang in suriname ik vind dat deze regering zijn poot moet stijfhouden en bouterse laten zien dat hij niet boven alles en iederen staat anders is het echt zoek in suriname. wat ik nog erger vind is sommige radio station hem een podium geven om zij bedreigingen te uiten richting samelenleving ik zal geen naam noemen ,deze man moet je volgens mij niet mee praten maar met geweld hem duidelijk maken dat er zoiets als rechtsgang is , zie de binnenlandse oorlog toen pas kom hij inbinden en als hij zig niet met zachte hand wil onderwerpen aan het gezag dan maar met keiharde hand dan zijn we voor eens en altijd van deze gewetenlose moordenaar af en als het kan met zijn handje vol aanhang erbij en ook een aantal hier op deze site . ik ben iemand die respek heeft voor iedere zijn mening, maar deze man gaat nu echt te ver .ik zou graag weten wat de echte reden is dat er surinamers zijn die deze man nog geloven echtwaar zijn ze dom of is hij zo slim het laaste zeker niet want iemand die slim is en weet dat niemand in het buitenland hem wil hij mag zijn poot niet buiten suriname zetten hij doet stoer in suriname . hij weet als geen andere dat het nu serieus is dat hij zijn langste tijd heeft gehad dit zijn de laaste stuiptrekingen van een gewetenlose moordenaar


  Maak melding
 10. De rechtelijke macht,ik twijfel niet aan de integeriteit/eerlijkheid aan deze instituut.De rest,incluis poltiek + justitie is corrupt.Dat weten we allemaal.
  Ik hoop dat weledel-achtbare,rechter gauw terug komt en zijn werk normaal doet.Geen aanzien des persoons dus…
  Ik ben gewend met dat gebler van die krabita’s.Ze hebben kewoon keen respekt voor elkaar!


  Maak melding
 11. Geachte redactie,

  Dit is wat je krijgt. Ze hebben zichzelf of mekaar, zonder het te begrijpen, al die jaren zo lopen ‘bewiezen’ met hun zogenaamde “acht december moorden” kwestie, dat alles zich nu tegen hen keert.

  Niet anders als met dat zogenaamd “standbeeld van Anton de Kom” op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost.

  En dat krijg je wanneer je koste wat koste, grove leugens wil verheffen tot waarheden. En zo werkt het binnen het Universum; what goes around, comes around.

  En dit is nog maar net het begin van het ‘proces’, wat de Marron noemt; ‘mek-kunu’ (vloek in de maak).

  Een ‘eeuwige vloek’ tenslotte, naar gelang de leugen blijft voortsputteren, wordt in het Sranantongo ‘Kunu’ genoemd.

  Nomo wi sa si, suma abi bigisuma na en oso.

  ‘Sabi Yu Rutu’.


  Maak melding
 12. @buitenman wat een onzin krai je uit soema kiri soema, het gaat om het recht die andere onzin wat jij zeg slaat nergens op, hebben die slachtoffers geen moeder kinderen geliefden , laat de hele gemeenschap weten wat er op die dag is gebeurt wie wat heeft gedaan wie opdracht heeft gegeven daar moeten we het over hebben en niet van onzin bijzaken spijt me hoor buitenman maar ik heb betere reaktie van jou gelezen dan deze kul.


  Maak melding
 13. als ik niet naar een programma wil luisteren , heb ik de keus om mijn p.c of radio uit te doen , makkelijk zat, wat ik hiermee bedoel is de slechtheid wat in een mens zit , ziet men in een ander , spiegelbeeld effect . sommige op deze site zijn zo dom en achterlijk om dat nog hier te komen vertellen , wie is nou gek , wat je hier zijn de meeste oproepkraaiers die hun haat en woede hier komen uiten dat zij van het onderwerp af wijken, de rechter is ziek jammer dan , een mens is toch vervangbaar , of is hij proces-ziek , HET GEWETEN KNAAGT


  Maak melding
 14. du: onzin noh…..Tukajana wil ook arbeid…zij hebben recht op.!!!!!!

  Vnoshine moet afspraken na komen binnen een week.

  De Indiaan heeft recht op arbeid: de politiek heeft deze mensen altijd bestolen en bedonderd.
  En dat moet nu op houden.!!!!

  Wij kunnen niet meer zitten wachten waar hij(Vtje) ondertussen het land zit te verkwanselen aan het buitenland.

  Dat noem ik moord als zij Indiaan te zitten lubben.


  Maak melding
 15. Ik heb en had al voorspeld dat het proces nooit komt.. dit is weer zo,n voorbeeld, als de huidige regering de mensen voor de gek houdt, ….stem op front en laat je gek houden voor rechtvaardigheid..


  Maak melding
 16. Beste

  Surinamers, laat ons RATIONEEL DENKEN en een zijn. Wij leven in een wereld waar wij moeten beseffen dat wij mensen zijn als een vlinder van een dag.
  vloeken,cencuur en onnodige woorden zijn niet nodig.

  wij hebben een gezamelijke doel

  wat is er op 8 december gebeurt?
  wie is de dader?
  wie is zo lafhartig GEWEEST?
  wie heeft gemarteld, hoe, hoelang?
  wie is hiervoor verandwoordelijk?

  U nog ik hebben antwoord hier op gehad.
  Slaapt de moordenaar goed wordt hij niet achtervolgd, of heeft de negatiefiteit,, didibri” ,,zijn hart verpand?”

  Wij zijn vragers wij zouden niet mogen, oordelen of vooroordelen.
  Wij zijn de mens die moeten weten,
  waarom hoe en wat is de oorzaak met het gevolg dood van onze eigen broeders.

  Geef de familie ook het gevoel van begrip en wederzijds respect
  ze zijn een stukje van een puzzel kwijt.

  Gebruik uw ratio om op een menswaardige wijze de lezers een tip, te geven over hoe de problemen zouden moeten worden opgelost.

  I.V.M de acht december moorden.U doet de familieleden pijn als u niet na denkt wat u schrijft. Wij zijn mensen die geleerd hebben lees je bijbel bid elke dag.

  Afro surinamer
  no doti a gron pi yu e waka
  mama aisa na wan tru tru
  winti di abi ati bron bika brudu doti a gron pi un mu kenapu kan kan tapu un futu.

  We zijn individueen met onze mening maar laat het informatief zijn op een gezonde manier ik ben niet zo jong meer en als ik lees wat er staat. is er zoveel haat in uw woorden.Heb uw naasten lief zoals u zelf.

  Alleen meneer DESI DELANO BOUTERSE opper bevelhebber weet wat er is gebeurt de voor bereiding en daad.
  Uw schrijven, op een menswaardige, sociale wijze zouden formeel duidelijk moeten zijn Voor het bereiken van een gezamenlijke doel.

  Geef de bevelhebber het gevoel van eigenwaarde.
  Schrijf relevante, gezonde onafhankelijke informatie.

  Hij heeft ook ouders,dieren, is vader en de mens.

  wij als landgenoten hebben een eerlijk en oprechte antwoord nodig
  dan kunen wij onze menig geven.

  Een goede raad is geef informatie aan zijn emotie zijn ikke hij heeft ook wat met noemt geweten konsensie.

  Maak het vuur niet groter, strooi geen zout in de wonde.

  uw gedachten goed is belangrijk maar doe het niet met, haat wraak, emotie.

  Ook wil ik u vragen de naam ANTON DE KOM ACHTER WEGEN TE LATEN.

  HIJ IS NIET EEN ENKELING Geweest HEEFT NOG STEEDs EEN PLANTAGE VOL FAMILIE leden.

  DIE HET SYMBOOL IN AMSTERDAM ALS EEN STUK GESCHIEDENIS BESCHOUWEN.
  het staat nu eenmaal al.

  HIJ KOMT TOCH NIET TERUG.

  GEEF HEM DE RUST DIE HIJ VERDIENT HIJ WAS EEN EERLIJKE STRIJDER EN IS ZONDER TWIJFEL DOOR VElE VAN U eigen FAMiLIE IN DE STEEK GELATEN.

  WIJ ZIJN MAAR MENSEN.

  GELOOF MIJ VRIJ U EN DE ZIJNE MOETEN HET LAND OPBOUWEN ALS U NU EMOTIONEEL BEN HOE WIL JE RUST IN ONS LAND BRENGEN,

  BLOED AAN DE HANDEN
  BLOED OP DE GROND MAMA AISA IS BEVUILD

  WIE MOET GESTRAFT WORDEN NIET U OF MIJ. UITERAARD DE MOORDENAARS.

  IK HOOP DAT U IETS AAN MIN WOORDEN HEB.

  EN KLIM ALS DE KAT IN DE BOOM KIJK EN HOOR
  UIT DIE BOOM.

  CONCLUDEER.

  RUST,VREDE, GEBED EN LIEFDE

  ODI
  ODI.


  Maak melding
 17. Bouta staat zeer terecht voor de dood van 15 prominente Surinamers. Wie heeft de ballen om aan te geven dat hij de paterintellectualis is achter alle dood en verderf, rechtstreeks tengevolge van die 8 decembermoorden? Blijkbaar ligt die dader op het kerkhof. Mi e taki Sranan tori. We moeten niet denken dat, dat deel geheim zal blijven. Die veroorzakers, lees moordenaars zullen sooner or late ook met de billen bloot komen!


  Maak melding
 18. deze regering laat zich niet chanteren door niemand , en iedereen in suriname heeft recht op werk maar moet niet zo zijn dat de regering alles voor jou moet doen doe ook zelf wat . maar laat mij dit zeggen deze scenario is ook bekend zoveel onrust stoken onder de bevolking en ik heb het iedee dat een pebaalde radio station onder het mom van talk show ook een van de motor hier in is .er zijn tijden geweest waar radio station die een andere mening hadden in puin zijn geschoten dus kom mij niets over tukajana vertellen die zijn de hele tijd rustig geweest en nu van uit het niets hoor je ze weer jullie denken dat de regering in suriname slaap bouterse speeld met vuur en hij gaat zich lelijk verkijken let op mijn woorden wat ik nu ga zeggen mogen jullie onthouden als de tijd daar is dan staat hij met een handtje vol mensen die veel aan hem te danken hebben en hun lot hebben verbonden aan deze ze zullen samen ten onder gaan want het recht zal winnen daar ben ik van overtuig.


  Maak melding
 19. Geachte ‘Du’ (reactie no. 19),

  Wat bedoel je met ‘suma kiri suma’, om het maar in behoorlijk Sranantongo neer te zetten.

  ‘Zelfverdediging’ is een recht van elke burger. En had Jezus van Nazareth dat toendertijd ook maar gedaan, dan zou de geschiedenis van het christendom er vandaag totaal anders uitzien.

  Leer van die Amerikanen en die Europeanen t.a.v. de bestrijding van het zogenaamde ’terrorisme’, ‘PREVENTIEF’ wordt het genoemd.

  Ga ook maar informeren bij dhr. Romeo Hoost liefs met een verborgen camera. Hij vooral zou je van alles erover kunnen vertellen, hoe hij en zijn anti-Bouterse vrienden, de deuren van de toenmalige Nederlandse geheime dienst de BVD en dat van de CIA, plat liepen met hun smeekbede om militair in Su in te grijpen. De Amerikanen tijdens president Ronald Reagan zeiden: NO WAY MR. HOOST!!!; “Dhr Daal gaat er mee accoord” vertelde hij nog tegen die Amerikanen, “deze actie gebeurt allemaal op zijn verzoek en dat van mijn oom de advocaat”. NO WAY SIR!!

  Dus waar lul jij nou over.

  Trouwens, waarom was er al die tijd in het district Saramacca/Suriname, een netwerk van de CIA gestationeerd, welke regelmatig contact onderhield van de groep Daal en advocaat Hoost? Je zou die telefonische opname bandjes eens moeten besluisteren omtrent hun verzoeken gericht aan de CIA en de BVD.

  Dus Doe maar lekker alsof je neus bloed.

  Trouwens, in de nationale en internationale politiek, is ‘Preventief handelen’ geoorloofd, vooral als duidelijk blijk dat je tegenstander het op je leven gemund heeft.

  En met betrekking tot die ‘kunu’.

  Wanneer je onvoldoende spiritueel onderlegd bent, de werking van het Universum niet kan vatten of nimmer heb getracht het te begrijpen, dan zal je de dingen moeilijk kunnen vatten.

  Yu na ‘si na bribi’, zo dachten die landverraders er ook over in december 1982, en zie nu hoe een Romeo Hoost als een verward kind met zijn vuile plastik tasje door Amsterdam rond dwareld als te zijn ‘journalist’.

  Niet merkwaardig dat hij als journalist is gaan inspreken tijdens de raadsvergadering omtren de behandeling van de Kwestie rond het Nazi-beeld op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost.

  Kijk bijvoorbeeld vooral ook naar die zwarte politici in Amsterdam-Zuidoost. Je hoeft maar kort een protestbord voor hun neus te houwden en het bloed stijgt hun naar het hoofd.

  Het zijn als ‘kleine dictators’ die als zij volwassen zouden worden, niet veel zouden verschillen als een George Bush of een Saddan Hoesein.

  Dus, stay blind, slaap verder of wake up!


  Maak melding
 20. Meneer Buitenman,Du is of heeft een kronto edeh,Dudombo heeft een persoonlijke haat tegen Bouterse dus is waisting time ,om deze haatdrager/zaaier bepaalde feiten onder ogen te drukken.

  Deze regering laat zich niet chanteren?????Hahahaahha ai baja Du go sribi jere,hebben de ex-jungle commando`s deze regering niet gechanteerd dan?Effe barricade`s opwerpen en zie daar,ze krijgen een baan ,waar een normale sollicitant door de mangel zou gaan,als dit geen chatage is,hahahahahahah .
  Je president wist wat hem te wachten stond als hij niet in het stof zou bijten.
  Nogmaals de 15 doden hebben een risico genomen door te heulen met ,de CIA


  Maak melding
 21. beste mw.buitenman,

  Kijk op de site van werkebijdeoverheid.nl of cwi.nl of randstad.nl.
  het is beter te solliciteren dan onzin hier uit te kramen. Het is tijdverspilling.
  Heel veel succes, ik hoop dat je op korte termijn een baan vindt.
  met vriendelijke groet,


  Maak melding
 22. Jullie hebben het niet door wat Du frustreerd,hij heeft gewoon een sex pop nodig,
  door alle frustratie,reageerd hij het af op Bouta, misschien kan hij turbo meenemen.
  drugs bende.


  Maak melding
 23. Peroeng peroeng wi patrong. Sang wani kong, meki a kong!
  If you come to shoot, shoot and don’t talk.

  Met al dit oeverloos gehoop en weenklaag ontnemen dit land en volk telkenmale de gelegenheid om een nieuwe start te maken.
  Sranan sa wini!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES