zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameVNG werkt mee aan kennisinstituut voor Suriname

VNG werkt mee aan kennisinstituut voor Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mrt – De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG, gaat Suriname bijstaan bij de opzet van een kennisinstituut. Dit zegt Beryl Biekman, beleidsmedewerker van de Nederlandse gemeente Den Haag. Onder meer zullen trainingen worden gegeven voor functionarissen die betrokken zijn bij de decentralisatie van de districten.

Het zwaartepunt ligt bij competentie- en human resource management. Volgens Biekman zullen de trainingen verzorgd worden door zowel Surinaamse als Nederlandse deskundigen. Suriname zal ondanks de beperkte uitvoeringscapaciteit in staat zijn de decentralisatie beter te laten verlopen. In de opstartfase zijn vijf districten betrokken, die worden voorbereid op het regiseren van de eigen ontwikkeling.

Onder meer financieel beheer en projectplanning komen in eigen handen. De andere projectpartner is de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. In mei wordt in samenwerking met de VNG een ambtenarenopleiding Kansenregisseur gegeven. De kansenregisseur krijgt onder meer tot taak in de dsirtciten condities te scheppen voor economische ontwikkeling.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
 1. Hoe is dit toch mogelijk he. Ze schreeuwen in suriname dat het land zich op het caraibisch gebied moet focussen maar nemen zelf de vinger van nederland en stoppen die in de pap. Dus niet klagen dat nederland een vinger in de pap wilt hebben in suriname. Waarom geen kennisinstituut volgens het caraibisch model, althans indien zoiets bestaat?
  Suriname is een land met een dubbele moraal. Schelden op je weldoener en in zijn hand spugen, maar wel graag uit dezelfde hand vreten.


  Maak melding
 2. VNG staat volgens mij voor Verniging Nederlandse Gemeenten.

  Het is dus in deze dat de VNG voorbeeld-reglementen wil aanreiken aan Suri om individueel en zelfstandig de distrikten te runnen.

  En waarom niet , liever telaat dan nooit. En mensen , kijk zelf maar naar Vene , hij is de man geweest om de CambiorLtd-deal te sluiten. Dus dat heeft niks met deze zaak te make.

  Of heb ik het verkeerd. Wie het precies wete, zegge het maar.

  Met vriendelijke groeten,…………..


  Maak melding
 3. HENKIE je hebt gelijk want de manier waarop suriname regeert word keur ik af verdeel alle districten en laat gewoon de leiders van de districten het werk doen bijvoorbeeld geef saramacca en d.c en een korpschef en een eigen gemeentehuis zoals in nederland en laten ze hun belasting geld maar zelf innen bij de ondernemers van saramacca zo alleen kan een land vooruit gaan dan heb je niet een instituut maar verschillende zet in elk district een eigen kamer van koophandel en van alles en nog wat dan heb je ook meer werk voor mensen en zo alleen kan je een district bevorderen ik had dit plan al 10 jaar geleden voorgesteld aan de heer girjasing toen had vene en lachman het afgekeurd die klootzakken


  Maak melding
 4. Hoe is het gesteld met SDD, daar was Biekman toch icm Burg. Deetman de leiders.
  En hoe zit het met de uitspraak SDD 2006 in Sur. Laten ze eerst de gemaakte afspraken waar maken en nakomen voordat ze weer een nieuw resultaatloos avontuur in duiken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES