woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenNatuurECLAC-rapport over watersnoodramp 2006 in Suriname

ECLAC-rapport over watersnoodramp 2006 in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De website Watersnoodramp Suriname heeft een primeur. Het is de eerste Nederlandstalige site met het rapport van ECLAC (“United Nations Economic Commission for Latin America and the Caribbean”) betreffende de gevolgen van de “falawatra”, de grote overstromingen in 2006 in Suriname.

Er staan in het 52 pagina’s tellende rapport “Suriname, The impact of the May 2006 floods on Sustainable Livelihoods” tevens aanbevelingen voor een duurzaam herstel van de getroffen gebieden.

Een geschatte 111 miljoen Surinaamse dollar (ca. € 30 miljoen) is de schade die het binnenland heeft geleden na de watersnood van het vorig jaar. De “falawatra” watersnood kreeg in mei 2006 veel mediale aandacht.

Op 9 juni is er in Amsterdam een werkconferentie over duurzame hulp en waterbeheer in Suriname. Tot de genodigden behoren minister B. Koenders (Ontwikkelings¬samen¬werking) en minister M. Felisie (Regionale Ontwikkeling Suriname).
Tevens zal Stichting Ghanese Gemeenschap Nederland symbolisch een ingezameld bedrag ten behoeve van de slachtoffers van de watersnoodramp overhandigen aan de voorzitter van de Landelijke Marron Stichting Dufuni, de heer Kensley Vrede.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES