Suriname gaat ook staande magistratuur versterken

2

PARAMARIBO, 22 apr – Ook de staande magistratuur zal versterkt worden met meer menskracht. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Nu al hard gewerkt wordt aan gunstigere werkomstandigheden voor de rechterlijke macht, is het hoog tijd om ook de rest van het justitieel apparaat op te krikken. Er zijn reeds maatregelen getroffen.

Zo is er een speciale Officier van Justitie aangesteld voor verkeersdelicten. Het schrijnend tekort aan menskracht heeft de agelopen jaren geleid tot een opstapeling van onbetaalde boetes. Dat is nu opgevangen. “Inmiddels is het besluit genomen om ook een speciale opleiding te starten voor het Openbaar Ministerie”, zegt Santokhi. Model staat de Rechterlijke Ambtenaren in Opleiding, Raio.

Via Raio moet het tekort aan rechters zo gauw mogelijk worden opgevangen. Volgend jaar komen zeven nieuwe rechters beschikbaar. Een tweede rechtersopleiding is nu in voorbereiding. Een groot deel van het handjevol magistraten leunt al tegen het pensioen aan. “Om dat probleem te kunnen oplossen heb ik de rechterlijke macht gevraagd om ervaren juristen te identificeren om die dan via verkort trainingstraject op te leiden tot rechter”, aldus Santokhi.


2 REACTIES

  1. Surinamers leven reeds jaren als kannibalen met met elkaar, doen racistische, discriminerende uitspraken over elkaar. Suriname is een heel geliefd land maar, er zijn sommige mensen die zeer minderwaardigheids complexen hebben en diepliggende psychische stoornissen hebben. Mensen die een degelijke ontwikkkeling door gemaakt hebben beseffen juist dat elk mens gelijke behandeling heeft. T maakt niet uit of je zwart of wit bent. surinamers ! wij zijn met zn allen lot genoten van elkaar. A ls wij zo perfect, machtig, arrogant en geweldig waren zouden wij met zijn allen in het verleden NIET als beesten, en slaven behandeld worden en buitendien zou ons geliefd land nu beter ontwikkeld zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.