woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandSamsam Webexpeditie herovert Suriname

Samsam Webexpeditie herovert Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

‘Ben jij een wereldbuger?’ Onder dit thema ging op dinsdag 6 maart de Samsam Webexpeditie 2007 in Suriname van start. Voor het zevende achtereenvolgende jaar coördineert de Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname de deelname van een vijftigtal Surinaamse lagere scholen aan dit educatieve communicatieproject.

Het gaat om een onderzoekingstocht op een website, waarbij leerlingen zelf verhaaltjes schrijven of reageren op die van anderen, vragen kunnen stellen of die van anderen beantwoorden. Ze kunnen ook met een digitale fotocamera gemaakte raadseltjes op sturen of raadsels oplossen. Eveneens is er een dvd-film voor de deelnemers, waarin elke week aan ander onderwerp van het thema ‘wereldburgerschap’ wordt belicht.

Aan het project nemen deel in Paramaribo en in de districten Wanica, Commewijne, Marowijne en Nickerie. Alle scholen en leerlingen kunnen in schoolverband, maar ook individueel meedoen aan dit vijf weken durend internetavontuur. Dit jaar loopt de Webexpiditie de tot en met 5 april en zal feestelijk worden afgesloten op 2 april in het Fort Zeelandia.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) maken het mogelijk dat dit project in Suriname kan worden uitgevoerd. Ook Telesur ondersteunt het project en stelt al zijn cyberruimten in Paramaribo en Commewijne beschikbaar gedurende de gehele expeditie. Zo kunnen scholen en leerlingen, die niet over een computer met internetverbinding beschikken, toch in georganiseerd verband kunnen meedoen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES