zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenNatuurTemperatuur Suriname gestegen laatste 50 jaar

Temperatuur Suriname gestegen laatste 50 jaar

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 apr – De temperatuur in Suriname is in vijftig jaar met een halve graad gestegen. Dit is gemeld tijdens een workshop over de opstelling van een klimaatactieplan. De neerslag in is de laatste eeuwe met tien procent afgenomen. Het si hoog tijd voor actie.

De deelnemers aan de workshop vinden dat niet langer getalmd mag worden. De overheid zal een voorhoederol moeten vervullen bij het treffen van voorzorgsmaatregelen. Verergering van de wateroverlast die nu al merkbaar is in vooral het kustgebied, kan zo voorkomen worden. Volgens de deelnemers wordt nog te onbedacht omgesprongen met het natuurlijke milieu.

Dit is vooral te merken aan de slordige stadsplanning, het ongepland dempen van rioleringen en het toelaten van goudwinningsactiviteiten in beschermde natuurgebieden. Het initiatief voor een klimaatactieplan komt van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname, Nimos. “Dit moet zo snel mogelijk opgezet worden”, zegt Nimos-functionaris Nancy del Prado tegenover de Ware Tijd.

Het kustgebied is uitermate kwetsbaar, ook al vanwege het grote aantal economische activiteiten die er plaatsvinden. Minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid, Technologische ontwikkeling & Milieu onderkent de tijdsdruk: “We moeten beter gaan plannen om Suriname en de samenleving te behoeden van de gevolgen van klimaatverandering.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
 1. Een halve graad in 50 jaar ! Daar merken de Suri’s ‘echt wel’ niks van, want het is er daar elke dag bloedje en bloedje heet !
  Een halve graad toename van de ‘hitte’ in 50 jaar, dat is dus 1 graad in 100 jaar. Na deze 100 jaar leven we dan niet meer volgens Somo, dus wie dan leeft die dan zorgt.
  Dus kunnen de huidige Suri’s als van oud’s doorgaan met het vernietigen van hun habitat.

  Onze kinderen en kindskinderen zullen het dan maar zelf uit moeten zoeken!


  Maak melding
 2. Ik ben gelukkig NIET zo intelligent als de onderzoekers die deze berichten gelanceerd hebben.Want elke idioot van zondag kan merken dat het meer dan een halve graad warmer geworden is.(TIP : MEET ALLEEN DE WARME DAGEN EN GEEF DAN EEN GEMIDDELDE WEER,en dan zal je een ander verhaal verkondigen want het is tegenwoordig ook kouder tijdens de regentijd SLIMME JOPIES)
  En als er minder neerslag valt hoe komt het dat Suriname nu sneller onderloopt???


  Maak melding
 3. Het kan ’s avonds inderdaad aardig koud zijn in Sur. en dat valt me op als iemand die in een koud klimaat leeft.

  Het is niet overdreven om een vest mee te nemen op vakantie, die heb je soms nodig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES