zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit NederlandNederlandse leerlingen terug uit Suriname

Nederlandse leerlingen terug uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname leven verschillende bevolkingsgroepen veel beter samen dan in Nederland. Dat is de belangrijkste conclusie van dertig middelbare scholieren van het Arcus en de SGL in Lelystad meldt Omroep Flevoland.

De tieners bezochten in Suriname de hoofdstad Paramaribo en Lelydorp. Daar volgden ze samen met leeftijdgenoten schoollessen.

Het doel van de reis was het ontdekken, hoe verschillende culturen op een vreedzame manier met elkaar samenleven. De scholieren willen nu hun ervaringen delen met hun klasgenoten in Lelystad.

opening
Fernandes Express
BODO Party

18 REACTIES
 1. Jij hebt nog niks gezien enkelen kregen ook nog stevige wierwatra van een drezieman. mi-boi er gebeueren dingen die Suri’s in Su niet eens weten…Wat een tekortkoming…
  En nog steeds de vraag waarom zoveel aandacht voor Su. En vooral als niet iedereen weet wat deze frontleiders uithalen.


  Maak melding
 2. Henk,

  Je kan je ook afvragen hoe het komt dat er een excursie nodig is om dit te ontdekken vanuit nederland.
  Tevens vraag ik me af waar dit reisje van betaalt is.


  Maak melding
 3. O, dus toch hoor je er iets over, deze dingen zijn altijd zo geweest in Suriname alleen vinden de witte mannen dat zij ons dat moeten leren intergreren.

  Deze dingen moet Nederland ook bekend maken via de politiek, niet alleen als het negatief nieuws is.

  Surinamers houden van het land en van elkaar en natuurlijk zal er meningsverschillen zijn anders zou het ook niet gezond zijn.

  Waar is Verdonk en Wilders??

  Laat Nederland maar een voorbeeld nemen van hoe mensen met elkaar omgaan in Switi Sranang.

  Surinamers weten niet wat intergreren is want voor hun is het de normaalste zaak dat ze zich aanpassen en mensen accepteren zoals ze zijn. Opeens is dat woord tevoorschijn gekomen van ergens. Nederland was nooit een land waar verschillende bevolkingsgroepen woonden,er werden geen slaven naar Nederland verscheept dus ze leefden niet met anderen samen,wat weten zij dan van intergratie??

  Suriname heeft ook als 1 van de weinige landen van de wereld een kerk,moskee en synagoog naast elkaar en nog nooit is er iets voor gevallen van geloofsdiscriminatie.


  Maak melding
 4. O,ja en nog iets in Suriname heb je alleen maar zwarte scholen dus is het wel fijn te horen dat een witte school een voorbeeld neemt van een zwarte school.


  Maak melding
 5. IK ben het volkomen eens met Su (# 6&7). In Suriname kennen we de term integratie niet omdat dit voor de Surinaamse samenleving een automatisme is. Thank you so much.

  Eduard Lupson


  Maak melding
 6. Neen in suriname geen zwarte of witte scholen,ik vraag me wel af als er wel net als vroeger “pay-money” (zgn particuliere)scholen zijn, waar alleen goedoe-mang pjiens (gingen)gaan? Je zag als poti-sma pikin wel het verschil toen hoor !

  Ik vraag het me af ja !


  Maak melding
 7. Het is hartstikke leuk dat deze trip gemaakt is door de jeugd,want zy zyn de toekomst van morgen.Maar het zou jammer zyn als hun ervaring,conclusie alleen gedeeld wordt met leefdtydsgenoten.

  Ik zou ze daarom willen adviseren om het ook te delen met de politiek en de overige media.
  Dan hoort ook de rest van de bevolking hoe het is.Vooral met Wilders en al de anderen die vinden dat wy moeten integreren.

  Nog wat.Als het met belasting geld betaald is vind ik het niet erg.Zy liever dan de heren in Den Haag die toch alleen maar negatief nieuws zouden overbrengen.

  Ik zou zeggen,overige scholen stuur ook jullie leerlingen en wie weet, misschien wordt Ned toch nog tolerant.

  Jeffer


  Maak melding
 8. Thanks Eduard Lupson (nr 9) naar mijn weten is het gewoon zo wat jij schreef.

  Het maakt niet uit van welke deel van de bevolkingsgroep iemand is, het eerste wat iemand zegt als er gevraagd wordt waar diegene vandaan zal die zeggen uit Suriname.Wanneer komt het voor dat een bepaalde groep in Suriname demostreerd tegen iets,als er wordt gedemostreerd doen we dat met zn allen omdat we een verbetering willen voor ons land,Suriname.Omdat dat ons thuis is en dat voelen we ook.En daarom zeggen we ook met zn allen Switi Sranang.

  Niet net als in Nederland, ik kom uit Nederland maar oorspronkelijk van daar en daar.In Nederland voelen veel andere mensen van andere bevolkingsgroepen zich niet altijd thuis vooral anno 2007 en dan intergreren ze veel moeilijker.Ze zijn er alleen voor een beter toekomst,hopen ze.

  Suriname the place to be!!!


  Maak melding
 9. Heeft niet Lachman J. in Suriname gezorgd voor en correcte integratie politiek.
  Zijn de Suri’s in Suriname de multiculturele samenleving niet ontstegen.
  In Su kennen we nu onze monocultuur.
  Helaas heeft en deel van de Suri’s in NL dit niet door en denken dat ze I.N.G zijnde direct ook slimmer zijn.
  (In Nederland Geweest = ING)
  Zo kunnen ze niet begrijpen dat er niet allen Hollandse leerlingen zijn geweest maar ook Marokanen en andere allochtonen waaronder afstammelingen van Suri’s.
  Tje Poti, don don Suri-man
  ze zij vergeven want ze weten niet beter.


  Maak melding
 10. Geblaf van nr.13. Was… is vrij wazig.
  Hallo Was…blijf niet dwingen..laat anderen de mening en gevoelens uiten…niet als een ondoordacht persoon tekeer gaan.


  Maak melding
 11. Als wij jullie niet naar Suriname hadden gehaald waren jullie nu bedelaar. Dus niet zeuren, maar geef de rest van jullie assets ook aan ons.


  Maak melding
 12. Nr 17. Nederduitsch bloed, je moet niet lullen want door ons Surinamers hebben jullie leren douchen, kijk maar jullie zogenaamde “huizen” die in 1900 enz zijn gebouwd,die huizen hadden geen badkamer.Jullie hadden een badhuis waar misschien 1/3 van jullie zo af en toe heen gingen.

  Als wij Surinamers er niet waren dan was de KLM vandaag de dag niet zo groot als dat ze zijn.Wij betalen de duurste tickets en elke vlucht zit zo wat prop vol.Van vleigveld tot vliegveld,zonder hotel ofzo.

  Jullie wijzen wel steeds met jullie vinger naar anderen maar zijn jullie wel een haar beter??

  Bedelaars??? Hahaha, veel Nederlanders zijn de aanstaande bedelaars,dankzij de euro.

  De voedselbanken zijn de afgelopen jaren als paddestoelen uit de grond getoverd,benzine is zo duur dat niet iedereen meer er het geld voor over heeft of wilt betalen.
  School / studie geld is haast ook niet meer e betalen vandaar dat er zoveel ongeschoolden rondlopen.

  Overal waar een gulden teken voor stond hebben ze een euro teken voor gezet zodat alle prijzen zijn verdubbeld,behalve de salarissen,dus dat betekent meer betalen met minder geld.

  En dat is de reden dat jullie vluchten naar onder andere Suriname.Jullie hebben zelfs een tv programma erover.

  In Suriname kan je nog lekker leven met minder geld en zonder stress.En toch lacht iedereen elke dag.

  Kan je in Nederland leven van laten we zeggen bv 500 euro??
  Zelfs 2000 euro is niet genoeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES