maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse politie blij met Nederlandse hulp

Surinaamse politie blij met Nederlandse hulp

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/MEERZORG, 10 mrt – De hulp die verkregen wordt van Nederlandse collega’s wordt op prijs gesteld door de Surinaamse politie. Dit zei korpschef Delano Braam bij de opening van het nieuwe politiestation in Commewijne. De bouw is gefinancierd door de Regiopolitie Amsterdam Amstelland. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar het verder verloop van de samenwerking.

Die is er vooral op gericht de professionele standaard te verhogen bij het Korps Politie Suriname, KPS. “Deze samenwerking betekent voor het KPS voornamelijk een investering in de relatie met een belangrijke innovatieve internationale partner met wie wij solidair zijn en een groot aantal normen, waarden, visies en idealen delen in onze gezamenlijke strijd tegen criminaliteit”, zei Braam.

De bouw moet ook als symbool worden gezien van volledig herstel van het overheidsgezag in het oostelijk deel van Suriname. Het oude politiestation is in de jaren tachtig vernietigd tijdens de binnenlandse oorlog. Bij de aanslag werden vijf politieagenten om het leven gebracht. In het gebouw zullen ook ambtenaren worden ondergebracht van de Bestuursdienst.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Zie daar het goede werk van deze regering voor het land.

  Men is opbouwend bezig en laat goede betrouwbare ontwikkelingen in Suriname toe.

  Wij moeten af van mensen die alleen onder ontwikkeling prediken, die moeten nooit meer de kans krijgen om het land weer in verdoemenis te storten.


  Maak melding
 2. Het goede werk van deze regering????? Bedelen bij de Nederlandse politie?En een verjaardagsfeest vieren voor 25.000 euro?
  Tja die Nederlanders zijn echte malloten.

  Niet de regering is opbouwend bezig,maar de regiopolitie Amsterdam-Ameland,als het aan Vene ligt,vervallen de politieposten,maar de Bakra vindt het zo zielig voor hun collega`s in Suriname.
  Suriname moet zich doodschamen,uitbundig feesten en je volk laten barsten bahhhhhhhhhh.


  Maak melding
 3. KIJK wat de heer braam zegt het Het oude politiestation is in de jaren tachtig vernietigd tijdens de binnenlandse oorlog. Bij de aanslag werden vijf politieagenten om het leven gebracht. en dan nog ziet venetiaan kans om met BRUNSWIJK die moordenaar om in een regering te zitten venetiaan klootzak dat je bent je bent laag sakasaka lagie beest dat je bent je bent geen president waardig donder op


  Maak melding
 4. Is suriname verslaafd aan hulp of niet. Waar blijft potverdomme de eigen verantwoordelijkheid en inzet. Ik ben niet tegen hulp hoor, maar hoe valt deze hulp te rijmen met het feit dat een minister bijna 25.000 euro uit de staatskas aanwend voor haar 30ste verjaardag?
  Ik kan me niet van de indruk onttrekken dat de kwaliteit van de politieke bestuurders in suriname lager is dan de kwaliteit van een plee (koemakoisie) achter op een erf in de saramacca- of laddesmanstraat.
  Straks wordt er moorde en brand geschreeuwd als nederland haar ware aard laat zien en suriname opnieuw schoffeert. Suriname heeft een wiri-wassie nodig


  Maak melding
 5. Handen ophouden voor het buitenland metname voor Nederland. En straks 35 jaar onafhankelijkheid vieren. Wat konden de leiders die voor onafh waren toch vooruit zien. Zijn bedelaars gebleven en het volk tot de bedelstaf veroordeeld.


  Maak melding
 6. Bravo voor deze regering die opbouwend bezig is. Deze regering Venetiaan is bezig de puinen op te ruimen van de vorige regeringen.
  Het gaat steeds de goede kant op. Bravo. Jessica


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES