Surinaamse parlementariër overhoop met ziekenfonds

15

PARAMARIBO, 20 mei – Het Staatsziekenfonds, SZF, heeft een strafklacht ingediend tegen parlementariër Sharmila Mangal-Mansaram wegens smaad. Volgens het fonds heeft Mangal-Mansaram zich “zeer arrogant en beledigend” gedragen tegenover de leiding van SZF in een onderhoud over vermeende fraude door haar broer, de huisarts Aniel Mansaram. De zaak krijgt een politiek tintje.

Mangal-Mansaram beweert dat de actie tegen haar broer te maken heeft met een onderzoek naar corruptie bij het fonds. Dat onderzoek heeft zij zelf uitgevoerd. “Kennelijk wil men nu wraak nemen”, zegtMangal-Mansaram. Ze heeft een interpellatievoorstel ingediend bij het parlement om deelname te voorkomen van het SZF aan het Kwakoefestival in Nederland.

Dokter Aniel zou geen blaam treffen. Het fonds zou dan ook verkeerd hebben gehandeld door de dienstenovereenkomst met Mansaram te beëindigen. De arts zou hebben gefraudeerd bij de opbouw van zijn patiëntenbestand in een relatief korte periode. Er werd een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat SZF-verzekerden waren gemuteerd naar Mansaram zonder toestemming.

Volgens het fonds moet de arts de handtekeningen zelf geplaatst hebben op de mutatieformulieren. Mansaram is in de gelegenheid gesteld vrijwillig het contract op te zeggen, wat hij ook heeft gedaan. Er is geen aangifte gedaan bij de justitie. Zus Sharmila vond het echter nodig als ‘juridisch vertegenwoordiger’ van broer, haar zegje te doen bij de SZF-leiding.

Het moet er zo heftig aan toe zijn gegaan, dat er aanleiding was voor een strafklacht. Zelf zegt Mangal-Mansaram niets verkeerds te hebben gedaan. Er is alleen maar gevraagd hoe de vork in de steel zat. “Ik hoop dat de SZF-directie kan hard maken dat ik me schuldig heb gemaakt aan smaad”, zegt Mangal-Mansaram. Ook heeft ze Aniel geadviseerd om zijn vrijwillige opzegging ongedaan te maken.


15 REACTIES

 1. Terecht SZF een parlementarier dient zich voor het land op te stellen en geen kritiek te hebben op het te voeren of uitgevoerde beleid mbt SZF ,nu er een moment van instabilisatie periode aanbreekt komt dit niet goed uit .aanpakken die handel weg met kritiek .pluim voor VENE die durft heeft gehad om diverse zaken te bereiken in Suri


  Maak melding

 2. mw. Masran-mangal

  de tijd is aangebroken voor je meisie, nu wil ik je grootte mond horen, hoe flink je bent,als je broer iets gedaan heeft denk ik dat hij zichzelf kan verdedigen,maarnee…je wil aan tonen hoe geweldig je bent…. SZF.

  heeft je in een maswa betjie……probeer eruit te komen bawdjie.

  Akuba


  Maak melding

 3. Niks anders doen dan haar een schop onder haar kont te geven.

  Het lijkt of deze meid knettergek is.

  SZF ziekenfons is al een groot probleem(rovershol)dan komt deze meid nog opzetten, dan weet niemand het meer.

  Dat is mij wat met Vtje en zijn clubleden.

  Ik zeg Sarasara laat los dat ding.
  a sma no-smeer-boeg ….. loes ing en snel.


  Maak melding

 4. Bij het SFZ is men inderdaad bezig met wanbeleid,die stelletje idioten hebben lef hebben om deel te nemen aan Kwakoe festival, ivp het geld te gebruiken voor medicijnen of zieke burgers, dat is pas een vorm van fraude!!!!!!!!!!!!!! Wegschoppen deze gasten zou ik zeggen!!!!!


  Maak melding

 5. zulke mensen moet je voor uit het medische wereld verwijderd. Wat denk zuslief van de zaak te maken. In cuba zou hij het niet proberen hoor.


  Maak melding

 6. Dit vogeltje heeft duidelijk gepoogd te vliegen nog eer het veren had. Dit mens gaat sooner or late op haar snufferd. Walchelijk gewoon zo betweterig als ze probeert over te komen.


  Maak melding

 7. mevr de parlementarier >> een grote mond tijdens de amafo-kwestie en nu…een pleiter voor een boef wat notabene uit haar eigen ma-bere komt…. nu wil die mvr ookwel ns op Sky horen……shanti shanti….haar broer is zo eerlijk als wat…..zo hardwerkend!!!!


  Maak melding

 8. Dit riekt naar belangenverstrengeling. Als de broer inderdaad handtekeningen heeft vervalst en daar terecht op aan is gesproken, en Sharmila heeft vervolgens als wraak het SZF weggehouden van Kwakoe, dan is dat een ernstige vorm van belangenverstrengeling. Veel ernstiger dan de fouten waarvoor Alice Amofo moest aftreden of de vermeende belangenverstrengeling van Fiene cairo, waartegen Sharmila zo tekeer is gegaan. Laat het Front nu maar eens laten zien hoe consequent ze zijn …


  Maak melding

 9. Belachlijk dat mensen op hoog nivau in suriname alleen en ook maar alleen aan zijn of haar eiegn zak denken.
  In plaats van een land op te bouwen samen maken ze het alleen maar kapot.
  Jammer is het. Suriname is een heerlijk land. Jammer dat er niet een regering is geweest die ook alleen aan het land heeft gedacht. Kom op surinamers maak samen een vuist maak wat van het land.


  Maak melding

 10. De aap komt uit de mouw!!!!Deze dame beweerde indertijd dat ze niet aan klasse en familie politiek deed. Denk aan uitspraken in de periode van de roofmoord nieuwe Grond.
  Wats this miss mangal???Consequent blijven en soms is het beter je mond te houden.


  Maak melding

 11. mensen ik wil anoniem blijven maar het fout ligt bij szf,ik was ook daar toen het gebeurde op dat moment had mevrouw mansaram gelijk en ze heeft nog steeds gelijk want,broer mansaram wilde geen politieke gedoe en wilde geen tjoekoe afstaan aan de boevoen van SZF,toen hebben ze hem beschuldigd van fraude en de handtekeningen zijn door een functionaris van de SZF geplaats om doktor mansaram in het kwaaddaglicht te brengen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.