Nieuwe ambassadeurs Suriname wacht zware taak

0

PARAMARIBO, 10 mrt – Suriname’s nieuwe ambassadeurs wacht een zware en verantwoordelijke taak. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De ambassadeurs die zijn aangesteld voor respectievelijk Venezuela en de Volksrepubliek China moeten onder meer de warme en vriendschappelijke betrekkingen verder helpen uitbouwen. Ook moet de juiste balans behouden worden.

Het Surinaamse belang mag beslist niet vergeten worden. “Als hoogste vertegenwoordiger van de regering van Suriname rust er een zware taak op uw schouders”, zei Venetiaan bij de beëdiging van Samuel Pawironadi en Mohamed Isaak Soerokarso. Pawironadi wordt ambassadeur in Venezuela en Soerakarso gaat naar China. In beide relaties spelen ook andere belangen.

Die moeten scherp in het oog gehouden worden. Suriname en Venezuela trekken onder meer gezamenlijk ten strijde tegen armoede, drugshandel, schending van mensenrechten en terrorisme. Ook wordt de economische samenwerking steeds belangrijker. De betrekkingen met China zijn al voorbij het bilaterale niveau. Suriname speelt een voorname rol bij de uitbreiding van China’s relaties met Latijns-Amerika en het Caribisch gebeid.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.