woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameOri: "Salarissen van meer dan 1.000 spookambtenaren nu blokkeren"

Ori: “Salarissen van meer dan 1.000 spookambtenaren nu blokkeren”

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname (MINOWC), beschikt over een lijst van meer dan 1.000 spookambtenaren.

“De spookambtenaren zijn nu geïdentificeerd. We hebben een lang traject gehad dat begon met de mensen aanschrijven om zich aan te melden. Sommige mensen waren moeilijk te bereiken en we zijn nu op het punt gekomen op instructie van zeker het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat wij nu de discussie van communicatie gaan stopzetten en we gewoon de salarissen gaan blokkeren. We hebben nu een lijst van boven de duizend mensen die het gaan merken”, aldus Onderwijsminister Henry Ori donderdag op een persconferentie.

Volgens de Surinaamse bewindsman zijn er duidelijke instructies naar alle ministers over de overtolligheid van ambtenaren in het kader van de Public Sector Reform en is er tot nu toe voldoende geduld opgebracht.

Daarnaast komen er te veel mensen op de loonrol voor die geen enkele prestatie leveren. Hij beseft dat deze werkwijze niet prettig zal overkomen bij bepaalde mensen. Maar tegelijkertijd zal hiermee budget vrij worden gemaakt en ruimte worden gecreëerd voor een aantal nieuwe leerkrachten.

“We zien dat jaarlijks ontzettend veel geld aan salarissen gaat op dit ministerie. Het gaat om 2.1 miljard SRD en we hebben gezien dat we niet de prestaties daarvoor krijgen. Mijn ministerie gaat heel krachtig intern kijken wie de mensen zijn die in dienst zijn, werken en prestaties leveren. En degenen die door de jaren heen door het systeem glippen, gaan we bedanken”, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. En tegelijkertijd de vele friends and family die de afgelopen 4 jr zijn aangenomen ook bedanken en niet meer uitbetalen. Want ze hebben voor vrijwel geen enkele vooruitgang gezorgd. Ze hebben het allemaal hoog in hun bol..! Maar prestaties blijven uit!

    Zorgt u er wel voor dat u deze 1000 mensen niet brodeloos maakt. Schakel uw minister van sociale Zaken in om die mensen van een uitkering te voorzien….


    gemodereerd
  2. konsensi , deze paarse spookambtenaren moeten ze tot het bot uitkleden , en de ndp moet maar weer pakketten aan die landverraders geven , konsensi meer dan duizend , er zijn er wel 10 duizend of nog meer , jou ndp zal niets doen ze vreten liever zelf hun gestolen geld op


    Maak melding
  3. Er worden met miljoenen srd over de balk gesmeten op de kabinetten van de president en de vice president Kawtere. Daar gaat Chan natuurlijk geen fluit aan doen.

    A mang e libi likie Radja. Hoepelen jullie gauw op hoor!!

    Deze regering is wat mij betreft de grootste teleurstelling in Decades.

    Er moet bezuinigd worden laat dat duidelijk zijn maar niet op deze manier. De armen betalen het gelag terwijl de beleidsmakers in WEELDE leven.

    Lees het bericht op Star Nieuws: 2 jongemannen hadden ingebroken in het huis van een DNA lid en aangehouden: Buit 100000 srd, 2 Twa Twa’s, 1 fles Hennessy en parfums.

    De naam van het DNA lid is wijselijk niet vermeld in het bericht.

    Ik walg van deze beleidsmakers!!! Het moet wel een ABOP DNA lid zijn geweest waar de inbraak in maart heeft plaatsgevonden.

    Voor de verkiezing hadden sommige van deze gasten helemaal NIETS!!

    Zeker afgekeken van die paarse figuur die ooit minister is geweest en voor zijn ministerschap op slippers liep om zoutvlees te verkopen op de markt.

    Deze man schijnt nu de trotse eigenaar te zijn van enkele helikopters.

    Er wordt gestolen van het volk!!!


    gemodereerd
  4. Hoop dat huidige regering de salarissen van spook ambtenaren en ook van personen die niet presteren zo ook de honderden die nu reeds in het buitenland werken, onmiddelijk moet stop zetten. Ook al krijg je duizenden tegenstribbelingen van het volk, het moet gewoon worden uitgevoerd. Tot slot was het toch maar de ndp die de meeste mensen gewoon in dienst nam tijdens hun nederlaag bij de verkiezing. Dus laat die mensen maar bij bouta/ boefdraad/ ndp hun geld gaan halen, want die stelen miljarden usd dollars. Kijk maar wat de ndp mensen nu vergaart hebben zonder ervoor hard te werken. Dus stelen loont toch en je hoeft niet te studeren om rijk te worden, als je maar bij de ndp aansluit.


    gemodereerd
  5. Véééél te lang gewacht om deze luie donderstralen op de loonlijst te laten, terwijl ze zich moesten registreren, maar nooit verschenen. De datum is ik weet niet hoeveel keer verschoven en daarom werd de overheid niet serieus genomen. Eens met @Taurus: niet alleen de salarissen blokkeren, maar het geld waar ze geen moer voor hebben gedaan ook terugvorderen. Alhoewel, bij een kale rat valt niets te halen.


    Maak melding
  6. henry , het dna lid is wel genoemd ,,
    Verdachten aangehouden voor inbraak woning parlementariër Aviankoi ,,
    maar wat heeft dit met die duizenden paarse spookambtenaren te maken , die nu op het hakblok liggen , en hun partij de ndp en de voortvluchtige baas ddb zullen die landverraders niet helpen , geen pakketten , deze gasten moeten zien dat ze maatjes worden met de straathonden


    Maak melding
  7. Henry je praat onzin. Chan is minister president, hoe wil je dat hij gaat leven dan. Deze man werkt hard voor, zijn centjes. Die anderen die in armoede leven werken niet. Want wie werkt in Su die pinaart niet. Wat ook mensen zoals jij beweren. Jij wordt in de zeik genomen door de klagers en jij trapt met beide ogen in. En als je zegt dat mensen pinaren dan is dit soort bullshit. Als die spookambtenaren zouden werken, zou de regering meer geld overhouden om de zieken beter medicijnen te geven. Dit soort dingens kunnen alleen maar inzien de mensen die hersens heeft of die goed willen gebruiken. Je zal nu wel met een of ander reactie terug komen zonder je….te gebruiken. Jammer


    Maak melding
  8. Rami Rams

    Je bent gewoon onnozel: Je schrijft dat wie werkt NIET PINAART

    Weet je hoeveel werkenden de eindjes niet aan mekaar kunnen vastknopen om te overleven. Ze moeten meerdere baantjes nemen.

    Jouw president Santokhi is de grootste mislukkeling in decades.

    Volgend jaar mei hoef ik mij niet meer aan hem te ergeren. Gelukkig zal hij dan president AF zijn.

    Die BEDRIEGIE MANG Chan Santokhi krijgt de rekening gepresenteerd in 2025 en hij mag Kawtere gelijk meenemen.

    Chan leeft als een Radja in Paramaribo en het volk mag een armoedig bestaan leiden.


    Maak melding
  9. Ik zei toch al dat je gaat reageren zonder je hersenen te gebruiken. Waarom pinaren mensen in Su, 90% mensen die werken pinaren niet. Die andere 10% pinaart omdat die 4 dgn in week in de kroeg zitten in de restaurants


    Maak melding
  10. Waarom moet je deze mensen voorzien van een uitkering, de hebben de boel belazert, de gevangenis in, het volk heeft hier onder geleden, recht voor het volk en ophouden om boeven te spekken.


    Maak melding
  11. Baja, wat een onzinnige beweringen en stellingen van steeds dezelfde figuren hier op wtk. Een en al afgunst en jaroesoe van de abanies!
    Aan hun didactische vaardigheden en manier van communiceren kun je merken dat ze laag opgeleid zijn en verblind worden door hun etnisch denken.
    Om bij het onderwerp te blijven, schrap deze leba’s meteen van de loonlijst en span een zaak tegen ze aan dat ze alle onterecht verkregen gelden terugbetalen.
    Om het beleid te frustreren heeft didibrie nog voor de machtsovername snel 3600 ambtenaren aangenomen. Dus die 1000 leba’s behoren tot deze groep.


    Maak melding
  12. … onbegrijpelijk dat deze opsporing van “spookambtenaren bijna 4 jaar heeft geduurd!


    gemodereerd
  13. Ook de kosten van je hotel kamer moet jij zelf betalen.
    Moet een moeder bedelen vr hulp (geld) vr medicijnen voor haar dochter. Schamen deze vervloekte rovers in het land zich niet?? De NPSers gaan ze pesten. Zo is dit volk.


    Maak melding
  14. @MoeVan 19 april 2024 Bij 11:28

    “Waarom moet je deze mensen voorzien van een uitkering, de hebben de boel belazert, de gevangenis in, het volk heeft hier onder geleden, recht voor het volk en ophouden om boeven te spekken”

    En wat denk je van de duizenden die door deze regering zijn aangenomen? Belazeren zij de boel niet!? Het is in Suriname nog steeds 7 even, oftewel men pretendeert te werken! Maar het is gewoon een njang patu waaruit friends and family uit mogen graaien. Productie 0,0

    Alle regeringen hebben dat toegestaan, ook deze……..


    Maak melding
  15. SAMPSA????
    Nog steeds spook ambtenaren!!!
    De man van law and order, heeft echt gefaald hoor.
    Dit was één van de dingen die Chan het volk had beloofd.
    En nu 4 jaar later, dezelfde rotzooi van DDB.
    Kan het nog erger?
    Waar heeft het volk dit aan verdient.

    Chan heeft ons opgescheept met een VP die goudstaven van het land dealt met Piet Wortel.
    Goud van enkele miljoenen.
    Ik neem RB niets kwalijk hij staat immers op de lijst van Interpol. Kijk hem rondlopen in zijn Armani pakken.
    Na Chan pot oenoe in a K@ diesie.


    Maak melding
  16. Wat mij stoort is , dat er zoveel armoede is ,dat kinderen zonder eten naar school gaan, dat doet pijn.
    Als je leest dat er boeven zijn die Suriname benadelen dan doet dat wat met je.
    Het kan beter gaan met Suriname als die boeven niet zo stelen, het is erg ook van het amazones gebied, dat gesloopt wordt.
    Maar als het toch gebeurd, laat dan de bevolking er beter van worden .


    Maak melding
  17. Het is altijd dezelfde groep die pinaart wereldwijd, waarom mag dat niet gezegd worden !!!
    Is makkelijk de schuld te geven aan de president, die keihard werkt om het land uit de crisis te laten een nalatenschap van de nationale destructieve partij. Kijk maar goed om je heen wie pinaart.
    Deze groep heeft niet de competenties om zelfredzaamheid en daarom gaan ze op de rooftoer.
    Kijk maar naar de dagelijkse berovingen. En recent nog een keiharde werker van het leven beroofd !!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES