vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidValse info vogelgriep in Suriname schuld media

Valse info vogelgriep in Suriname schuld media

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 apr – De oorzaak van de verkeerde informatie over het uitbreken van vogelgriep in Suriname, moet gezocht worden bij de media. Dit zegt Martelisse Eersel, topfunctionaris op het ministerie van Volksgezondheid. Met name het Britse BBC moet evrantwoordelijk gesteld worden. Er is een verkeerd beeld gegeven van de herkomst van een partij in Engeland geïmporteerde vogels.

De volgels bleken achteraf uit Azië afkomstig te zijn, maar toen was het bericht over een zieke Surinaamse papagaai al de wereld ingezonden. De bevestiging van de vergissing door de Britse autoriteiten kreeg veel minder aandacht. Suriname ondervindt nog steeds de gevolgen. Om de informatie over ontwikkelingen op gezondheidsgebied te verbeteren wordt een protocol uitgewerkt met de Wereld Gezondheidsorganisatie, WHO.

Zo kan zeker worden gesteld dat de juiste informatie op de juiste plaats terechtkomt.
Het Bureau Openbare Gezondheidszorg is voor Suriname de focal point van de WHO. Bij het vaststellen van mogelijke bedreigingen, zoals besmettelijke ziekten en epidemieën, zullen alle inperkingsmaatregelen via het bureau worden uitgevoerd. Het betreft alle voor mensen, dieren en planten besmettelijke ziekten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
  1. Ze willen mensen afschrikken om naar Sranang te gaan.

    Ze weten dat Suriname in trek is en zijn bang dat veel toeristen voor Suriname zullen kiezen zodat zij minder vakantiegangers zullen krijgen dus ook veel minder inkomsten uit toerisme gaan krijgen.

    Die mensen zijn engerds mang,als ze strijden dan moeten ze dan op een normale manier doen en niet via valse meldingen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES